Robert J. Horner

Regisseur, Scenarist

Robert J. Horner is regisseur en scenarist.
Er zijn 25 films gevonden.

The Whirlwind Rider

1935 | Western

Verenigde Staten 1935. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Buffalo Bill Jr, Jeanne Boutell, Jack Long, Frank Clark en Clyde McClary.

Iedere westernster uit de jaren twintig kreeg - indien hij nog in leven was - in 1935 de kans in minimaal één western terug te keren. Bill was zowel onder deze naam als onder zijn eigen naam, Jay Wilsey, nog steeds actief, maar dan voornamelijk in bijrollen. Aan charisma had hij weinig ingeboet, maar er viel geen eer voor hem te behalen in deze buitengewoon slechte produktie van Horner.

The Phantom Cowboy

1935 | Western

Verenigde Staten 1935. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Ted Wells, Jimmy Aubrey, Edna Aslin, George Chesebro en Richard Cramer.

De western heeft in het verleden altijd een fiks percentage van de totale Amerikaanse filmproduktie in beslag genomen, normaal 25 tot 33 %. Maar 1935 was een gekkenhuis: bijna 150 westerns in één jaar! Iedereen wilde iets verdienen aan de geweldige populariteit van dit genre. Zo ook Horner, die een paar verschrikkelijke westerns op de markt bracht. Hier poogde hij Ted Wells terug te brengen, een goed acteur uit de jaren twintig, die in deze slechte produktie niet op zijn plaats was. Carl Krusada schreef het scenario van deze puin-western. Voor hen die Ted kenden van zoveel uitstekende western-rollen, was het zelfs pijnlijk.

Defying the Law

1935 | Western

Verenigde Staten 1935. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Ted Wells, Edna Aslin, George Chesebro, Dick Cramer en Jimmy Aubrey.

Eén van die dubieuze westernprodukties van Horner, die in de jaren twintig al weinig goeds produceerde. Dit is helemaal niets. Jammer voor Ted, die destijds bij Universal in een goede serie speelde en die hier volkomen misbruikt wordt. Carl Krusada was nog steeds Horners scenarist, en die schudde de simpele verhaaltjes bij dozijnen tegelijk uit zijn mouw.

Western Racketeers

1934 | Western

Verenigde Staten 1934. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Bill Cody, Edna Aslin, Wally Wales, Ben Corbett en Budd Buster.

Dit is één van de drie westerns die Cody in 1934 maakte voor Horner. Het was een dieptepunt in zijn carrière. De films mochten geen stuiver kosten, van een scenario was nauwelijks sprake en technische afwerking kostte geld: dus dat deed men gewoon niet.

Wild West Whoopee

1931 | Western

Verenigde Staten 1931. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Jack Perrin, Josephine Hill, Buzz Barton, Fred Church en Horace B. Carpenter.

Horner schreef, produceerde en regisseerde, maar weinigen zullen het precies begrepen hebben. In ieder geval komt er een rodeo in voor en Perrin weet zich daarin aardig naar de top te werken. Daarnaast pakt hij een vent aan die een meisje belaagt. Barton had weinig te doen. Jules Cronjager was de cameraman.

The Kid From Arizona

1931 | Western

Verenigde Staten 1931. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Jack Perrin, Josephine Hill, Robert Walker, Henry Roquemore en George Chesebro.

Jack is de marshal die het opneemt tegen een Indianenbende, die achteraf bleek te bestaan uit blanke bandieten die zich als Indiaan verkleedden, om zo de rode man de schuld te kunnen geven van hun daden. Robert Walker was de scenarist en Jules Cronjager de cameraman voor alle westerns met Jack Perrin die hij in deze tijd voor Cosmos maakte.

Wyoming Tornado

1929 | Western

Verenigde Staten 1929. Western van Robert J. Horner.

De titel belooft actie, maar die is in deze western beslist niet te vinden. Goede actie-scènes kosten geld en producent Charles Davis vertikte het om geld uit te geven.

The White Outlaw

1929 | Western

Verenigde Staten 1929. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Art Acord, Lew Meehan, Walter Maly, Howard Davies en Vivian May.

Het uiterst sentimentele verhaal van de held die zijn leven offert voor zijn vriend. Vriendschap is altijd een bijzonder thema in de western geweest en dit scenario van Bob McKenzie is niet slecht, maar Horner en het beperkte budget van producent Charles Davis zorgen ervoor dat het een inferieure western blijft. Er wérd wat afgerommeld. Hoxie bijvoorbeeld heeft nooit met Acord gespeeld, maar zijn rol van sheriff was gewoon uit een oude western geknipt en hier ingelast. Opmerkelijk is het camerawerk van niemand minder dan Ernest Laszlo, die in 1926 startte als assistent-cameraman en in 1965 een Oscar zou krijgen. Daarnaast werd hij zeven keer genomineerd.

Fighters of the Saddle

1929 | Western

Verenigde Staten 1929. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Art Acord, John Lowell, Tom Bay, Peggy Montgomery en Jack Ponder.

Acord in conflict met zijn vader Lowell, die een bendeleider blijkt te zijn. Paul Allen was de cameraman. Het einde van de carrière van Acord. De laatste serie van zeven westerns hadden hem geen goed gedaan, het waren slechte produkties. Zijn glorietijd lag bij Universal, maar die studio wenste hem als verslaafde niet meer terug. Acords leven ging snel bergafwaarts. Hij vertrok naar Mexico, gedesillusioneerd en wanhopig. Op 4 januari 1931 maakte de Mexicaanse politie van Chihuahua bekend dat Acord dood in zijn hotelkamer was gevonden. - zelfdoding met cyaankali. Acords vriend Hoot Gibson heeft het nooit geloofd. Zijn opvatting is dat Acord vermoord is door een jaloerse echtgenoot, die het niet kon hebben dat zijn vrouw met Acord het bed in dook. Hoe dan ook - een befaamd western-idool was op mysterieuze wijze om het leven gekomen. Een groot man in het genre, maar een triest leven met een triest einde. Zijn series blijven onvergetelijk.

Bullets And Justice

1929 | Western

Verenigde Staten 1929. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Art Acord en Carol Lane.

Matige western, waarin Art weer eens in actie komt tegen bandieten en daarbij Lane in bescherming neemt.

An Oklahoma Cowboy

1929 | Western

Verenigde Staten 1929. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Art Acord en Ione Reed.

De titel was niet geheel juist, want Artemus Ward Acord - om zijn naam compleet te noemen - was geboren in Utah, maar de film was toch al nauwelijks te pruimen en was er alleen voor zijn vele fans, die hem graag in actie wilden zien.

Where the West Begins

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Pawnee Bill Jr. (Ted Wells), Boris Bullock en Bud Osborne.

Horner schreef het script en Jack Draper was de cameraman. Zie verder: Arizona Speed.

Two Gun O'Brien

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Robert J. Horner.

Ruim een jaar had Acord na zijn serie westerns bij Universal niet meer voor de camera gestaan. Verslaafd leidde hij een triest leven, zijn vrienden stonden machteloos en konden hem niet helpen. Producent Charles Davis bood hem een serie van zeven westerns aan. Acord pakte de kans. Het werd een slechte serie met een man die moeilijk zijn werk kon doen, maar dat interesseerde Davis niet. Acord was populair, overbekend en dus kon hij geld verdienen, want het budget om te produceren was klein. Horner was de beste man om met zo'n budget om te gaan. Het werden allemaal zwakke produkties.

Throwing Lead

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Robert J. Horner.

De start van de derde westernserie met Jacks broer Al Hoxie in de hoofdrol. Ditmaal voor producent William M. Pizor en met Horner, het manneke dat nimmer de middelmaat heeft kunnen bereiken, als regisseur. L.V. Jefferson schreef het scenario en Lauren Draper was de cameraman. Over diverse produkties die hierna volgden, bestaat grote twijfel of ze ooit gemaakt zijn of gewoon zijn samengesteld uit oudere films. Waarschijnlijk zijn er acht met Horner gemaakt. Naast deze zouden dat dan geweest zijn: HIS LAST BULLET, BATTLING BURKE, OUTLAWED, TWO GUN MURPHY, BATTLING THRU, THE RANGERS'S OATH en RIP ROARING LOGAN. Daarna kwamen er nog een paar vreemde produkten uit, zoals ROARING GUNS en THE FIGHTING COWBOY, alle onduidelijk van herkomst. Al maakte zijn carrière spoedig af en stierf op 6 april 1982, door de westernfans niet vergeten.

The Thrill Chaser

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Pawnee Bill Jr. (Ted Wells), Boris Bullock, Bill Nestel en Bud Osborne.

Horner schreef de serie zelf, dus ook dit scenario. Jack Draper was zijn cameraman. Zie verder: Arizona Speed.

Texas Flash

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Pawnee Bill Jr. (Ted Wells), Ione Reed, Bud Osborne en Bill Nestel.

Jack Draper was de cameraman, Horner was ook de scenarist. Zie verder: Arizona Speed.

Riders of Vengeance

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Robert J. Horner.

E[KA1]en van de zes westerns die producent William M. Pizor opnam in de periode 1928/30 met ene Montana Bill. Het waren onooglijke westerns, geschreven en gemonteerd door Horner, geen vakman.Lauren Draper was de cameraman. Montana Bill bestond natuurlijk niet: in werkelijkheid verschool de acteur Fred (Frederick) Church zich achter die naam. Hij werd in 1889 in Quebec geboren en maakte zijn filmdebuut rond 1910. In de jaren tien was hij een ster, maar hij zakte allengs af naar dubieuze westerns om met deze waardeloze serie zijn carrière te beëindigen.

Mystery Rider

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Pawnee Bill Jr. (Ted Wells), Bruce Gordon en Bud Osborne.

Ook deze derde film uit de serie werd door Horner geschreven. Paul Allen deed het camerawerk. Zie verder: ARIZONA SPEED.

Forbidden Trails

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Pawnee Bill Jr. (Ted Wells) en Bud Osborne.

Dit was de achtste en laatste film uit de Pawnee Bill Jr-westernserie. Horner schreef het verhaal, en Jack Draper was de cameraman. Zie verder: Arizona Speed.

Cheyenne Trails

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Pawnee Bill Jr. (Ted Wells), Bud Osborne en Bill Nestel.

Horner schreef het script en Paul Allen was de cameraman. Zie: Arizona Speed.

Arizona Speed

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Robert J. Horner.

Dit was de start van de Pawnee Bill Jr-westernreeks. In werkelijkheid was dat Ted Wells. Deze was door Horner ontdekt, en die nam onder genoemde schuilnaam in 1927 acht slechte westerns met hem op. Door geldgebrek kon hij ze pas in 1928 op de markt brengen. Inmiddels had Ted een nieuw contract bij Universal, waar hij een serie goede westerns maakte. Op het moment dat deze film, de eerste uit de Bill-serie, uitkwam, waren er al vijf Universal-westerns van Ted op de markt, te beginnen met STRAIGHT SHOOTING. Het vreemde is, dat, hoewel ze slecht waren en Horner sowieso weinig goeds heeft afgeleverd, de naam Pawnee Bill Jr. bij westernfanaten een begrip is. Horner schreef ook het scenario van deze eersteling en Paul Allen was de cameraman.

Across the Plains

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Pawnee Bill Jr. (Ted Wells), Ione Reed, Jack Richardson, Martha Barclay en Boris Bullock.

Horner schreef ook het script en Jack Draper deed het camerawerk. Zie verder: Arizona Speed.

Walloping Kid

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Kit Carson, Jack Richardson, Dorothy Ward, Frank Whitson en Al Kaufman.

Een van de fameuze produkties van Horner waarbij het water in je tenen komt. De man heeft deze western ook nog zelf geschreven en Carson is hier iemand die een ranch verkrijgt, maar eerst met een bende veedieven moet afrekenen alvorens in rust van zijn eigendom te kunnen genieten. Wie Carson was, is onbekend en Horner heeft het nooit meegedeeld. Bert Baldridge deed het camerawerk, waar hij niet trots op hoefde te zijn.

His Greatest Battle

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Jack Randall, Kit Carson, Jack Richardson, Pauline Curley en John Pringle.

Een van die vreemde, dubieuze westernprodukties waarmee Horner in die tijd bezig was. Natuurlijk was hij zelf de producent. Hij lanceerde `sterren` zoals hier Randall (niet te verwarren met de Randall uit de jaren dertig die zoveel goede produkties gemaakt heeft). Wie zich achter de fraaie naam uit de historie van het Wilde Westen, Kit Carson, verschuilt, weet niemand. Niemand heeft ooit moete gedaan erachter te komen, want niemand was geïnteresseerd en tòch verdiende Horner. Er was doodgewoon geen western die zijn geld niet opbracht. Het publiek was onverzadigbaar en daar profiteerden beunhazen als deze van.

Virginian Outcast

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Robert J. Horner. Met o.a. Jack Perrin en Marjorie Daw.

Een van de allereerste produkties van Horner, een dubieus manneke in de western. Perrin is de vreemdeling die in een stadje arriveert en verliefd wordt op een plaatselijke schoonheid. Dit staat de burgers niet aan en ze proberen hem de gevangenis in te draaien met valse beschuldigingen. In deze film wordt Starlight geintroduceerd, het befaamde paard van Jack.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robert J. Horner op televisie komt.

Reageer