Anzhelika Nevolina

Acteur

Anzhelika Nevolina is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Zhizn s idiotom

1993 | Komedie, Drama

Rusland 1993. Komedie van Aleksandr Rogozhkin en Alexandr Rogozhkin. Met o.a. Anzhelika Nevolina, Anatoli Romantsov, Sergei Migitsko, Sergey Highitsko en Aleksandr Romantsov.

Een intellectualistische schrijver (Romanotsov) gaat gebukt onder wroeging, omdat hij niet verdrietig is over de dood van zijn eerste vrouw. Om zijn geweten te sussen neemt hij een idioot (Migitsko) uit een psychiatrische inrichting in huis. De achterlijke man, die het archetype van de Russische martelaar lijkt te zijn, blijkt een verstrooide leraar. De auteur is hem dankbaar omdat hij zijn theorie bevestigt dat uitsluitend de omstandigheden een gezonde geest van een zieke scheiden. Maar geleidelijk ontwikkelt de pati[KA3]ent zich als een gevaarlijke gek, die de tweede vrouw (Nevolina) van de schrijver verkracht, vervolgens destructief wordt en brokken maakt. Bizar tragi- komisch essay, zwaar beïnvloed door de klassieke Russische literatuur. Het scenario is van Gennadi Ostrovsky, regisseur Rogozhkin en Viktor Yerofeyev, maar diens korte verhaal. Het camerawerk is van Sergei Yurizdiysky. Bekroond op het Rotterdamse filmfestival. Mono.

Schastlivyi neudachnik

1993 | Familiefilm, Drama

Rusland 1993. Familiefilm van Vitalii Bychenkov. Met o.a. Semion Mendelson, Anzhelika Nevolina, Olga Volkova en Yuri Mogilevtsev.

Een jongetje slaagt erin om ondanks de armoe en de absurditeit van het Russische leven rond 1930 gelukkig te zijn. Hij geniet van de mooie straten van Leningrad en van de vriendelijke, liefdevolle mensen. De film won een speciale prijs van de jury op het kinderfilmfestival van Moskou in 1994.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anzhelika Nevolina op televisie komt.

Reageer