Mark Dornford-May

Regisseur, Scenarist, Producer

Mark Dornford-May is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Son of Man

2006 | Drama, Muziek

Zuid-Afrika 2006. Drama van Mark Dornford-May. Met o.a. Andile Kosi, Pauline Malefane, Andries Mbali en Mvuyisi Mjali.

De Britse Mark Dornford-May richtte in Zuid-Afrika het muziektheatergezelschap Dimpho Di Kopane op, een groep zangers/acteurs waarmee hij eerder de energieke, swingende George Bizet-bewerking U-Carmen eKhayelitsha maakte. Son of Man baseerde hij eveneens op een klassieker: het Nieuwe Testament. In het hedendaagse, fictieve 'Koninkrijk van Judea' wordt Jesus (Andile Kosi) geboren die zich als jongeman, met een groepje (mannelijke en vrouwelijke) discipelen, profileert als pacifistische activist. De film is sober van stijl en heeft des te meer aandacht voor de uitstekende stemmen van de deels in Xhosa zingende hoofdrolspelers.

U-Carmen

2005 | Musical, Drama, Romantiek

Zuid-Afrika 2005. Musical van Mark Dornford-May. Met o.a. Pauline Malefane, Andile Tshoni, Lungelwa Blou, Andiswa Kedama en Andries Mbali.

Intieme Zuid-Afrikaanse bewerking van George Bizets opera Carmen. Eindtwintiger Malefane is innemend als Carmen, een verleidelijke arbeidster in een sigarettenfabriek. Een Bijbelvaste agent is haar aanbidder (Tshoni) en de rol van haar oogappel wordt vertolkt door de zoon van een anti-apartheidsstrijder (Blou). U-Carmen speelt in een sloppenwijk, is onopgesmukt geregistreerd in documentairestijl, met het libretto in de kliktaal Xhosa. In Zuid-Afrika ontstaat een generatie kunstenaars die niet meer terugdeinst voor mengvormen van Afrikaanse en Europese cultuur en U-Carmen is een magnifiek voorbeeld van een geslaagde synergie. Gefilmd op locatie in Khayelitsha, een township even buiten Kaapstad.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mark Dornford-May op televisie komt.

Reageer