Stuart H. Pappé: montage.
Er zijn 16 films gevonden.

Wild Hogs

2007 | Komedie, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 2007. Komedie van Walt Becker. Met o.a. John Travolta, Tim Allen, Martin Lawrence, William H. Macy en Ray Liotta.

Woody (Travolta) zit financieel aan de grond en is door zijn vrouw in de steek gelaten, terwijl zijn vrienden Doug (Allen), Dudley (Macy) en Bobby (Lawrence) vastzitten in een gezapig burgermansbestaan. Om hun viriliteit te bewijzen trekken de vier erop uit met hun motor. Dat leidt tot veel onderling gekibbel en uiteindelijk een aanvaring met een heuse motorbende. Het is een raadsel wat de acteurs aantrok in het scenario vol poep- en plaspret, dat bovendien bol staat van de gênante, opvallend homofobe scènes.

Kicking & Screaming

2005 |

Verenigde Staten 2005. Jesse Dylan. Met o.a. Will Ferrell, Robert Duvall, Steven Anthony Lawrence, Kate Walsh en Mike Ditka.

Iedereen kent ze: sportcoaches die hun kinderen nachtmerries bezorgen met hun geschreeuw en getier: winnen! Buck (Duvall) is er zo een. Zijn volwassen zoon Phil (Ferrell) heeft het er nog altijd moeilijk mee, maar inmiddels terroriseert opa Buck zijn kleinzoon. De hopeloos onsportieve Phil besluit zelf te gaan coachen, met als merkwaardig gevolg dat hij competitiever blijkt dan hij dacht. Aangename feel good movie onder regie van Jesse (zoon van Bob) Dylan, die onder meer voor de Barack Obama aanhangers de videoclip Yes We Can maakte.

White Chicks

2004 | Komedie

Verenigde Staten 2004. Komedie van Keenen Ivory Wayans. Met o.a. Shawn Wayans, Marlon Wayans, Maitland Ward, Anne Dudek en Jaime King.

Twee zwarte FBI-agenten moeten twee jet set-blondines beschermen tegen een aangekondigde ontvoering. Dus vermommen ze zich als blanke meiden. In het familieproduct White chicks, geschreven en geacteerd door Shawn en Marlon Wayans, geregisseerd door hun broer Keenen Ivory Wayans (bekend van de Scary Movie-films), krijgt het kluchtige gegeven een akelig flauwe uitwerking. De film blinkt uit in stereotypen, in beledigingen, grofheden en wansmaak. Een personage met een allergie voor melkproducten raakt aan de diarree. Is dat nog grappig? Het Amerikaanse publiek vond van wel, de film leverde daar ruim zeventig miljoen dollar op.

American Wedding

2003 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Duitsland 2003. Komedie van Jesse Dylan. Met o.a. Jason Biggs, Seann William Scott, Alyson Hannigan, Eddie Kaye Thomas en Thomas Ian Nicholas.

De met seks klungelende pubers uit American Pie (1999) zijn inmiddels 'volwassen'. In dit tweede vervolg, dat best American Wedding Cake had mogen heten, is het tijd voor een huwelijk. Jim (Biggs), die ooit zijn maagdelijkheid verloor aan een warme appeltaart, trouwt met muurbloempje Michelle (Hannigan), die seksueel verrassend assertief is. Dat feest gaat, hoe kan het anders, gepaard met bestialiteiten, smakelijke hondenpoep en rondvliegende schaamharen. Immens flauw en gek genoeg toch bij vlagen onweerstaanbaar. Het zal iets te maken hebben met de sportieve acteurs.

Big Fat Liar

2002 | Komedie

Verenigde Staten​/​​Duitsland 2002. Komedie van Shawn Levy. Met o.a. Frankie Muniz, Paul Giamatti, Amanda Bynes, Donald Faison en Lee Majors.

De veertienjarige Jason (Frankie Muniz uit de sitcom Malcolm in the Middle) liegt zó schaamteloos en zó vaak, dat niemand ervan uit gaat dat hij ooit de waarheid vertelt. Ook niet wanneer hij beweert dat een filmproducent een verhaal van hem heeft gepikt en gaat verfilmen. Jason en zijn vriendinnetje Kaylee (Amanda Bynes uit The Amanda Show) vertrekken naar Hollywood om te bewijzen dat het echt waar is. Goedmoedige komedie met sympathieke acteurs: de beste momenten betreffen die met Paul Giamatti als de onbetrouwbare producent. Dat de jonge acteurs al eerder roem vergaarden in de genoemde sitcoms was natuurlijk mooi meegenomen.

American Pie 2

2001 | Komedie

Verenigde Staten 2001. Komedie van J.B. Rogers. Met o.a. Jason Biggs, Alyson Hannigan, Chris Klein, Natasha Lyonne en Thomas Ian Nicholas.

In 1999 kreeg regisseur Paul Weitz de tienerwereld aan zijn voeten met American Pie, volgens de New York Times 'de oppervlakkigste en meest wellustige film van het jaar'. Nummer twee is van hetzelfde laken een jolig pak. De kids hebben een jaartje universiteit achter de rug en besluiten te overzomeren in een huis aan het strand. Een zonnig decor voor een continu spervuur van de welbekende Amerikaanse poep-, pies- en zaadgrappen. Grappen die in essentie best leuk zijn ware het niet dat de makers hun eigen materiaal minutenlang uitmelken waardoor de smaak volledig verdwijnt.

George of the Jungle

1997 | Komedie, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1997. Komedie van Sam Weisman. Met o.a. Brendan Fraser, Leslie Mann, Thomas Haden Church, Richard Roundtree en Greg Cruttwell.

In deze George of the Jungle benadert de titelheld (Fraser) de IQ-loosheid van het oorspronkelijke cartoonpersonage Tarzan. George krijgt een bezoekje van de Amerikaanse Ursula Stanhope (Mann), die op safari is. Haar irritante verloofde Lyle van de Groot (Church) zit haar op de hielen, deels om de legendarische Witte Aap van de Jungle te ontdekken. Die aap is George natuurlijk, en hij valt voor Ursula. Veel speciale effecten, van Dream Quest Images (The Sixth Sense) en Jim Henson's Creature Shop (L'ours), werden gebruikt om de zachte, maar soms randje smakeloze malligheid overtuigend te maken. George of the Jungle werd een onverwacht supersucces.

Bad Company

1995 | Thriller

Verenigde Staten 1995. Thriller van Damian Harris. Met o.a. Laurence Fishburne, Ellen Barkin, Frank Langella, Michael Beach en Gia Carides.

Nelson Crowe (Fishburne) en Margaret Wells (Barkin), voormalige agenten van de CIA, verdienen de kost met bedrijfsspionage. Wells zit middenin een deal om een rechter om te kopen ten faveure van een industrieel die dreigt te worden beboet vanwege een gifschandaal. Haar eigenlijke plan is om samen met Crowe de zaak van hun baas, Vic Grimes (Langella), over te nemen. Ingenieuze thriller over omkoperij, chantage en moord. 'De specialiteiten van het huis,' aldus de verkoopleus. Niet te verwarren met de gelijknamige Anthony Hopkins actiefilm uit 2002.

What's Love Got to Do with It

1993 | Biografie, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1993. Biografie van Brian Gibson. Met o.a. Angela Bassett, Laurence Fishburne, Rae'Ven Larrymore Kelly, Sherman Augustus en Chi McBride.

Biopic over het leven en de carrière van rock ’n’ roll-queen Tina Turner. Turner is een moedige vrouw, want ze gaf haar goedkeuring aan de verfilming van haar memoires, waarin te zien is dat ze niet alleen problemen overwon, maar ze ook veroorzaakte door te lang bij de ­geflipte Ike Turner te blijven. Dat Tina ontdekt werd door Ike, dat zij door hem misbruikt werd en dat ze van hem scheidde om het uiteindelijk solo tot superster te schoppen, is niet zo verrassend. Het zijn de prestaties van Angela Bassett als Tina en Laurence Fishburne als Ike die de film intrigerend maken. Ze kregen er allebei een Oscarnominatie voor.

Sister Act 2: Back in the Habit

1993 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1993. Drama van Bill Duke. Met o.a. Whoopi Goldberg, James Coburn, Kathy Najimy, Maggie Smith en Barnard Hughes.

Sister Act - waarin zangeres Deloris (Goldberg) in een klooster onderdook voor een gangster - werd een onverwachte hit en dat brengt in Hollywood meestal een vervolg met zich mee. Deloris terug in het habijt dus, dit keer om een katholieke school door middel van het succesvol maken van het koor uit opheffingsproblemen te helpen. Cliché stapelt zich op cliché, met een gemene directeur (Coburn) en leerlingen (onder wie Lauryn Hill) die aanvankelijk geen noot kunnen zingen en later glorieus slagen. Goldberg stoorde zich er niet aan, want zij verdiende 'terug in de routine' naar verluidt zeven miljoen dollar.

Scenes from a Mall

1991 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1991. Familiefilm van Paul Mazursky. Met o.a. Woody Allen, Bette Midler, Bill Irwin, Daren Firestone en Rebecca Nickels.

Op hun zestiende trouwdag kibbelt het onwaarschijnlijke echtpaar Allen-Midler er genadeloos op los in een luxueus overdekt winkelcentrum van L.A. Niet echt geestig noch scherpzinnig maar wel voldoende innemend. Mazursky speelt zelf het rolletje van een Tsjechische zieleknijper die een liaison heeft met Midler. Eerder voor echte Woody Allen-fans, dan voor het grote publiek. Het scenario is van Roger L. Simon en regisseur Mazursky. Het camerawerk is van Fred Murphy.

Enemies: A Love Story

1989 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1989. Komedie van Paul Mazursky. Met o.a. Ron Silver, Anjelica Huston, Lena Olin, Malgorzata Zajaczkowska en Alan King.

De zwartgallige, geestige roman van Isaac Bashevis Singer over een Holocaust overlevende met drie vrouwen kreeg een levendige verfilming met een prima cast. Ron Silver speelt de joodse Herman Broder die uit dankbaarheid is getrouwd met de Poolse boerin die hem zijn leven heeft gered, maar nu, in naoorlogs New York, een affaire heeft met een wereldser vrouw (Lena Olin). Kan hij die situatie net aan, de chaos wordt compleet wanneer zijn eerste vrouw (Anjelica Huston) opduikt. Al die tijd was hij ervan uitgegaan dat zij de oorlog niet had overleefd.

The Big Town

1987 | Avonturenfilm, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1987. Avonturenfilm van Ben Bolt en Harold Becker. Met o.a. Matt Dillon, Diana Lane, Tommy Lee Jones, Tom Skerritt en Lee Grant.

In 1957 woont Cullen (Dillon) in een klein stadje in Indiana, samen met zijn moeder. Overdag werkt hij, maar leven doet hij vooral `s nachts, wanneer de dobbelstenen rollen. Hij blijkt over het ware goktalent te beschikken, en op aanraden van zijn mentor trekt hij naar Chicago. Met de steun van Mr. Edwards (Dern), een magnaat, krijgt hij faam in het gokwereldje, tot hij verliefd wordt op Lorry Dane (Lane), die striptease-danseres is in de club van George Cole (Jones) haar man. Een vlotte actiefilm, die niets nieuws te vertellen heeft over de wereld van de gokkers. De sfeer van die tijd wordt goed weergegeven. Robert Roy Pool baseerde zijn scenario op de roman The Arm van Clark Howard. Goed serieproduct zonder de minste nasmaak. Voor de fotografie was Ralf D. Bode verantwoordelijk. Ook bekend als THE ARM.

Eight Million Ways to Die

1986 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1986. Actiefilm van Hal Ashby. Met o.a. Jeff Bridges, Rosanna Arquette, Alexandra Paul, Randy Brooks en Andy Garcia.

Narcotica-rechercheur Scudder (Bridges) schiet voor de ogen van diens kinderen een drugsdealer neer. Dit grijpt hem zo aan dat hij zijn werk niet meer kan doen en alcoholist wordt. Dank zij de A.A. kan hij de fles weer laten staan. Hij hervat zijn werkzaamheden, en de jonge prostitu[KA1]ee Sunny (Paul) vraagt hem haar te helpen om uit de wurggreep van haar pooier raken. Ongeloofwaardige en moraliserende actiefilm die alle moeite doet om 'trendy' te zijn, maar er enkel in slaagt een aantal antipathieke personages bij elkaar te brengen, waarvoor de toeschouwer niet het minste medeleven kan voelen. De roman van Lawrence Block waarop Oliver Stone en David Lee Henry hun scenario baseerden is stukken beter. Beelden werden geschoten door Stephen H. Burum.

Alex in Wonderland

1970 | Komedie, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1970. Komedie van Paul Mazursky. Met o.a. Donald Sutherland, Ellen Burstyn, Viola Spolin, Federico Fellini en Jeanne Moreau.

Camera registreert de verveling in het dagelijks leven van jonge filmregisseur Sutherland. De film is een genotzuchtige imitatie van Fellini (die even te zien is) en wordt door sommige grappenmakers '1½' genoemd. Burstyn onderscheidt zich als vrouw van Sutherland.

The President's Analyst

1967 | Komedie

Verenigde Staten 1967. Komedie van Theodore J. Flicker en Theodore Flicker. Met o.a. James Coburn, Godfrey Cambridge, Severn Darden, Joan Delaney en Pat Harrington.

Volkomen geschifte, maar briljant opgevoerde satire waarin veel heilige huisjes sneuvelen, als Coburn door de halve regering wordt achtervolgd nadat hij ontslag heeft genomen als psychiater van de president. Het slot is prachtig.