Guy Burt

Scenarist, Auteur

Guy Burt is scenarist en auteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Hole

2001 | Thriller, Horror, Misdaad, Mysterie

Verenigd Koninkrijk 2001. Thriller van Nick Hamm. Met o.a. Thora Birch, Desmond Harrington, Embeth Davidtz, Keira Knightley en Steven Waddington.

Er is iets gruwelijks gebeurd, zoveel is duidelijk bij de eerste beelden van The Hole. Een meisje (Birch) strompelt gehavend en in shock de trappen van een school op. Liz was al dagen vermist, iedereen is blij dat ze terug is, en nu mag psychiater Horwood (Davidtz) voorzichtig uitvogelen wat er precies is voorgevallen. Daar gaat de hele verdere film over. Niet alleen de psychiater, maar ook de kijker wordt langzaam wijzer door flarden flashbacks vanuit verschillende waarheden en perspectieven. De combinatie van pulphorror à la Scream met Rashomon-voor-tieners vulde een gaatje in de markt en en leverde een onderhoudende film op.

Shockers: The visitor

1999 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1999. Drama van Audrey Cooke. Met o.a. Daniel Craig, Shaun Parkes en Miranda Pleasence.

Succesvolle twintigers delen in Londen een hip appartement en neef Richard trekt tijdelijk bij hen in. Maar is Richard wel degene die hij beweert te zijn? Meer nog dan in de vorige twee delen van Shockers valt de nerveuze verteltrant op. Een gretig speurende camera zit de acteurs dicht op de huid en volgt de vaak gehaaste handelingen op de voet. Een spannende en spannend vorm gegeven film.

Shockers

1999 |

Verenigd Koninkrijk 1999. Richard Clarke en Audrey Cooke.

Drama's die allen handelen over de donkere kant van de mens. De films, allemaal geschreven door jonge auteurs, zijn gesitueerd in herkenbare moderne settings en handelen over obsessie, wantrouwen en angst. Het feit dat de situaties zo normaal en herkenbaar ogen, is misschien wel het meest beangstigende aan deze verhalen

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Guy Burt op televisie komt.

Reageer