Hugo Colace

Cameraman

Hugo Colace is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Bombon El Perro

2004 | Drama

Argentinië/Spanje 2004. Drama van Carlos Sorin. Met o.a. Juan Villegas, Walter Donado, Rosa Valsecchi, Mariela Díaz en Sabino Morales.

De 52-jarige Juan, werkloos monteur, leidt een leeg, onopvallend bestaan in Patagonië. Op een dag helpt hij een vrouw met autopech. Als dank krijgt hij een imposante witte Argentijnse dog, een dure rashond. Dan neemt zijn leven een wending, hij wordt ineens opgemerkt. Geslaagde film waarin regisseur Sorin de balans tussen betekenisvolle beelden en alledaagse observaties altijd in stand weet te houden. De statige hond lijkt vaak een symbool voor de hoop op verbetering en verandering te zijn, maar is soms gewoon een lastig beest dat niet doet wat zijn baasje wil.

Historias mínimas

2002 | Drama, Komedie

Argentinië/Spanje 2002. Drama van Carlos Sorin. Met o.a. Javier Lombardo, Antonio Benedicti, Javiera Bravo, Francis Sandoval en Julia Solomonoff.

Drie Argentijnen reizen onafhankelijk van elkaar van hun dorpje in Patagonië naar provinciestad San Julian. Een slechtziende oude man gaat er op zoek naar zijn hond, jegens welke hij schuldgevoelens heeft. Een verkoper van afslankpleisters wil er een taart met het uiterlijk van een voetbal geven aan het kind van een vrouw. En een onderdrukte huisvrouw mag meedoen in een tv-show waar men keukenmachines kan winnen. De mensen zijn eenzaam klein in het zwartwitte, onmetelijk barre Patagonië, maar juist in het kleine heerst veel waarde volgens de warm-ironische visie van filmmaker Sorin. Historias mínimas was in veel landen, ook in Nederland, een klein filmhuissucces.

La Ciénaga

2001 | Drama, Komedie

Frankrijk/Spanje/Argentinië 2001. Drama van Lucrecia Martel. Met o.a. Leonora Balcarce, Martín Adjemían, Graciela Borges en Mercedes Morán.

Het leven van twee vrouwen en hun families in het kleine Argentijnse provinciestadje Salta in Argentinië. De film behandelt seksualiteit, liefde, wreedheid, incest en racisme op een realistische en tegelijkertijd poëtische manier en neemt de geestelijke frustraties van de volwassenen, tieners en kinderen van de families als leidraad.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hugo Colace op televisie komt.

Reageer