Lincoln Tate

Acteur, Producer

Lincoln Tate is acteur en producer.
Er zijn 11 films gevonden.

Grotesque

1988 | Horror

Verenigde Staten 1988. Horror van Joe Tornatore. Met o.a. Linda Blair, Tab Hunter, Donna Wilkes, Guy Stockwell en Brad Wilson.

Rod (Hunter) is een genie op het gebied van make-up van speciale griezeleffecten in Hollywood. Tijdens een wintervakantie wordt zijn gezin door punkers uitgemoord. De man gaat zich wreken. Je weet niet hoe? Dan heb je een dozijn soortgelijke films gemist, met hetzelfde verhaal maar wel beter in beeld gebracht. Blair, die tevens geassocieerd producente was, is Hunter's kuise dochter Lisa. Een klassieke ragtime-melodie van Scott Joplin wordt zeer ten onrechte gebruikt als begeleiding van het eind. Het scenario is van Mike Angel naar de persoanges van regisseur Tornatore. Het camerawerk is van Bill Dickson. Stereo.

Rapporto Fuller base Stoccolma

1987 | Thriller

Italië/Frankrijk 1987. Thriller van Terence Hathaway. Met o.a. Ken Clark, Beba Loncar, Lincoln Tate, Paolo Gozlino en Serge Marquand.

Een spionage-vehikel dat een volledig platgereden pad berijdt: een Russische balletdanseres loopt in Stockholm over naar het Westen; de CIA en de KGB raken hierover met elkaar in gevecht en een verliefde racewagen-coureur raakt ongewild beklemd tussen de strijdende partijen. Wie gelooft er in 1987 nog aan dit thema, nadat Gorbachev de perestroika allang al had ingezet?

Piu forte sorelle

1974 | Western

Italië 1974. Western van Renzo Spaziani. Met o.a. Lincoln Tate, Gabriella Farindon, Jean Claude Javes, Gigi Bonos en Clara Colosimo.

In deze slechte spaghetti-western schiet Tate, de held, drie nonnen te hulp die door bandieten worden aangevallen. Die zouden het voorzien hebben op de centen die zij bij zich hebben voor de bouw van de kerk. In werkelijkheid zijn het geen nonnen maar drie zusters die zojuist de bank hebben overvallen. Niet leuk en niet spannend.

La Mano spietata della legge

1974 | Misdaad

Italië 1974. Misdaad van Mario Gariazzo. Met o.a. Philippe Leroy, Silvia Monti, Klaus Kinski, Fausto Tozzi en Guido Alberti.

Een Amerikaanse `mafioso` wordt in een Italiaans ziekenhuis vermoord, evenals alle mogelijke getuigen. De politie staat machteloos, totdat de commissaris toestemming krijgt om tot illegale methodes over te gaan. Daardoor ontdekt hij zowel de directe schuldigen als de top-man en medeplichtigen onder zijn eigen collega`s. Deze zoveelste mafia-film is ge[KA3]inspireerd op DIRTY HARRY met een als held voorgestelde eigenmachtig en gewelddadig optredende politieman, die de film zonder de betrekkelijkheid en de produktiewaarden van het Amerikaanse voorbeeld, een kwalijke strekking geeft (hoewel daarin door reeksen andere films alweer ver overtroffen).

Amazzoni donne d'amore e di guerra

1974 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1974. Avonturenfilm van Al Bradley. Met o.a. Lincoln Tate, Lucretia Love, Paola Tedesco, Solvy Scubing en Robert Widmark.

Stuntelige Z-film met wraaklustige amazones die in exotische jungles mansvolk achterna zitten. Waarom wordt nooit helemaal duidelijk in deze in iemands achtertuin gefilmde, vermoeiende exploitatie vol routineus geweld en schuchtere seks. Achter het pseudoniem Al Bradley verschuilt zich een beschaamde Alfonso Brescia.

Karate amazones

1973 | Avonturenfilm, Actiefilm

Italië 1973. Avonturenfilm van Alfonso Brescia. Met o.a. Lincoln Tate, Robert Widmark en Lucretia Love.

Een stam van strijdbare amazones terroriseert de wijde omgeving, tot vier bandieten de dorpelingen van omliggende gehuchten karateles geven, waarna men hardhandig optrekt tegen het wilde vrouwenvolkje. Deze film vol infantiele nonsens is niet leuk, zelfs niet voor karate-liefhebbers. Brescia regisseerde als Al Bradley.

Il West ti va stretto, amico, e arrivato Alleluja

1972 | Komedie, Western

Duitsland/Spanje/Italië 1972. Komedie van Giuliano Carmineo. Met o.a. George Hilton, Agata Flori, Lincoln Tate, Raymond Bussières en Michael Hinz.

Een waardevol Azteeks afgodsbeeld gaat in de chaotische tijden van de Mexicaanse Revolutie van hand tot hand. Dolle actie en veel gooi- en smijtwerk in deze slapstick-western, die ieder verband vrolijk aan zijn laars lapt. De film is goed voor anderhalf uur knotsgek amusement. Anthony Ascott regisseerde als Carmineo. Scenario van Giovanni Simonelli, Tito Carpi en Ingo Hermes. Ook bekend als WATCH OUT, FRIENDS, HALLELUJAH'S IN TOWN.

Il Suo nome era Pot...lo chiamavano allegria

1971 | Western

Italië 1971. Western van Dennis Ford. Met o.a. Peter Martell, Lincoln Tate, Daniela Giordano, Kiron Papas en Lucky MacMurray.

Twee broers overvallen een bank en een derde sluit zich daarna bij hen aan. Samen beroven ze nóg een bank. Dan is er de nodige poen, maar de nieuwkomer doodt één van de broers. Broer Pot heeft het spelletje van zijn nieuwe metgezel door en doodt hem. Maar er zijn nog meer kapers op de kust in deze doorsnee-western. Dennis Ford is onder die naam in ieder geval géén begrip. Eén van de drie scenaristen was Alfredo Medori, die ook films heeft geregisseerd; misschien zit hij achter de naam Ford.

Acquasanta Joe

1971 | Western

Italië 1971. Western van Mario Gariazzo. Met o.a. Lincoln Tate, Ty Hardin, Silvia Monelli, Lee Banner en Pietro Ceccarelli.

Middelmatige Spaghetti-western waarin het om goud draait. Hardin en Tate zitten er ieder voor zich achter aan, maar een derde gaat er mee heen. Ze móeten zich dus wel verenigen om het goud terug te krijgen, al willen ze allebei de ander daarna het nakijken geven.

La lagge della violenza...tutti on nessuno

1969 | Western

Italië 1969. Western van Gianni Crea. Met o.a. Lincoln Tate, Angel Aranda en Igli Villani.

Goedkope spaghettiwestern met waardeloze dialogen en dito acteerwerk, maar inclusief de gebruikelijke vuur- en vuistgevechten. Een man die een paar jaar onschuldig in de gevangenis heeft gezeten, wil na zijn vrijlating wraak nemen op degenen die hem erin geluisd hebben, te beginnen met de corrupte sheriff.

Svetlana ucciderà il 28 settembre

1967 | Actiefilm

Italië/Frankrijk 1967. Actiefilm van Sergio Grieco. Met o.a. Ken Clark, Beba Loncar, Lincoln Tate, Jess Hahn en Paolo Gozlino.

Een spionageverhaal met als hoofdpersoon een niets-vermoedende autocoureur. Een ingewikkeld plot, waar soms geen touw aan vast te knopen is. En wat kúnnen sommige mensen toch een hoop slaag verdragen zonder ernstig letsel op te lopen! Grieco regisseerde onder de naam Terence Hathaway.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lincoln Tate op televisie komt.

Reageer