Djamila Sahraoui is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Yema

2012 | Drama

Algerije/Verenigde Arabische Emiraten/Frankrijk 2012. Drama van Djamila Sahraoui.

Verder met oa Samir Yahia en Ali Zarif. Ouardia (Sahraoui) begraaft haar ene zoon, gedood door een groep gewelddadige islamisten waar haar andere zoon deel van uitmaakt. Effectief opgesloten in haar eigen huis, omgeven door een kaal, dor landschap, vindt Ouardia enige troost in de liefdevolle zorg voor haar tuin. Metaforisch drama met Griekse tragedie-trekjes over de verscheurdheid en sociale broedermoord in Algerije, wordt in verstilde beelden en met weinig dialoog verteld. Mooie hoofdrol van maakster Sahraoui (Barakat!), die met verbeten blikken de effecten van de ontwrichtende strijd verbeeldt. Met Nederlandse ondertiteling.

Barakat!

2006 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk/Algerije 2006. Drama van Djamila Sahraoui. Met o.a. Rachida Brakni, Fattouma Ousliha Bouamari en Ahmed Berrhama.

Treffend Algerijns drama over een vrouwelijke arts (Brakni) die tijdens de burgeroorlog in de jaren '90 de heuvels intrekt om haar ontvoerde man te zoeken, in weerwil van de constante dreiging van vechtlustige mannen. Debuterend regisseur en scenarist Djamila Sahraoui wilde met haar eersteling Barakat! (Genoeg) de geestdrift van Algerijnse vrouwen belichten. Om haar punt kracht bij te zetten wordt de vastberaden heldin bijgestaan door een dito oudere vrouw met ervaring in de oorlog tegen de Fransen. 'In mijn film geen onderdanige vrouwen,' aldus Sahraoui, die met haar werk negentien debuutfilms versloeg (van louter mannen) op het pan-Afrikaans filmfestival van Ouagadougou in de categorie Beste Debuut.