Akio Sakai

Producer

Akio Sakai is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Final Fantasy: The Spirits Within

2001 | Animatie, Sciencefiction, Actiefilm, Fantasy

Verenigde Staten/Japan 2001. Animatie van Hironobu Sakaguchi en Moto Sakakibara.

Er waren al eerder volledig op de computer gemaakte films, Toy Story, bijvoorbeeld, maar Final Fantasy is de eerste film met - min of meer - levensechte personages. Het op de Final Fantasy games gebaseerde verhaal: in de toekomst is de aarde verwoest, de schaarse overlevenden moeten zich staande houden in een wereld vol buitenaardse spoken. De briljante wetenschapper Aki Ross krijgt de opdracht de wezens te verslaan. Aan de filmbeeldjes hebben vier jaar lang een kleine duizend computers gerekend (waarvan de helft van de tijd voor Aki's 60 duizend haren), met soms oogstrelend resultaat.
In de originele, Engelstalige versie zijn de stemmen te horen van oa Ming-Na (als Aki Ross), Alec Baldwin, Ving Rhames en Steve Buscemi.

Street Fighter II: The Animated Movie

1995 | Animatie, Familiefilm, Actiefilm

Japan/Verenigde Staten 1995. Animatie van Gisaburo Sugii.

Misdaadorganisatie Shadowlaw heeft een legertje straatvechters samengesteld. Het zijn onvervalste spierbundels die door hen gehersenspoeld worden. Chan Li van Interpol moet Shadowlaws leider Bison uitschakelen. Ze doet beroep op Kapitein Guile, die echter liever op z'n eentje werkt. Ondertussen is Bison in het bezit van onverslaanbare cyborgs die rechtstreeks met de computer in verbinding staan. Deze stuurt hij uit om Ryu te liquideren daar deze de oersterke Sagat heeft lamgelegd, iets dat menselijk onmogelijk leek. Dan duikt ook Ken Masters op, een straatvechter die dezelfde opleiding heeft gehad als Ryu en die ook aan de goede kant van de wet staat. Bison besluit persoonlijk jacht te maken op het tweetal. Onsamenhangend manga-vervolg op het computerspelletje dat de J.C. Van Damme-film inspireerde. Donkere, onduidelijke tekeningen van vechtende figuren is alles wat in je herinnering achterblijft bij dit actie-vehikel dat nog minder kwaliteiten bevat dan de speelfilm. Een afgang in de manga-reeks. Sugii en Kenichi Imai schreven het scenario. Fotografie is van Hiroaki Edamitsu. In de Japanse versie horen we de stemmen van Kenji Haga, Chisa Yokoyama en Banjô Ginga. In de Amerikaanse versie die van Hank Smith, Ted Richards, Mary Briscoe, Phil Matthews, Donald Lee, William Johnson, John Hammond, Patrick Gilbert, Steve Davis, David Conrad, S.J. Charvin, George Celik, Tom Carlton, Don Carey, Richard Cardona, Joe Michaels, Toni Burke, Phil Williams, Leo Gray, Roger Canfield, Michael Porter, Susan Sheffer, Scott Ponsor, Stephen Platt, Ben Parks, Murray Williams, Donald Salin en Peter Brooks. Dolby Digital.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Akio Sakai op televisie komt.

Reageer