Fernando Fernández is regisseur en acteur.
Er zijn 44 films gevonden.

Los hermanos Centella

1966 | Western

Mexico 1966. Western van Fernando Fernández. Met o.a. Dacia González, Jaime Fernández, Dagoberto Rodríguez en Guillermo Rivas.

Nadat haar ouders zijn vermoord door de dorpstiran, wordt een meisje meegenomen door twee broers, 'outlaws', die haar grootbrengen en beloven de moord op haar ouders te zullen wreken. Hoewel af en toe wat melodramatisch toch een redelijke western. Kreeg een vervolg in EL FORASTERO VENGADOR.

El forastero vengador

1966 | Western

Mexico 1966. Western van Fernando Fernández. Met o.a. Jaime Fernández, Ofelia Guilmáin, Crox Alvarado en Dagoberto Rodríguez.

Een boswachter wordt door een wrede vrouw aangenomen om de vriend van haar dochter te vermoorden. Maar hij ontmoet de jongen en raakt bevriend met hem. Jaime Fernández speelt weer Renato Contreras, net als in LOS HERMANOS CENTELLA.

La Sombra Blanca

1963 | Misdaad

Mexico 1963. Misdaad van Fernando Fernández. Met o.a. Jaime Fernández, Rosa Carmina, Félix González en Crox Alvarado.

Een jonge vechtjas verandert in een gemaskerde wreker, die de politie helpt als zijn zuster door een paar bandieten is vermoord. Een oninteressante politiefilm.

Tormente en el ring

1962 | Sportfilm

Mexico 1962. Sportfilm van Fernando Fernández. Met o.a. Julio Aldama, Angélica María, Jaime Fernández en Eric del Castillo.

Verscheidene boksers worden vermoord als ze in de ring niet klein te krijgen zijn. Voortzetting van EL SENOR TORMENTA en net zo stuntelig. Ook deze film bestaat uit drie episiden: Tormente en el ring, El secuestro en La lucha final.

El señor Tormente

1962 | Sportfilm

Mexico 1962. Sportfilm van Fernando Fernández. Met o.a. Julio Aldama, Angélica María, Jaime Fernández en Eric del Castillo.

Een bokser ontsnapt uit de klauwen van de onderwereld en aan het obscure boksersmilieu, ondanks dat zijn vriendin erop aandringt dat hij terugkomt. Het eerste deel van een serie van twee films, bestaande uit drie episoden: El señor Tormenta, La derrota en Trampa en el ring. Zeer middelmatig.

La Máscara de la muerte

1960 | Avonturenfilm

Mexico 1960. Avonturenfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa de Castillo, Fernando Fernández en Jaime Fernández.

Het vervolg op EL CORREO DEL NORTE, waarin verhaald wordt van de avonturen van de legendarische Pancho Villa.

El Correo del norte

1960 | Avonturenfilm

Mexico 1960. Avonturenfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa de Castilla, Jaime Fernández en Fernando Fernández.

Pancho Villa besluit samen met Zapata een groot offensief in te zetten, maar de koerier wordt onderschept door een verrader van de revolutionaire strijdkrachten. Een film waarin de persoon van de revolutionair Pancho Villa wordt verheerlijkt en min of meer gesteld wordt dat hij een onbegrepen held was, aan wie allerlei misdaden ten onrechte werden toegeschreven. Er kwam een vervolg, gemaakt door dezelfde regisseur: LA MASCARA DE LA MUERTE.

Trampa fatal

1958 | Avonturenfilm, Drama, Fantasy

Mexico 1958. Avonturenfilm van Fernando Fernández. Met o.a. David Silva en Roberto Cañedo.

De derde film uit een reeks van vier rond de dasspeld van de Duivel, waarin de speld steeds weer wisselt van eigenaar en aan allen onheil brengt. Evenals de twee voorgaande films, matig. De film bestaat uit drie episoden: Ayudaperversa, Trampa fatal en Canto macabro.

Juego diabólico

1958 | Avonturenfilm, Drama, Fantasy

Mexico 1958. Avonturenfilm van Fernando Fernández. Met o.a. Roberto Cañedo, Roberberto Cañedo, Roberto Ramírez, Raúl Farell en Freddy Fernández.

Een dasspeld brengt onheil aan een ieder die hem opspeldt, zonder een pact te hebben met de duivel. Opvolger van EL FISTOL DEL DIABLO, bestaande uit drie episoden: Veneno juvenil, Juego diabólico en Rostro marcado. Een bewerking van een boek van de Mexicaanse schrijver Manuel Payno, die in de negentiende eeuw zeer veel gelezen werd.

Ferias de México

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Rafael Portillo. Met o.a. María Antonieta Pons, Germaán 'Tin Tan' Valdés, Manuel 'Loco' Valdés en Fernando Fernández.

Een kaartspeler dankt zijn leven aan de waarschuwing van een weesjongetje, dat hij onmiddellijk adopteert, en aan wie hij het vak leert. Veel te veel liedjes, zoals in alle ranchero melodrama's. Niets bijzonders.

El Zorro Escarlata en la venganza del ahorcado

1958 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1958. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Luis Aguilar, Fernando Fernández, Irma Dorantes en Fanny Schiller.

Een bandiet, destijds opgehangen voor zijn misdaden, wordt tot nieuw leven gewekt door een heks die hem verandert in een zombie, waartegen de gemaskerde 'Zorro Escarlata' het moet opnemen. Dit vervolg op EL ZORRO ESCARLATA, bestaat uit drie episoden: La soga del ahorcado, El hijo de la bruja en El sacreto de ultratumba. Ondanks de duizend-en- één verwikkelingen even langdradig als zijn voorganger.

El Zorro Escarlata

1958 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1958. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Luis Aguilar, Fernando Fernández, Irma Dorantes en Fanny Schiller.

Een sinistere geleerde beangstigt een dorp waar steeds weer opnieuw mensen verdwijnen. Totdat 'El Zorro Escarlata' en diens helper ten tonele verschijnen: zij ontdekken het bestaan van een monster, een schepping van de geleerde en een door hem opnieuw tot leven gewekte heks. Hoewel langdradig is de film wel de moeite waard vanwege de interessante mengeling van genres. De film zou een opvolger krijgen in EL ZORRO ESCARLATA Y LA VENGANZA DEL AHORCADO.

El Fistol del Diablo

1958 | Avonturenfilm, Drama, Fantasy

Mexico 1958. Avonturenfilm van Fernando Fernández. Met o.a. Dagoberto Rodríguez, Roberto Cañedo, Arturo Martínez en Mireya Sauza.

Een man, verbitterd door zijn lafhartigheid en amoureuze mislukkingen, roept de hulp van de duivel in om een ommekeer in zijn leven te bewerkstelligen. Er verschijnt hem een mysterieuze persoon, die hem een vreemde dasspeld geeft waarmee al zijn wensen in vervulling zullen gaan. De eerste film uit een serie van vier, waarin enige variaties op het Faust-motief worden gegeven.

El Ataúd del infierno

1958 | Avonturenfilm, Drama, Fantasy

Mexico 1958. Avonturenfilm van Fernando Fernández. Met o.a. Roberto Cañedo, Jaime Fernández, Miguel Arenas en Roberto Ramírez.

Vierde en laatste deel van een serie films over de dasspeld van de Duivel. Deze film bestaat, evenals zijn voorgangers, uit drie episoden: El ataúd infernal, El muerte robado en Herencia de la muerte. De film is niets meer dan een reeks melodramatische gebeurtenissen, met een vleugje mysterie.

Una Piedra en el zapato

1955 | Misdaad

Mexico 1955. Misdaad van Rafael Baledón. Met o.a. Fernando Fernández, Ariadna Welter, Roberto Cañedo en Andrés Soler.

Verschillende vrouwen overlijden in verband met een juwelenroof. Drie mannen worden verdacht. Baledón heeft getracht om de beste elementen van de Amerikaanse thriller te verenigen. Het resultaat is een betrekkelijk verward en gekunsteld geheel, hoewel verdienstelijk in vergelijking met wat er zoal in die tijd geproduceerd werd in Mexico.

Encrucijada

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Esther Fernández, Fernando Fernández, Víctor Junco en Luis Beristaín.

Een mijnwerkersdorp wordt getiranniseerd door de patroon. De liedjes en de rauwe omgeving zijn het beste van deze smaakvolle maar toch oninteressante film.

Magdalena

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Joaquín Pardavé. Met o.a. Rosario Granados, Fernando Fernández, Rodolfo Landa en Martha Valdés.

Om haar zusje te bevrijden van de man die haar chanteert, besluit een meisje er met hem vandoor te gaan. Een uitermate warrige film.

Los Margaritos

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van René Cardona. Met o.a. Fernando Fernández, Lilia del Valle, Antonio Badú en Elmo Michel.

Twee broers, rijke grootgrondbezitters, staan op het punt om te trouwen, maar ontmoeten bij toeval een verblindende vedette waarop beiden verliefd worden. Zeer matig.

Caín y Abel

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van René Cardona. Met o.a. Antonio Badú, Fernando Fernández, Andrés Soler en Chula Prieto.

Twee broers met volmaakt verschillende karakters besluiten hun ruzie voorlopig bij te leggen, om te voorkomen dat hun gescheiden ouders hertrouwen. Het thema van de echtscheiding is op een onevenwichtige en zeker niet leuke manier gebracht.

Casa de perdiciòn

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Ramón Pereda. Met o.a. María Antonieta Pons, Fernando Fernández, Julio Villarreal en José Baviera.

Om de dood van haar vader te wreken wordt een vrouw koningin van de onderwereld. Afschuwelijk.

Amor de lejos

1954 | Komedie, Musical

Mexico 1954. Komedie van René Cardona. Met o.a. Fernando Fernández, Evangelina Elizondo, Andrés Soler en Annabelle Gutiérrez.

Twee miljonairsdochters raken bevriend met de monteurs van een garage, die in de veronderstelling leven dat zij de dienstmeisjes van de miljonair zijn. Deze schandalig slechte komedie wordt opgeluisterd door de komieken 'Ferrusquilla', 'Tun Tun' en Régulo en Madaleno'

Frontera norte

1953 | Drama, Misdaad

Mexico 1953. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. Fernando Fernández, Evangelina Elizondo, Víctor Parra en Dagoberto Rodríguez.

In een grensstadje staan twee rivaliserende smokkelaarsbenden tegenover elkaar. De film doet verwoede pogingen om een heel scala van nuances tussen de hoofdpersonen aan te brengen, wat komisch uitpakt want ze hebben allemaal even weinig scrupules.

Tío de mi vida

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Lilia Prado, Fernando Fernández, Domingo Soler en Andrés Soler.

De oom van een meisje, een vrolijk type, helpt haar met alles wat haar hartje begeert in deze totaal mislukte komedie.

Estrella sin luz

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Ernesto Cortázar. Met o.a. Rosa Carmina, Fernando Fernández, Gina Cabrera en Alberto González Rubio.

Een componist trouwt met een meisje dat zich in korte tijd ontwikkelt tot een beroemd zangeres. Tegelijk met AMBICIOSA opgenomen en een heuse kwelling voor de kijker.

El Casto Susano

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Joaquín Pardavé. Met o.a. Joaquín Pardavé, Silvia Pinal, Fernando Fernández en Tony Aguilar.

Een provinciaal, een voorbeeld van deugdzaamheid, ontpopt zich in de grote stad als een losbol. Tegelijkertijd opgenomen met DOÑA MARIQUITA DE MI CORAZON; staat bol van de flauwe grappen en voorzichtige erotische liedjes.

Doña Mariquita de mi corazón

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Joaquín Pardavé. Met o.a. Joaquín Pardavé, Silvia Pinal, Fernando Fernández en Oscar Pulido.

Een rijke vrouw wordt verward met een dienstbode, maar zij wil het misverstand niet uit de wereld helpen, om zo haar zoon te kunnen trouwen. Naar het gelijknamige werk van de Spaanse schrijver Muñoz Román, dat talrijke overeenkomsten vertoonde met Charley's Aunt van Brandon Thomas; niet meer dan een magere overgeacteerde komedie.

Cuando los hijos pecan

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Joselito Rodríguez. Met o.a. Meche Barba, Fernando Fernández, Silvia Pinal en Carlos Orellana.

Een echtpaar wordt in de steek gelaten door hun twee kinderen: hij omdat hij een hoerenloper is, zij omdat ze zich onbegrepen voelt. Een reactionaire smartlap zoals er maar weinig zijn.

Ambiciosa

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Ernesto Cortázar. Met o.a. Meche Barba, Fernando Fernández, Crox Alvarado en Alberto González Rubio.

Tijdens haar publieke optreden na de vertoning van haar eerste film, wordt een actrice doodgeschoten. Drie afgewezen aanbidders zijn de verdachten. Veel te moraliserend.

Viajera

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Rosa Carmina, Fernando Fernández, Georgina Barragán en Miguel Manzano.

Een zangeres bevalt van een meisje, dat zij toevertrouwt aan haar minnaar en diens vrouw, omdat zij haar tournee voort moet zetten. Een zeer oppervlakkig drama.

Pasionaria

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Joaquín Pardavé. Met o.a. Meche Barba, Fernando Fernández, Sara Guash en Carlos Múzquiz.

Als zij een inbraak plegen bij een chemicus ontdekken twee dieven dat diens kunstmestfabriek een dekmantel is voor een handel in verdovende middelen. Niets vermeldenswaardigs.

Mi campeón

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Niní Marshall, Joaquín Pardavé, Fernando Fernández en Rosa Arenas.

Een arm jong meisje ontdekt dat haar moeder een vrouw van standing is. Een onhandig melodrama, gesitueerd in de wereld van de bokssport.

Dancing

1951 | Drama, Misdaad, Musical

Mexico 1951. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Fernando Fernández, Meche Barba, Bárbara Gil en Manuel Fábregas.

Als zij op heterdaad door twee detectives worden betrapt, doden drie dieven één van hen. Een onverteerbare potpourri, opgevrolijkt met mambo's van Pérez Prado.

Traicionera

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Ernesto Cortázar. Met o.a. Rosa Carmina, Fernando Fernández, Alicia Neira en Dagoberto Rodríguez.

Een vrouw geeft roem en rijkdom op voor de ware liefde. Een uitzonderlijk slecht melodrama gesitueerd in de wereld van het cabaret, zo razend populair in de Mexicaanse cinema van die tijd.

La Muerte enamorada

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Ernesto Cortázar. Met o.a. Miroslava, Fernando Fernández, Esperanza Issa en Jorge Reyes.

Een domme verzekeringsagent krijgt bezoek van de Dood, die hem allerlei gunsten aanbiedt in ruil voor tachtig jaar van zijn leven. Langzaam maar zeker wordt de Dood verliefd op haar slachtoffer. Een smakeloze, slechte film, vol ordinaire dialogen.

Arrabalera

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Joaquín Pardavé. Met o.a. Marga López, Fernando Fernández, Freddy Fernández en Manuel Fábregas.

Een meisje van lage komaf, dat in een kiosk werkt, trouwt met een rijke jongeling die haar begeert. Het huwelijk blijkt volledig in scène gezet te zijn. Het eeuwige conflict tussen arm en rijk in een melodrama vol muziek.

Amor vendido

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Joaquín Pardavé. Met o.a. Fernando Fernández, Meche Barba, Oscar Pulido en Sara Guash.

Een danseres vermoordt de man die haar heeft aangerand en afgeperst om een vriend te redden. De film is veel te ingewikkeld.

Si fuera una cualquiera

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Ernesto Cortázar. Met o.a. Fernando Fernández, Meche Barba, Freddy Fernández en Rafael Icardo.

Een rijke banketbakker laat zich in met drugshandelaren om nog rijker te worden. De film staat stijf van de tegenstrijdigheden.

Duelo en las montañas

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Rita Macedo, Fernando Fernández, Eduardo Arozamena en Jorge Treviño.

Een revolutionaire kapitein moet zich schuil houden in een dorp. Daar ontdekt men al gauw wie hij is. De film had wel wat meer vaart mogen hebben.

Amor de la calle

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Ernesto Cortázar. Met o.a. Meche Barba, Fernando Fernández, Esther Luquín en Freddy Fernández.

Een arm meisje kan de huur niet betalen en krijgt ruzie met de huisbaas, die probeert haar aan te randen. Als zij weerstand biedt wordt zij op straat gezet. Dwaas melodrama opgesmukt met veel muziek en zang.

Río escondido

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. María Félix, Carlos López Moctezuma en Fernando Fernández.

Een jonge onderwijzeres gaat les geven in een verlaten dorp dat door een afschuwelijke 'cacique' gedomineerd wordt. Eén van de minst geslaagde films van Emilio 'Indio' Fernández, hoewel het echter geen slechte film genoemd kan worden.

La Venus de fuego

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Meche Barba, Fernando Fernández en Víctor Manuel Mendoza.

Een jonge arbeider wordt verliefd op een cabaretière die Venus heeft. De eigenaar van het etablissement waar zij optreedt, stelt hem voor mee te doen aan een overval met als beloning Venus. De film is zeldzaam dom en belachelijk.

Cita con la muerte

1948 | Drama, Misdaad

Mexico 1948. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Carmen Montejo, Fernando Fernández en Rodolfo Landa.

Een journalist en een politieagent gaan naar een haven om een bende drugshandelaren op het spoor te komen. Hoewel de film niet best geregisseerd is, is hij toch de moeite van het bekijken waard.

Ahí vienen los Mendoza

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Ramón Peón. Met o.a. Esther Fernández, Antonio Badú en Fernando Fernández.

Een soort vervolg op LOS TRES GARCIA, die in 1946 werd geregisseerd door Ismael Rodriguez. Deze film is echter lang niet zo populair geworden als de eerste, waarschijnlijk omdat hij wel heel erg middelmatig is.

Enamorada

1946 | Avonturenfilm

Mexico 1946. Avonturenfilm van Emilio Fernández. Met o.a. María Félix, Pedro Armendáriz en Fernando Fernández.

Een jong meisje gaat trouwen met haar Noordamerikaanse verloofde. Tijdens de Mexicaanse revolutie echter, wordt zij verliefd op een revolutionaire generaal. Dit is een van de beste typisch Mexicaanse films die ooit is gemaakt, met zeer goede acteerprestaties.