Howland Chamberlain

Acteur

Howland Chamberlain is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Big Night

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Joseph Losey. Met o.a. John Barrymore Jr., Preston Foster, Howland Chamberlain, Joan Lorring en Dorothy Comingore.

De vader van de zeventien-jarige Barrymore Jr. wordt in elkaar geslagen, en de jongen gaat de stad in om de schuldigen te zoeken. Voor Losey de gelegenheid om de stijgende criminaliteit in de grote steden aan te klagen. Het beeld dat hij schetst van het uitschot dat Barrymore ontmoet op zijn zwerftocht is allerminst rooskleurig. Losey, Hugo Butler, Ring Lardner Jr. en Stanley Ellin baseerden het scenario op de roman The Dreadful Summit van Ellin. Het werd de laatste film die Losey in de V.S. zou draaien: toen hij op McCarthy's zwarte lijst terechtkwam, keerde hij het land van de onbegrensde mogelijkheden voor altijd de rug toe. Donker en dreigend gefilmd, in typische film-noir-stijl, door Hal Mohr.

Pickup

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Hugo Haas. Met o.a. Beverly Michaels, Allan Nixon, Howland Chamberlin, Jo Carroll Dennison en Hugo Haas.

Saai, bekrompen verhaaltje, waarin een oudere man trouwt met Michaels, die plannen maakt om hem uit de weg te ruimen.

Force of Evil

1948 | Drama, Film noir

Verenigde Staten 1948. Drama van Abraham Polonsky. Met o.a. John Garfield, Beatrice Pearson, Thomas Gomez, Roy Roberts en Marie Windsor.

Een ambitieuze advocaat laat zijn idealen varen als hij zich inzet voor een oplichter van formaat en succes boekt. Een onthutsende, sombere film die de betekenis van morele corruptie onderzoekt, interessant, maar niet helemaal geslaagd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Howland Chamberlain op televisie komt.

Reageer