Elzbieta Kijowska

Acteur

Elzbieta Kijowska is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Czesc Tereska

2001 | Familiefilm, Drama

Polen 2001. Familiefilm van Robert Glinski. Met o.a. Aleksandra Gietner, Karolina Sobczak, Zbigniew Zamachowksi, Malgorzata Rozniatowska en Krzysztof Kiersznowski.

Dramafilm over een verlegen meisje dat langzaam in de criminele wereld terecht komt.

Widock z okna

1997 |

Polen 1997. Krzysztof Kieslowski. Met o.a. Waclaw Ulewicz, Lech Grzmocinski, Tadeusz Partosik, Elzbieta Kijowska en Marel Kepinski.

Kort voordat de Poolse regering in 1981 de staat van beleg afkondigde, draaide Kie[KA1]slowski deze kroniek over een hoge partijfunctionaris die beklemd raakt tussen de met staking dreigende arbeiders en de voortdurend veranderende richtlijnen van de communistische partij. De Poolse meester-regisseur die voor deze rolprent zijn huiswerk heel minutieus had voorbereid, laat de kijker zien hoe een dergelijk - in Kie[KA1]slowski`s optiek oprecht - mens (want dat was het toch) als een soort Hamlet lichamelijk en geestelijk aftakelt. Meer dan symbolisch voor de toen heersende maatschappelijke toestanden in Polen, en de film werd uiteraard na voltooiing door het militaire regime dat de macht in handen had genomen, een verschijngsverbod opgelegd. Toen Polen als eerste Oostblok-land zich bevrijdde van het communistische juk, dacht filmer Kie[KA1]slowski aan geheel andere projecten en waren er tegelijkertijd voor een dergelijk stuk hedendaagse geschiedenis weinig commerci[KA3]ele kansen. Kort na zijn dood beschikte de Duitse omroep ZDF over de uitzendrechten, waardoor de Frans-Duitse zender ARTE (waarin ZDF deelneemt) de film ruim zestien jaar nadat hij gemaakt was, op het kleine scherm van de thuisbioscoop in wereld-première kon laten gaan op 14 maart 1997.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Elzbieta Kijowska op televisie komt.

Reageer