Louis Forbes: muziek.
Er zijn 10 films gevonden.

The Bat

1959 | Horror

Verenigde Staten 1959. Horror van Crane Wilbur. Met o.a. Vincent Price, Agnes Moorehead, Gavin Gordon, John Sutton en Lenita Lane.

Getrouwe, maar weinig geslaagde bewerking van het gotic toneelstuk van Mary Roberts Rinehart (eerder verfilmd in 1915, 1926 en - als THE BAT WHISPERS - in 1930), over een schrijfster van mysterie-verhalen, die in haar onschuld een oud en eng herenhuis huurt, waar een akelige maniak (Price) rondsluipt, die kelen doorhaalt. Toch nog redelijk spannend. Achter de camera stond Joseph Biroc.

Escape to Burma

1955 | Avonturenfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1955. Avonturenfilm van Allan Dwan. Met o.a. Barbara Stanwyck, Robert Ryan, David Farrar, Murvyn Vye en Lisa Montell.

Ontsnapt na beschuldigd te zijn van moord, komt Ryan terecht op de plantage van Stanwyck. De twee kunnen het goed met elkaar vinden, totdat agent Farrar te voorschijn komt en Ryan wil arresteren. Die vlucht echter de jungle in. De achtervolging had spannend en spectaculair kunnen zijn, maar is niet meer dan pure tijdverspilling tot het verlossende einde van de film toe. Gemaakt door een geroutineerd regisseur met enkele uitstekende acteurs die, ondanks hun inspanningen, het ongeloofwaardig magere verhaaltje van Talbot Jennings en Herbert Donovan niet tot leven kunnen brengen. Achter de camera stond John Alton. Gefilmd in Superscope.

Passion

1954 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1954. Western van Allan Dwan en Allen Dwan. Met o.a. Cornel Wilde, Yvonne De Carlo, Raymond Burr, Lon Chaney jr en John Qualen.

Tijdens de pioniersdagen in Californi[KA3]e wil de jonge cowboy Wilde zich wreken op de bandieten die zijn familie hebben uitgeroeid en hun land hebben gestolen. Hij doodt de mannen van Hale een voor een, terwijl hij zelf wordt achtervolgd door de politie. Hulp krijgt hij van de zus van zijn vermoorde vrouw (beide rollen vertolkt door DeCarlo). Traditionele wraak-western, die echter met veel bravoure werd gedraaid in overgebleven decors van big-budget-films. Knap spel ook in diverse bijrollen (zelfs Stuart Whitman komt even langs als cowboy). Scenario van Joseph Leytes, Beatrice A. Dresher en Howard Eastabrook. Mooi in beeld gebracht door John Alton.

Cattle Queen of Montana

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Allan Dwan. Met o.a. Barbara Stanwyck, Ronald Reagan, Gene Evans, Lance Fuller en Anthony Caruso.

Thomas Blackburn schreef het verhaal en Dwan verfilmde het op conventionele wijze. Nadeel: er wordt teveel gepraat. Evans is de schurk die een eigen keizerrijk wil oprichten. Stanwyck verzet zich tegen hem, en wil met alle middelen haar land - dat ze geërfd heeft - behouden. Ze krijgt daarbij steun van Reagan, die achteraf een regeringsagent blijkt te zijn. Evans wil ondertussen de Indianen in actie brengen. De aanblik van de western is echter schitterend door het grootse werk van Oscar- winnaar John Alton, die tot de betere cameramensen van Hollywood behoorde.

Count the Hours

1953 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1953. Drama van Don Siegel. Met o.a. Teresa Wright, MacDonald Carey, Dolores Moran, Adele Mara en Macdonald Carey.

Na een moordpartij op een boerderij wordt de knecht Craven als verdachte aangehouden. Om zijn zwangere vrouw Wright niet bij de zaak te betrekken, bekent hij aanvankelijk. Later trekt hij de bekentenis weer in, maar niemand gelooft hem, behalve zijn advocaat Carey. Zonder bewijzen kan deze echter niets beginnen en zijn cliënt wordt ter dood veroordeeld. Carey probeert de veroordeelde op alle mogelijke manieren te redden, maar de dorpelingen geloven dat hij enkel in diens vrouw geïnteresseerd is. Vakkundig gemaakte thriller die aantoont hoe vlug iemand het slachtoffer kan worden van een gerechtelijke dwaling. Acteerprestaties zijn behoorlijk en het voorspelbare scenario van Doane R. Hoag en Karen De Wolf, naar een verhaal van Hoag, wordt gered door de onconventionele regie van Siegel. John Alton was verantwoordelijk voor de fotografie. Ook bekend als EVERY MINUTE COUNTS.

The Man Who Cheated Himself

1950 | Misdaad

Verenigde Staten 1950. Misdaad van Felix E. Feist en Felix Feist. Met o.a. Lee J Cobb, Jane Wyatt, John Dall, Terry Frost en Lee J. Cobb.

De goede acteurs weten nog ièts te maken van de maar al te voorspelbare moordfilm.

Crooked Way

1949 | Misdaad

Verenigde Staten 1949. Misdaad van Robert Florey. Met o.a. John Payne, Sonny Tufts, Ellen Drew, Rhys Williams en Percy Helton.

Oorlogsheld Payne herstelt van een zenuwinstorting door granaatvuur en wordt geconfronteerd met zijn criminele verleden: zijn oude bende zit achter hem aan om hem uit de weg te ruimen. Scenario van Richard H. Landau naar een hoorspel van Robert Monroe. Camerawerk van John Alton.

Up in Arms

1944 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1944. Komedie van Elliott Nugent. Met o.a. Danny Kaye, Dana Andrews, Constance Dowling, Dinah Shore en Louis Calhern.

Kaye is een ingebeelde zieke, die liftbediende wordt in een ziekenhuis zodat eerste hulp snel bij de hand is. Hij maakt er kennis met twee verpleegstertjes, gespeeld door Dowling en Shore. Vervolgens wordt hij gemobiliseerd en vertrekt met een troepentransportschip. Aan boord bevinden zich echter ook Dowling en Shore; ze maken er een vrolijke boel van. Kaye`s eerste hoofdfilm, die omwille van de oorlogsinspanning (iets te) snel in elkaar geflanst werd. Virginia Mayo is te zien als een van de revuedanseresjes. De liedjes zijn nog steeds heel leuk.

Intermezzo

1939 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1939. Drama van Gregory Ratoff. Met o.a. Leslie Howard, Ingrid Bergman, Edna Best, Cecil Kellaway en John Halliday.

De Amerikaanse verfilming (en Bergmans eerste Engelstalige film) van Molanders gelijknamige, maar langere film uit 1936. Het betreft een liefdesgeschiedenis en gaat over een bekende, getrouwde violist, die een verhouding krijgt met zijn muzikale proteg[KA1]ee. De moraal van die tijd speelt wellicht de grootste rol: hij houdt van haar, maar uit fatsoen keert hij terug naar zijn gezin. Verder bevat de film de welluidende romantische muziek van Robert Henning en Heinz Provost. Ook bekend als ESCAPE TO HAPPINESS. Nog tweemaal (officieus) verfilmd: Als INTERLUDE in 1957 en als HONEYSUCKLE ROSE in 1968. George O'Neil bewerkte een verhaal van Gösta Stevens en Gustaf Molander tot scenario. Het camerawerk deed Gregg Toland.

The Adventures of Tom Sawyer

1938 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1938. Familiefilm van Norman Taurog. Met o.a. Tommy Kelly, Jackie Moran, Ann Gillis, May Robson en Walter Brennan.

Tweede van de ontelbare verfilmingen van Mark Twain`s klassieker [KL]Tom Sawyer[KLE]. Het gaat over de avonturen van weesjongen Sawyer (Kelly) die samen met zijn vriend Huckleberry Finn (Moran) - aan wie trouwens ook heel wat films werden gewijd - getuige is van de moord op de plaatselijke dokter. Samen gaan ze achter moordenaar Injun Joe (Jory) aan. Sterke vereenvoudiging van de roman, destijds waarschijnlijk goed amusement voor kinderen. Voor de hedendaagse jeugd gaat het er allemaal echter te stug. De kinderen zijn schelmachtig lief. Jory echter is een ware dreiging - vooral in de sc[KA2]ene in de grot - die op kinderen grote indruk zal maken. David O. Selznick (GONE WITH THE WIND) produceerde dit door John V.A. Weaver geschreven scenario, dat in indrukwekkende decors van William Cameron Menzies werd gefilmd door James Wong Howe en Wilfrid Cline. De film duurde oorspronkelijk 93m, maar werd later door de regisseur met 15m ingekort.