Vassilis Diamandopoulos

Acteur

Vassilis Diamandopoulos is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Kavafis

1996 | Drama, Biografie

Griekenland 1996. Drama van Iannis Smaragdis. Met o.a. Dimitris Katalifos, Vassilis Diamandopoulos, Mayia Lyberopoulos en Lazaros Georgacopoulos.

In flashbacks wordt verhaal verteld van bekende Griekse dichter Konstantin Kavafis (Katalifos), 1863-1933, wiens homo- erotische fantasieën de inspiratiebron waren voor Lawrence Durrell's The Alexandria Quartet en voor schilderijen van David Hockney. Film keert terug naar zijn jeugd in Alexandrië en zijn reizen naar Griekenland en Constantinopel die hem lieten kennismaken met de sensualiteit van de antieke cultuur. Dit leidde hem naar een leven vol erotische verlangens en passies. Hij kwam ook openlijk uit voor zijn voorkeur voor jonge mannen. Zijn geïdealiseerde seksuele voorkeur werd een onuitputtelijke inspiratiebron voor zijn poëzie. In Griekenland een van de drie succesrijkste Griekse films van het jaar 1996. Muziek van Vangelis. Scenario van regisseur Smaragdis, Dimitris Nollas, Dimitris Katalifos en Stelios Rogakos. Fotografie van Nikos Smaragdis.

Mathe Pedi Mou Gramata

1982 | Drama

Griekenland 1982. Drama van Theodoros Marangos. Met o.a. Vassilis Diamandopoulos, Anna Manzourani, Nikos Kalogeropoulos en Christos Kalavrouzos.

Het verhaal van een een crisis in een dorpsschool, waarbij de leerlingen uit het dorp de lessen niet meer volgen. Het dorp houdt herdenkingsbijeenkomsten voor degenen die door de Duitsers werden geëxecuteerd. Op de lijst ontbreekt een socialist uit het dorp. De zoon van de bovenmeester protesteert hiertegen, hetgeen tot een confrontatie met zijn vader leidt, die liegt uit naam van de vervolging. Een film vol emoties. USA-titel: GO TO SCHOOL, SON.

I Tembelides Tis Eforis Kiladas

1978 |

Griekenland 1978. Nikos Panayotopoulos. Met o.a. Olga Karlatos, Nikitas Tsakiroglou, George Dialegmenos, Dimitris Poulikakos en Vassilis Diamandopoulos.

Deze film kan het best omschreven worden als een allegorie, een groteske fabel met geëngageerde trekjes. Het verhaal gaat over een vader met drie zoons, die geld en een landhuis erven. Ze leiden aanvankelijk een idyllisch leven, maar voeren gaandeweg steeds minder uit tot ze enkel nog slapen. De meid zorgt voor alles, terwijl de jongste zoon romantische ideeën over arbeid ontwikkelt. Uiteindelijk gaat hij iets doen en de meid draagt hem naar zijn werk. Hij raakt daardoor zo uitgeput dat hij neerstrijkt en in slaap valt. Ook bekend als THE INDOLENCE OF THE FERTILE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vassilis Diamandopoulos op televisie komt.

Reageer