Renzo Cerrato

Regisseur, Scenarist

Renzo Cerrato is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Violentata sulla sabbia

1971 | Erotiek, Drama

Italië 1971. Erotiek van Renzo Cerrato. Met o.a. Carole Andrè, Angelo Infanti, Kiki Caron, Marisa Solinas en Luigi Barbini.

Twee jonge vrouwen, Vanina en Juliette, gaan op vakantie op Sardinië. Ze willen niets dan rust, vooral Vanina, die achtervolgd wordt door herinneringen aan een afschuwelijke gebeurtenis in haar jeugd, toen haar moeder werd verkracht en vermoord door inbrekers. Zij en Juliette huren een vissershut op een afgelegen strand. Vanina is ervan overtuigd dat haar eerste seksuele ervaring met geweld gepaard zal gaan en op een dag gebeurt er iets op een verlaten strand... Vervelend.

Niente rose per OSS 117

1968 | Actiefilm

Italië/Frankrijk 1968. Actiefilm van Renzo Cerrato en Jean-Pierre Desagnat. Met o.a. John Gavin, Margaret Lee, Curd Jürgens, Luciana Paluzzi en Robert Hossein.

Geheim agent OSS 117 infiltreert in een internationale organisatie, gespecialiseerd in het vermoorden van staatshoofden. De agent wint hun vertrouwen en zij sturen hem naar Tunesië met de opdracht een efficiënt werkende functionaris van de Verenigde Naties op te ruimen. OSS 117 doet alsof hij de moord pleegt en roept daarmee een reeks kettingreacties op binnen de organisatie. Hierdoor raakt deze verzwakt en uiteindelijk geneutraliseerd. Op het tempo en de spanning van de film is niets aan te merken. De regie is middelmatig en John Gavin als OSS 117 komt geloofwaardig over. Een interessant detail is dat Gavin in de jaren 1980-90 tot ambassadeur van de VS in Mexico benoemd werd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Renzo Cerrato op televisie komt.

Reageer