Bembol Roco

1953 Acteur

Bembol Roco (1953) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Les insoumis

1989 | Drama

Frankrijk/Filipijnen 1989. Drama van Lino Brocka. Met o.a. Phillip Salvador, Dina Bonnevie, Gina Alajar, Bembol Roco en Ginnie Sobrino.

Clandestien gedraaid op de Philippijnen, en geheel gefinancieerd door een Franse maatschappij, hoewel de C.N.C. het niet als een Franse film wil erkennen. De regisseur is duidelijk niet tot het uiterste gegaan in het aan de kaak stellen en tonen van alle gruwelijkheden, die de `vigilantes` van de extreem- rechtse groepering Ora Pro Nobis de bevolking ten tijde van dictator Marcos hebben aangedaan. Voor een bloedbad meer of minder deinzen ze niet terug en ze doden zelfs een kind, waarvan ze de hersenen opeten! Heeft soms dus wel wat weg van poppenkast, maar de regie (laten zien, niet uitleggen) heeft beslist de gewenste uitwerking.

The Year of Living Dangerously

1982 | Romantisch drama, Oorlogsfilm, Thriller

Australië 1982. Romantisch drama van Peter Weir. Met o.a. Mel Gibson, Sigourney Weaver, Linda Hunt, Michael Murphy en Bill Kerr.

De jonge ambitieuze journalist Guy Hamilton (Gibson) gaat halverwege de jaren zestig naar Indonesië, waar de politiek instabiele situatie vast mooie reportages kan opleveren. Hij weet van toeten noch blazen, maar wordt bij de hand genomen door fotograaf Billy Kwan (Hunt), die Hamilton ziet als iemand die het verhaal van zijn lijdende landgenoten naar buiten kan brengen. Kwan brengt Hamilton ook in contact met de mooie diplomate Jill Bryant (Weaver), en de situatie loopt stevig uit de hand. Fascinerende politieke thriller; broeierig en zinderend spannend. Oscar voor Hunt.

Intrusion: Cambodia

1982 | Oorlogsfilm

Filipijnen 1982. Oorlogsfilm van Jun Gallardo. Met o.a. Richard Harrison, Don Gordon, Romano Kristoff, Vic Vargas en Anthony Alonso.

Een bikkelharde majoor krijgt een onmogelijke opdracht die hij toch volbrengt: niet door zijn slimheid maar door bruut geweld, waardoor nogal wat doden vallen. Een soort reportage uit de vuurlinie, die goed gemaakt is.

Manila in the Claws of Light

1975 | Drama, Mysterie

Filipijnen 1975. Drama van Lino Brocka. Met o.a. Bembol Roco, Hilda Koronel, Lou Salvador Jr. en Tommy Abuel.

Al een jaar overleeft visserdorpsjongen Júlio in de grotestadsjungle van Manila, iedere dag hopend zijn vriendin Ligaya terug te vinden. Dan ontwaart hij in de menigte op een kledingmarkt de vrouw die Ligaya fabriekswerk en studiegeld had beloofd. Filipijnse Orpheus en Eurydice is een van de zwartgalligste klassiekers uit de filmhistorie. Levensgevaarlijke bouwplaatsen, alledaagse corruptie, callboybusiness, de bittere armoede van de slums – ziedaar Júlio's odyssee door de moloch Manila anno 1975. Meeslepende Brocka-enscenering, weergaloos gefotografeerd door Miguel de Leon. Meticuleuze 4K-restauratie 2017/'18.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bembol Roco op televisie komt.

Reageer