Alexandra Sorina

1899 -1973 Acteur

Alexandra Sorina (1899-1973) is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Rasputin

1932 | Historische film, Drama

Duitsland 1932. Historische film van Adolf Trotz. Met o.a. Conrad Veidt, Karl Ludwig Diehl, Brigitte Horney, Paul Otto en Hermine Sterler.

De Siberische monnik Raspoetin (Veidt) is in het Russische tsarenrijk bekend door zijn wonderbaarlijke genezingen en zijn orgie[KA3]en. Door zijn succesvolle behandeling van de aan hemofilie lijdende troonopvolger wordt hij snel een invloedrijk persoon aan het hof. Het parlement heeft zijn bedenkingen en men besluit Raspoetin uit de weg te ruimen. Vorst Joesoepov (Diehl) probeert hem te vergiftigen, maar als dat niet lukt schiet hij hem dood. Veidt laat de bekende historische figuur zien in al z'n facetten: losbandig, diep gelovig en tragisch. Ook Diehl als de moordenaar geeft zijn rol diepte. Een bijzondere film die ten onrechte vergeten is.

Orlacs Hände

1924 | Horror, Thriller

Oostenrijk/Duitsland 1924. Horror van Robert Wiene. Met o.a. Conrad Veidt, Fritz Kortner, Carmen Cartellieri, Alexandra Sorina en Paul Askonas.

Na zwaargewond uit een verkreukelde treinwagon te zijn getild wordt concertpianist Paul Orlac wakker met getransplanteerde handen. Ze blijken afkomstig van de vers geguillotineerde roofmoordenaar Vasseur. In deze laat-expressionistische melange van psychodrama, horrorfilm en misdaadverhaal krijgen spoken de hoofdpersoon al snel in hun greep. Veidt, met opengesperde ogen en opzwellende voorhoofdsaders dolend door somber-sinistere interieurs, lepelt het pathos van zijn personage tot op de bodem uit. Johannes Kalitzkes muziek bij de restauratieversie uit 2017 is een waar pandemonium van dissonanten. Naar Les mains d'Orlac van Maurice Renard.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alexandra Sorina op televisie komt.

Reageer