Mary Johnson is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Gunnar Hedes Saga

1923 | Romantiek

Zweden 1923. Romantiek van Mauritz Stiller. Met o.a. Einar Hanson, Pauline Brunius, Mary Johnson, Adolf Olchansky en Stina Berg.

Een slotvoogd leeft onder de hoede van zijn dominante moeder. Zij verjaagt de drie kunstenmakers die haar zoon op het landgoed binnenhaalt. Hij komt tegen zijn moeder in opstand, vertrekt voor een rondreis en is inmiddels verliefd op de jonge violiste Ingrid. Om het landgoed uit de handen van de schuldeisers te redden, doet hij het huzarenstukje van zijn grootvader na: hij brengt een enorme kudde rendieren van het noorden naar het zuiden. Deze onderneming loopt echter rampzalig af en hij wordt gek. Hij wordt naar huis teruggebracht en Ingrid (Johnson) wil zich in haar wanhoop verdrinken. Uiteindelijk besluit ze met de kunstenmakers te vertrekken (die net op tijd zijn teruggekomen), terwijl hij (Hanson) weer de oude wordt. De plot van dit verhaal van Selma Lagerl[KA3]of komt nogal melodramatisch over en de regisseur moet zijn best doen om de bijbehorende valkuilen te vermijden. Lagerl[KA3]of was ontevreden over de film (`Ik heb het scenario nooit goedgekeurd`). Toch bevat de produktie een aantal grootse momenten, vooral in de sc[KA2]enes die zich tijdens de trektocht met de rendierkudde afspelen. Het zijn de acteurs die er niets van bakken. Terwijl het spel van de moeder en van de voedster nogal sober overkomt (en voor die tijd zelfs erg sober), gaat Johnson helemaal op de expressionistische toer en zijn de kunstenmakers gewoon heel slechte acteurs. Wel een aantal sterke, dromerige vondsten.

Herr Arnes Pengar

1919 | Romantiek, Misdaad, Historische film

Zweden 1919. Romantiek van Mauritz Stiller. Met o.a. Hjalmar Selander, Concordia Selander, Mary Johnson, Richard Lund en Eric Stocklassa.

Tijdens de oorlog tegen koning Johannes de Derde van Zweden in de 16e eeuw worden drie Schotse huurlingen krijgsgevangen genomen. Ze ontsnappen en doden op hun aftocht een dominee en zijn gezin, behalve de geadopteerde dochter, de schone maagd Johnson. Ze gaan er vandoor met een zilverschat, waarop - zonder dat zij dit weten - een vloek rust. Ze willen een boot nemen naar Schotland, maar die ligt vast in het ijs. Hoewel de gevluchte Johnson haar belagers herkent, wordt ze verliefd op een van hen. De afloop is voor allen tragisch. Een der hoogtepunten uit de periode van de Zweedse zwijgende film, gerestaureerd door het Zweedse filminstituut en voorzien van muziek door Anca Monica Pandela. Tv-uitzendingen zijn soms begeleid door de klanken van Anton Bruckner, Gustav Mahler en Richard Strauss. Het scenario voor deze mystieke film vol Scandinavische somberheid, is afkomstig van Gustav Molander en Mauritz, die een verhaal van Selma Lagerlöf vrij bewerkten. Het camerawerk is van Julius Jaenzon.