Zinaida Kirienko

Acteur

Zinaida Kirienko is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Soedba Tsjeloveka

1959 | Drama

SU 1959. Drama van Sergey Bondarchuk. Met o.a. Sergey Bondarchuk, Zinaida Kirienko en Pavlik Boriskin.

Na zijn vlucht uit een kamp voor krijgsgevangenen hoort Sokolov dat zijn vrouw en kinderen tijdens de oorlog zijn omgekomen. Hij begint een nieuw leven en adopteert een dakloze wees. Het regiedebuut van de acteur Bondartsjoek, waarin hij zelf de rol van Sokolov vertolkt, leverde hem de Grote prijs van het festival in Moskou op. Het thema zou ondenkbaar zijn geweest v[KA1]o[KA1]or Stalins dood (1953), omdat die krijgsgevangenen als verraders beschouwde. De film wordt gezien als Bondartsjoeks beste regie- en acteerprestatie.

Tichi Don (deel I)

1958 | Drama, Oorlogsfilm

SU 1958. Drama van Sergei Gerasimov. Met o.a. Daniel Iltsjenko, Pjotr Glebov, Jelina Bystritskaja, Zinaida Kirienko en A. Filippova.

Een nauwgezette weergave van de roman van Michail Sjolotsjov over het leven van een familie in een klein dorpje tijdens WO I en de eerste jaren daarna. Een boeiende studie van de sociale omwentelingen veroorzaakt door revolutie en oorlog.

Poema o morje

1958 | Drama

SU 1958. Drama van Julia Solntseva. Met o.a. Boris Livanov, Boris Andrejev, M. Romanov, Zinaida Kirienko en I. Kozlovsky.

Een filosofisch drama over een Oekraïns dorp, dat onder water komt te liggen door de bouw van een stuwmeer, en over een aantal mensen die bij de constructie van de dam waren betrokken. Dovzhenko had een trilogie willen maken over het dorp en deze film zou het laatste deel zijn. De nacht voor de opnamen overleed hij echter en de voltooiing geschiedde door zijn vrouw op basis van zijn scenario. Dovzhenko's karakteristieke lyriek ontbreekt in de film; het is vaak slechts een pathetisch plaatjesboek. Het omdopen van de Kiev Studio in de Dovzhenko Studio was een passender gedenkteken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Zinaida Kirienko op televisie komt.

Reageer