Cor Witschge is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Pompy de Robodoll

1999 | Familiefilm, Fantasy

Nederland 1999. Familiefilm van Tom Manders jr. Met o.a. IJf Blokker, Willem Duijn, Cor Witschge, Tineke de Nooij en Maarten Spanjer.

Professor Vriendelijk (Blokker) is een bijzondere uitvinder, die de robot Pompy voor een zieke weesjongen bouwt. Door een teleurstelling pakt Pompy zijn biezen en trekt de wijde wereld in. Pompy ontmoet Atilla de hond en hij helpt hem naar eten te zoeken. Gelukkig is de ene dienst de andere waard, want in de grote stad woont Kruimel Tuimel (Duijn), een superveger met een grote magneet, die alles wat van metaal is, oppikt. Zo maakt Kruimel Tuimel jacht op Pompy. Ondertussen maken de achterblijvers zich grote zorgen. Gelukkig is er Yakiyaki, een vliegende bol die alles vauit de hoogte verkent en ziet wat dan weer door professor Vriendelijk op een beeldscherm gevolgd wordt en zo komt alles toch weer goed. Charmant fantasietje dat zelfs kinderen onder de zes kan bekoren. Beng Beng wordt gespeeld door Witschge, die in ons land heel bekend was als Pipo de Clown en kort na de productie van de film is overleden. De stem van Pompy is van Bill van Dijk. Het scenario is van regisseur-producent Manders jr, wiens komische, en muzikale vader heel bekend was als Dorus, een Chaplinachtige zwerver met een plat Amsterdams accent, die regelmatig onder begeleiding van 'Mijnheer' Cor Steyn op het Hammond-orgel een levensliedje zong dat op de hitparade terecht kwam.

De weduwnaar

1990 | Misdaad

België/Nederland 1990. Misdaad van Paul Cammermans. Met o.a. Peter Van Den Eede, Wivineke van Groningen, Jelle Van Den Eeden, Lena Siau en Herman Verschelden.

Sterk acterende Van Den Eede als graficus en zielepoot helpt Fries prostitu[KA1]eetje Van Groningen in Brussel van de straat, trouwt met haar en kapselt haar in een stikkend burgerleventje in. Nadat zij dood gevonden wordt in een kamer van een luxe hotel, waar zij wekelijks een rijke `klant` ontving, komt hij erachter dat ze ook nog een zoontje (Van Den Eeden) had. Naar de roman van Georges Simenon Le veuf; het scenario werd door Don Dekker verzorgd en achter de camera stond Hein Groot.

Op dood spoor

1984 | Misdaad

Nederland 1984. Misdaad van Hank Onrust. Met o.a. Erik Meyer, Monique Kramer, Chiem van Houweninge, Ursul de Geer en Cor Witschge.

Een treinmachinist neemt het recht in eigen handen als zijn zoontje ontvoerd wordt. Daarmee brengt hij zichzelf in gevaar en vertraagt hij het politie-onderzoek. Een spannend verhaal, gebaseerd op een verhaal van Evert Hartman.

Gekkenbriefje

1980 | Drama

Nederland 1980. Drama van Olga Madsen. Met o.a. Esgo Heil, Porgy Franssen, Olaf Wijnants, John Smit en Wim Dröge.

Een boeiend speelfilmdebuut over een aankomend sportleraar die geen dienst wil weigeren, maar - anno 1947 - wel uitzending naar de koloniale oorlog in Indonesië en zich laat opnemen in een militaire zenuwinrichting.

Q en Q

1978 | Familiefilm, Mysterie

Nederland 1978. Familiefilm van Bram van Erkel. Met o.a. Erik van't Wout, Bob de Lange, Enny de Leeuwe, Martin Perels en Tamar Baruch.

De bewerking van de succesvolle dertien-delige tv-serie van totaal 300 minuten. Veel nevenintriges e.d. moesten vallen om de hoofdlijn in dit jeugd detective-verhaal te handhaven. Vooral goed spel van de jongeren.