Maria Czubasiewicz

Acteur

Maria Czubasiewicz is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Marie Curie : une femme honorable

1991 | Biografie

Frankrijk 1991. Biografie van Michel Boisrond. Met o.a. Marie-Christine Barrault, Roger Van Hool, Jean-Luc Moreau, Piotr Machalica en Luigi Diberti.

Het priv[KA1]e-leven en het werk van Marie Curie (1867-1934), geboren Slodowska en Poolse, evenals van haar echtgenoot Pierre Curie (1859-1906), vanaf zijn kinderjaren in zijn vaderland via zijn universitaire studies in Parijs tot en met zijn beroemde jaren en zijn dood. Naar het gelijknamige en zeer succesvolle boek van Françoise Giraud. Een enigszins ironische titel want de 'weldenkenden' van haar tijd hadden juist grote kritiek op haar, vanwege haar privéleven. Knappe tijdsreconstructie maar de psychologische intensiteit van de roman komt er niet in terug. Het gaat meer om een reeks plaatjes dan om iets anders, hoewel Barrault zeer terecht prijzen heeft gekregen voor haar gevoelige en genuanceerde vertolking. Naast haar sterke aanwezigheid, kan Van Hool zich niet staande houden. Moreau is echter een perfecte professor Paul Langevin. Dankzij deze twee acteurs

Aniol w szafie

1987 | Drama

Polen 1987. Drama van Stanislaw Rózewicz. Met o.a. Jerzy Trela, Grazyna Barszczewska, Maria Czubasiewicz, Beata Paluch en Edward Zentara.

Een tam drama over de tijd na Solidariteit, waarin psychologie en politiek in het Poolse filmmilieu op merkwaardige wijze worden versmolten. Geluidstechnicus Jan wordt achtervolgd door het beeld van een vermoorde man en hoort vreemde stemmen. Volgens een psychiater neemt hij zichzelf in zijn onderbewuste zijn onverschilligheid en lafheid kwalijk. Moeizame film van veteraan Rózewicz, die de ware aard van het schuldcomplex van de hoofdpersoon niet uit de doeken doet.

Kobieta w kapeluszu

1985 | Drama

Polen 1985. Drama van Stanislaw Rózewicz. Met o.a. Hanna Miku[KA1]c, Maria Czubasiewicz, Marek Kondrat, Barbara Dziekan en Krzysztof Gosztyła.

Een teder portret van een inspirerende actrice op zoek naar de werkelijke betekenis van haar roeping. Zij weigert door de camera gemanipuleerd te worden en verspeelt daarmee een grote rol, maar blijft hoop koesteren. Het verhaal bestaat uit episodes waarin Hanna Miku[KA1]c de ingewikkelde rol voortreffelijk speelt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maria Czubasiewicz op televisie komt.

Reageer