Jean-Jacques Goron

Regisseur

Jean-Jacques Goron is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Maigret et les braves gens

1990 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1990. Misdaad van Jean-Jacques Goron. Met o.a. Jean Richard, Anouk Ferjac, Alex de Konopka, Annick Tanguy en Armand Mestral.

Het einde van de zomer nadert, en commissaris Maigret (Richard) is nog maar nauwelijks terug van vakantie, of hij moet een verdachte moord op een man van een jaar of vijftig onderzoeken. Het gebruikelijke vakmanschap en op basis van een roman van Simenon. Ontbreekt het niet aan zwarte humor, om te beginnen al in de vrij ironische titel, en de beklemmende atmosfeer is goed weergegeven. Hele duistere personages. Een van de betere van deze serie, ondanks enige onduidelijkheden in de vertelling.

Le second voyage

1990 |

Frankrijk 1990. Jean-Jacques Goron. Met o.a. Jef Sarfati, Cristiana Réali, Catherine Salviat, Alexandre Arbatt en Raoul Billerey.

Een echtpaar heeft indertijd twee kleine Peruanen geadopteerd die nu zestien en zeventien jaar oud zijn. Het echtpaar besluit om samen met de kinderen hun geboorteland te gaan bezoeken. Het gaat natuurlijk om een combinatie van intimistische scènes en een verbloemde reportage. De twee worden zo goed en zo kwaad als dat gaat vervlochten met de draad van het verhaal. Soms langdradig, maar uitstekend gefotografeerd en overtuigend vertolkt.

La famille Fontaine

1990 |

Frankrijk 1990. Jean-Jacques Goron. Met o.a. Lucien Jérôme, Agnès Garreau, Valérie Siclay, Ludivine Sagnier en Anne Huart.

Het leven van dag tot dag van een `moderne dynamische` (sic) familie, die maar in [KA1]e[KA1]en ding afwijkt van het normale, namelijk dat er vijf kinderen zijn, vandaag de dag niet gebruikelijk onder de Fransen. Voor de rest een reeks clich[KA1]e`s, nietszeggendheden, zeldzaam flauwe dialogen, en met de regie is het al niet beter gesteld. Wat betreft de humor en de spot van de buren, die komt ook helemaal niet over. Een portret van vreselijk doorsnee (?) Fransen voor vreselijk gemiddelde Franse lelevisiekijkers. Of is dit soms een publiciteitscampagne van maar liefst 600 minuten om het geboortecijfer omhoog te brengen?

La steppe

1989 | Drama

Frankrijk 1989. Drama van Jean-Jacques Goron. Met o.a. Catherine Rouvel, Jean-Marc Thibault en Matthieu Gain.

Een trouwe bewerking van het werk van Anton Tsjechov. Een krachteloze, uitgerekte en suffige regie, die het onnavolgbare talent van deze schrijver niet verdient. Het verfilmen van Tsjechov en de weergave van de ziel van zijn personages vereist dat men het slavisme doorgrondt. Het onmiskenbare talent van de acteurs en met name dat van Gain in de rol van het jongetje Igor kon weinig uitrichten. Een nutteloze televisiefilm.

Une vie comme je veux

1988 | Drama, Erotiek

Frankrijk 1988. Drama van Jean-Jacques Goron. Met o.a. Miou-Miou, Pierre Arditi, Vincent Lindon, Jean-Marc Thibault en Hito Jaulmes.

Laurence (Miou-Miou), 38 jaar, leidt een burgerbestaantje met haar twee kinderen en haar echtgenoot die afgevaardigde is, en voor wie de politiek alles is. Zij voelt zich in de steek gelaten en ontevreden met haar baantje van `ghost-writer` op een uitegeverij tot op het moment dat zij Arthur (Lindon) ontmoet, een verleidelijke jongeman die tien jaar jonger is dan zij. Uiteraard het eeuwige verhaaltje van de klassieke liefdesrelatie en de driehoeksverhouding. Deze televisieregisseur brengt in een dergelijk thema niets nieuws aan en stelt zich tevreden met het zich ondergeschikt maken aan de acteurs die - gelukkig maar - overtuigend en geloofwaardig zijn in een vrij gewoon scenario.

Les cinq dernières minutes

1988 | Misdaad

Frankrijk 1988. Misdaad van Jean-Jacques Goron. Met o.a. Jacques Debary, Marc Eyraud, Jacqueline Jolivet en Alexandre Arbatt.

Een jonge Russische paleontholoog doet een onderzoek in het Natuurhistorisch museum in Parijs. Hij trouwt met de dochter van een Franse vakgenoot. Er volgt geen officiële reactie van de Russische autoriteiten, maar enkele dagen later wordt zijn verminkte lichaam gevonden. Een mager verhaaltje in deze politieke thriller. Zwakke regie en getuigend van een nogal gedateerd anti-communisme.

Maigret Et Les Braves Gens

1982 | Thriller

Frankrijk 1982. Thriller van Jean-Jacques Goron.

Een jonge Russische paleontholoog doet een onderzoek in het Natuurhistorisch museum in Parijs. Hij trouwt met de dochter van een Franse vakgenoot. Er volgt geen officiële reactie van de Russische autoriteiten, maar enkele dagen later wordt zijn verminkte lichaam gevonden. Een mager verhaaltje in deze politieke thriller. Zwakke regie en getuigend van een nogal gedateerd anti-communisme.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Jacques Goron op televisie komt.

Reageer