Alfonso Ungría is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Lazos

1994 | Drama

Spanje 1994. Drama van Alfonso Ungría. Met o.a. Imanol Arias, Emma Suárez, Ricardo Fernández Deu, Alfredo Kraus en José Luis Lopéz Vázquez.

De Spaanse tv wijdt een dag lang een uitzending aan AIDS. Heel wat prominenten uit de politieke, culturele, medische wereld en de showbizz verlenen hun medewerking. Luis (Arias) leest in de krant het overlijdensbericht van een stierenvechter, die aan AIDS is gestorven. Hem slaat de schrik om het hart en hij raakt in paniek, want een tijdje geleden had hij een amoureuze relatie met de vrouw van de overledene. Hij vindt steun en begrip bij zijn assistente (Suárez). Een film die van de hak op de tak springt en tegelijkertijd een realistich beeld van de hectische omstandigheden van een 'live uitzending' vermengt met de naweeën en de grote onzekerheid van een mogelijk fatale liefdesgeschiedenis. Het einde is wat geforceerd. Heel wat bekende Spanjaarden spelen een rolletje in de debuutfilm van Ungría die samen met Joaquín Oristrell het scenario schreef. Het camerawerk is van Rafael Casenave.

La Conquista de Albania

1983 | Historische film

Spanje 1983. Historische film van Alfonso Ungría. Met o.a. Walter Vidarte, Clara Badiola en Xabier Elorriaga.

De film toont de verovering van Albanië in de 14e eeuw door de koningen van Navarra, maar is een mislukte poging om een historische Spaanse film, met een overdaad aan middelen, te produceren.

Soldados

1978 | Drama

Spanje 1978. Drama van Alfonso Ungría. Met o.a. José Calvo, Claudia Gravy en Francisco Algora.

Een peloton republikeinse soldaten vlucht voor de vijand. Een vreemd en lofwaardig politiek-psychologisch drama, dat prat kan gaan op uitstekende acteurs.

Gulliver

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Alfonso Ungría en Alfonso Ungr¡a. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Yolanda Farr, Africa Pratt, Enrique Vivó en Fernando Fernán Gómez.

Een dwergvolk komt in opstand tegen zijn leider, die een normale lichaamslengte heeft. Een sociaal-politieke draak die vaag herinnert aan Gullivers Travels - behoorlijk slecht geregisseerd.

Tirarse al monte

1971 | Drama

Spanje 1971. Drama van Alfonso Ungría. Met o.a. Julieta Serrano, Yelena Samarina, Luis Ciges en Francisco LLinás.

Het gezamenlijke leven hoog in de bergen van een groep mensen met zeer uiteenlopende karakters. Een vreemd, zeer achtenswaardig, half allegorisch drama dat veel moeilijkheden heeft ondervonden.

El Hombre oculto

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Alfonso Ungría. Met o.a. Carlos Otero, Yelena Samarina, Julieta Serrano en Luis Ciges.

Een man besluit om nooit meer zijn huis uit te gaan, totdat slechts zijn vrouw en zijn dochter op de hoogte van zijn bestaan zijn. Een leeg allegorisch drama, geïnspireerd op de 'ratten-mannen' die in Spanje tijdens het regime van Franco bestonden, en derhalve enorme problemen met de censuur kende.