Pierre Badel is regisseur.
Er zijn 8 films gevonden.

Bonnes vacances

1998 | Komedie, Drama, Familiefilm

Frankrijk 1998. Komedie van Pierre Badel. Met o.a. Rosy Varte, Gérard Hernandez, Valérie Vogt, Alexia Portal en Patrick Raynal.

Voor Blanche Dumont-Farel (Varte) kan er geen sprake van zijn om de jaarlijkse zomervakantie te annuleren. Zelfs niet nu het haar gezin financieel minder goed gaat. Blanche wil geen gezichtsverlies lijden tegenover haar buren. Dus besluit zij met het hele gezin gedurende de hele maand juli hun intrek te nemen in hun kelder. Door scenaristen Chantal Rémy en regisseur Badel geïnspireerd op een waar gebeurd Luxemburgs fait divers. Hoewel in de vorm van een tragi-komedie met financiële en sociale achtergronden primeren de gekke kelderverdieping-toestanden en de slagvaardigheid van Varte.

Les cerfs-volants

1991 | Romantiek

Frankrijk 1991. Romantiek van Pierre Badel. Met o.a. Jacques Penot, Anne Gauthier, Jean-Marc Thibault, Paul Crauchet en Rosy Varte.

Getrouwe en nauwkeurige bewerking van de prachtige roman van Romain Gary, uit de familie van [KL]Le Grand Meaulnes[KLE]. In een Normandisch bos maakt de tien-jarige Ludo (Penot) kennis met Lila (Gauthier), een elf-jarig guitig Pools aristocraatje dat haar vakantie doorbrengt op het landgoed Jars. Hij wordt hopeloos verliefd op haar en haalt droom en werkelijkheid door elkaar. Badel, in wezen een tv-man (slechts [KA1]e[KA1]en speelfilm), hoort bij het (kleine) groepje regisseurs dat het publiek nooit echt heeft teleurgesteld. Het is wonderbaarlijk hoe hij de kijkers met een zo dunne en eenvoudige leidraad 220m lang weet te boeien! Natuurlijk zijn er langdradige momenten, maar dat wordt goedgemaakt door de charme van de acteurs en het betoverende, sprankelende het camerawerk. Waarom zond de RTBF deze film uit op een tijdstip dat de kinderen al naar bed zijn? Zeer

Les caprices de Marianne

1991 | Komedie, Romantiek

Frankrijk 1991. Komedie van Pierre Badel. Met o.a. Francis Huster, Richard Fontana, Ludmilla Michaël en Georges Descrières.

De beroemde komedie in twee actes van Alfred de Musset (uit 1833, hij was toen 23 jaar), die nog altijd regelmatig wordt opgevoerd. Saai en fantasieloos verfilmd, maar de decors zijn minder saai en de acteerprestaties voortreffelijk, waarbij de filmacteur Huster het meest opvalt. Het verhaal is bekend: een romantische jongeman uit Napels houdt zielsveel van genoemde Marianne (Michaël), die hem geen enkele aandacht schenkt. Zijn vriend biedt aan om te proberen Marianne ervan te overtuigen, dat ze de liefde toch moet beantwoorden. Maar dan wordt zij juist op hem verliefd! Sprankelende en fascinerende, geenszins verouderde dialogen. Ondanks alles

Il vicolo di madama Lucrezia

1991 | Drama, Historische film

Italië 1991. Drama van Pierre Badel. Met o.a. Bernard Malaterre, Charles David en Marthe Alycia.

De getrouwe bewerking voor de tv van een weinig bekende roman van Prosper M[KA1]erim[KA1]ee (1803-1870) over een jonge Franse student die gepassioneerd is van Rome (dat trouwens ook bij de schrijver zeer geliefd was) en onderkomen vindt bij een markies, waar hij een schilderij van Lucrezia Borgia aantreft dat hem diep beïndrukt. Hij verdiept zich in de legende en het lijkt alsof zij gaat herleven door middel van zijn omstuige relatie met de adellijke familie Aldobrandini. Vooral de moeite waard vanwege de psychologisch getinte portretschilderingen van de ambivalente hoofdfiguren door een schrijver die er buitengewoon goed voor gezorgd heeft dat het geen clihés werden.

N'écoutez pas, mesdames!

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Pierre Badel. Met o.a. Pierre Dux, Micheline Boudet, Jacques François, Micheline Dax en Jacques Legras.

Naar het stuk van Sacha Guitry, ofwel het eeuwig terugkerende thema van het overspel, van een zeldzame onbeschaamde en cynische benadering voorzien. Anders gezegd de pure en simpele lichtzinnigheid zelve. Ondanks de veranderde denk- en handelwijze sinds de creatie, is het verhaal niet verouderd. Verder doen er acteurs mee, die geknipt zijn voor hun rol, maar helaas werd bij de tv-opname weer eens zo'n blijkbaar loodzware camera gehanteerd. Toch is het vakmanschap van Guitry van dien aard, dat het geheel functioneert met de precisie van een uurwerk.

Le dindon

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Pierre Badel. Met o.a. Robert Lamoureux, Pierre Mondy, Henri Tisot, Yolande Folliot en Nicole Calfan.

Een tv-stuk naar een van de geijkte meesterwerken van Georges Feydeau (1862-1921), oftewel een leuke satire op de bourgeoisie van toen. De regie sluit aan bij die van Jean Meyer en het belang schuilt dus in de constante grapjes, onontwarbare situaties, knappe dialogen en het verrukkelijke spel.

L'Arlesienne

1990 | Romantiek, Historische film

Frankrijk 1990. Romantiek van Pierre Badel. Met o.a. Louise Conte, Paul Sarge en Charles Vanel.

De tv-bewerking van een roman van Alphonse Daudet over een jonge verliefde boer uit de Camargue die zijn oog heeft laten vallen op een lichtzinnige bewoonster van Arles. Als hij bitter teleurgesteld over het zedenloze gedrag en het opgelopen blauwtje het niet meer ziet zitten, weet een oprechte en sympathieke vrouw hem weer op te beuren. Prettig om naar te kijken, maar

Jeanne d'Arc

1990 | Biografie, Historische film

Frankrijk 1990. Biografie van Pierre Badel. Met o.a. Cécile Magnet, Dominique Marcas, Steve Kalfa, Gérard Darrieu en François Caron.

Weelderig fresco dat in zes maanden werd gemaakt in Carcassonne, Pierrefonds, Bourges, Angers en Haut-Koeningsbourg. Een schitterend maar ook bloederig en tragisch epos met personages die karakter tonen. De desbetreffende periode is op aansprekende wijze en met oog voor detail in beeld gebracht. Natuurlijk gaat het om de zoveelste film over iemand die al meer dan zes eeuwen de hele wereld blijft boeien maar hij steekt af tegen de gebruikelijke middelmatigheid van tv-produkties.