Richard Ben Cramer

Acteur

Richard Ben Cramer is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Battle Over Citizen Kane

1996 | Documentaire, Biografie, Historische film

Verenigde Staten 1996. Documentaire van Thomas Lennon en Michael Epstein. Met o.a. Ruth Warrick, Norman Lloyd, Richard France, Vern Whaley en Louetta Santucci.

Het portret van twee mannen. Met aan de ene kant de veteraan-krantenmagnaat Randolph Hearst, aan de andere kant een jonge regisseur die met veel tamtam Hollywood werd binnengehaald en zojuist zijn filmdebuut voltooide: Orson Welles. Citizen Kane was die film en Hearst, die de film nooit zag, deed alles om hem te boycotten. De figuur van Kane was namelijk op hem geënt. Het verhaal van twee trotse, begaafde, destructieve mannen in een strijd die voor beiden de ondergang zou betekenen. De grote overwinnaar is de film. Citizen Kane, algemeen beschouwd als een van de tien beste films aller tijden, heeft Hearst uiteindelijk overleefd, terwijl Welles nadien nooit meer in volle vrijheid heeft kunnen werken. Een boeiende documentaire, bekroond met een Oscarnominatie. Getuigenissen zijn er van medewerkers aan de film, oa. Alland, Warrick en Wise, van journalisten die voor Hearst werkten, o.a. Breslin en Whaley en van mensen die een van beide antagonisten gekend hebben.

Tabloid Truth: The Michael Jackson Scandal

1994 |

Verenigde Staten 1994. Thomas Lennon.

Onthullende en beangstigende film over de riool- journalistiek, die aan de kaak stelt hoe hongerige persmuskieten handig gebruik maken van de sensatiezucht van het Amerikaanse publiek, nationale sport nummer één. De V.S. schijnen in twee kampen verdeeld te zijn: de ongenaakbare slachtoffers, die zich met de grondwet in de hand trachten te verdedigen en de schrijvende uitbuiters die het First Amendment gebruiken over te gaan tot het genadeloze publicatierecht. Het schandaal rond Michael Jackson en de verdachtmakingen over zijn seksuele omgang met minderjarigen vormen de aanleiding voor deze één uur durende special die de balans opmaakt van de huidige stand van zaken in de pers. De film laat ook zien dat de aanklachten tegen Jackson eigenlijk gering waren, maar dat de keiharde reporters er een slaatje uit probeerden te slaan. De film gaat ook in op de vage grenzen tussen waarheid, sensatie, nieuws en amusement. De redactie van tv-journaals huren boulevardpersverslaggevers om stukken te schrijven waaraan zij een follow-up kunnen geven zodat ze de hoogste kijkdichtheid scoren. De pers is teveel op zijn eigen macht uit en verliest vaak zijn eigen doel en rechten van anderen uit het oog. Hiermede is het publiek niet gedien en het is beschamend voor de pers om zozeer van oorspronkelijke roeping af te dwalen. Er wordt geen regisseur genoemd, maar de scherpe, constante hand van producent en schrijver Lennon is duidelijk. De special wordt gepresenteerd door correspondent Cramer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Richard Ben Cramer op televisie komt.

Reageer