Antonina Sjoeranova

Acteur

Antonina Sjoeranova is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Neokontschennaya piesa dlia mekhanitcheskogo pianino

1977 | Drama, Komedie

SU 1977. Drama van Nikita Michalkov. Met o.a. Alexander Kaliaguine, Evguinia Gloesjenko, Antonina Sjoeranova en Elena Solovei.

Een subtiele, mild-ironische Tsjechov-verfilming die speelt op een chic landgoed waar diverse personages uit de Russische gegoede burgerij elkaar ontmoeten. Hun onderlinge spanningen worden door Michalkov geduldig en sober geregistreerd met als spil twee gewezen geliefden die elkaar na vele jaren weer ontmoeten en vaststellen dat een heleboel illusies uit hun jeugd definitief verloren zijn gegaan. Interessant, zij het vooral, zoniet uitsluitend, voor Tsjechov-liefhebbers.

Neokonchenaya pyesa dlya mekhanicheskogo pianino

1977 | Drama

SU 1977. Drama van Nikita Mikhalkov. Met o.a. Yelena Solovej, Antonina Sjoeranova en Aleksandr Kalyagin.

Tien jaar voordat Nikita burnt by the sun Mikhalkov in 1987 enkele verhalen van Tsjechov verwerkte in otsji tsjornije, benutte hij de auteur al voor pianomécanique: ook verhalen, maar vooral diens toneelstuk Platonov (zie ook di13). Net als de ZDF-registratie heeft Mikhalkov het stuk een enorme dynamiek meegegeven, waarbij hij dan nog zuiver filmische elementen (de locatie!) kon voegen. an unfinished piece for player piano, zoals de film bij uitbreng in de VS in 1982 heette, speelt in een adellijk milieu op het platteland aan het einde van de vorige eeuw. Een groot gezelschap voert het ritueel van gezellig samenzijn op. In al Tsjechovs toneelwerken, maar zeker in Platonov, wordt de naÐviteit van een klasse geschetst die denkt dat alles altijd bij het oude zal blijven. Mikhalkov filmt het gegeven met gevoel voor weemoed en ironie. Zijn toon van milde elegantie wist het sovjet-regime wel te waarderen; Mikhalkov hielp ze een handje door in het laatste beeld de revolutionaire hoop te doen gloren. De regisseur heeft zijn verfilmingen van Russische literatuurklassiekers zelfs in jaren van grote repressie kunnen voortzetten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Antonina Sjoeranova op televisie komt.

Reageer