Henry McRae is regisseur en scenarist.
Er zijn 10 films gevonden.

The Lost Special

1932 | Avonturenfilm, Mysterie

Verenigde Staten 1932. Avonturenfilm van Henry McRae. Met o.a. Frank Albertson, Cecilia Parker, Ernie Nevers, Caryl Lincoln en Francis Ford.

Serial in twaalf hoofdstukken. Een trein van een goudmijnmaatschappij verdwijnt spoorloos. Het onderzoek van de politie loopt op niets uit. Twee studenten, Albertson en Nevers, en een journaliste, Parker, bundelen de krachten en gaan op zoek. Zij vinden de trein en de schurk blijkt Glendon te zijn, voor 50% eigenaar van de mijn die graag zijn partner eruit wil werken. Arthur Conan Doyne schreef het verhaal dat bewerkt werd voor Universal door Ella O'Neill, Basil Dickey en George Morgan.

The Lightning Express

1930 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1930. Avonturenfilm van Henry McRae. Met o.a. Lane Chandler, Louise Lorraine, Al Ferguson, Greta Granstedt en J. Gordon Russell.

Serial in tien hoofdstukken. Russell wil de aanleg van een spoorlijn tegenhouden; die lijn kruist het land van Lorraine. Ferguson (in de rol van Whispering Smith) en Chandler gaan er op uit om te zien of ze toch toestemming van Lorraine kunnen krijgen. Paramount zou in 1948 de serial nogmaals verfilmen als WHISPERING SMITH met Alan Ladd in de hoofdrol. Frank Spearman schreef het verhaal WHISPERING SMITH RIDES waarop de serial was gebaseerd.

Terry of the Times

1930 | Misdaad

Verenigde Staten 1930. Misdaad van Henry McRae. Met o.a. Reed Howes, Lotus Thompson, Sheldon Lewis, John Oscar en Will Hays.

Serial in tien hoofdstukken. Hal Hodes schreef het verhaal over journalist Terry (Howes), die over een gangsterbende wil berichten maar daarbij ernstig gehinderd wordt door zijn oom Lewis, de uitgever van de krant. Terry heeft nog een probleem: hij moet binnen korte tijd trouwen of zijn erfrecht vervalt, zo staat het in het testament van zijn vader. Thompson zit daar niet mee, maar er is een duistere macht aan het werk om óók dat onmogelijk te maken. Universal koos Howes voor de hoofdrol, hoewel deze acteur oneindig veel schurkenrollen in westerns zou spelen.

Trail of the Tiger

1927 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1927. Avonturenfilm van Henry McRae. Met o.a. Jack Daugherty, Frances Teague en Jack Mower.

Serial in tien hoofdstukken. Deze thriller/avonturenfilm, met als achtergrond het circus, loopt uitstekend. Daugherty is de held die Teague in bescherming neemt tegen de schurk Mower. Een goede Universal-serial.

The Scarlet Streak

1926 | Mysterie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1926. Mysterie van Henry McRae. Met o.a. Jack Daugherty, Lola Todd, Virginia Ainsworth, Albert J. Smith en Al Prisco.

Serial in tien hoofdstukken, gebaseerd op het verhaal Dangers of the Deep van Leigh Jacobson. Het gaat over een uitvinding van Smith en zijn dochter Todd. Prisco is de bandiet en hij weet zowel de professor en zijn dochter als de uitvinding te kapen. Daugherty, een journalist die over de uitvinding wilde schrijven, moet nu laten zien dat er een detective in hem steekt.

Strings of Steel

1926 | Actiefilm

Verenigde Staten 1926. Actiefilm van Henry McRae. Met o.a. William Desmond, Eileen Sedgwick, Albert J. Smith, George Ovey en Ted Duncan.

Serial in tien hoofdstukken. Het ontstaan van radio, telegraaf en telefoon brengt verandering in de samenleving. Ook brengt het verandering in de mogelijkheden misdaden te begaan. Deze serial flopte.

Ace of Spades

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Henry McRae. Met o.a. William Desmond, Mary McAllister, Jack Pratt en Albert J. Smith.

Serial in vijftien hoofdstukken. Het wilde westen wordt onveilig gemaakt door een bende outlaws die hun toekomstige slachtoffers waarschuwen door een zwarte speelkaart. Alles draait om het in bezit komen van een Franse landkaart waarop de plaats is aangegeven van belangrijke grondstoffen. Het verhaaltje is een puinhoop, maar er zit actie in deze Universal-serial.

The Dragon's Net

1920 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1920. Avonturenfilm van Henry McRae. Met o.a. Marie Walcamp, Harlan Tucker, Otto Lederer en Wadsworth Harris.

Serial in twaalf hoofdstukken. Walcamp ondergaat vele gevaren in het mysterieuze verre oosten. Ze trouwde gedurende de opnamen met Tucker en zou na deze serial de film voorlopig vaarwel zeggen. In de jaren twintig zou ze nog een paar films maken om zich dan definitief terug te trekken. In 1936 stierf ze, pas 43 jaar oud. McRae en George Hively bewerkten voor deze serial het boek THE PETALS OF LAO-TZE van J. Allen Dunn voor Universal.

Elmo, the Mighty

1919 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1919. Avonturenfilm van Henry McRae. Met o.a. Elmo Lincoln, Grace Cunard, Ivor McFadden, Frederic Starr en James Cole.

Serial in achttien hoofdstukken. Lincoln - die twee jaar eerder faam kreeg als Tarzan na in 1915 zijn filmdebuut gemaakt te hebben - is hier een boswachter. Cunard is een Rode Kruis-zuster die Lincoln heeft leren kennen op het slagveld in WOII. De bandieten willen stukken bosrijk land in bezit krijgen, en de mysterieuze vreemdeling is een motorrijder die pas in het laatste hoofdstuk ontmaskerd wordt. Joe Brandt en William Wing schreven deze Universal-serial.

Liberty - A Daughter of the U.S.A.

1916 | Western

Verenigde Staten 1916. Western van Jacques Jaccard en Henry McRae. Met o.a. Marie Walcamp, Jack Holt, Bertram Grassby, Eddie Polo en G. Raymond Nye.

Serial in twintig hoofdstukken. De eerste volledige western-serial, gemaakt door Universal en geschreven door de regisseurs naar een verhaal van W.B. Pierson. Walcamp is de dochter van een Mexicaanse rancheigenaar die sterft en per testament twee vrienden tot voogd heeft aangesteld. Hij heeft beslist dat zijn dochter pas mag trouwen als ze 21 is of, met toestemming van beiden, eerder. De beide voogden hebben zo hun eigen problemen en wensen en die stroken niet met wat Walcamp wil, vooral niet als ze op Holt verliefd wordt. Kortom - een westerndrama. Western-ingrediënten waren in andere serials ook al te vinden maar nooit was een echte western op dit gebied gemaakt. Het werd een succes, dus niets stond het genre in de weg om ook de serials te veroveren.