Mark Jonathan Harris

Regisseur, Scenarist

Mark Jonathan Harris is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Into the Arms of Strangers: Stories of the Kindertransport

2000 | Documentaire, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2000. Documentaire van Mark Jonathan Harris. Met o.a. Bertha Leverton, Inge Sadan, Ursula Rosenfeld, Hedy Epstein en Lorraine Allard.

2-delige Oscar-winnende documentaire van Mark Jonathan Harris over de emigratie van 10.000 Joodse kinderen uit Duitsland, Oostenrijk en Tsjechoslowakije naar Groot-Brittannië, net voor het begin van WO II. De kinderen ontsnapten zo aan het dreigende nazigevaar, maar moesten wel afscheid nemen van hun familie voor een onzekere toekomst in een vreemd land.

The Long Way Home

1997 | Documentaire, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1997. Documentaire van Mark Jonathan Harris.

Na beëindiging van WO II is de lijdensweg van de joden nog lang niet ten einde. Terwijl de meeste overlevenden van de kampen terug huiswaarts keren is er voor veel joden geen 'thuis' meer. Ze worden opgevangen in nieuwe getto's, op bevel van Generaal Patton opgezet in de Amerikaanse zone van Berlijn en Wenen. Voor de bewoners van deze getto's is dit gewoonweg een verlenging van hun verblijf in de kampen. Ook al zijn er geen gaskamers, ze worden bewaakt door gewapende soldaten. Als Ben Goerion en de Britten een deel van Palestina voor deze joden vrij maken, zien ze een lichtpuntje hoop. Maar ook dan nog zal het niet van een leien dakje lopen. Aan de hand van archiefopnamen wordt de geschiedenis verteld van de exodus van de joden en het ontstaan van de staat Israël. Vele getuigen die het meemaakten komen aan het woord, terwijl uittreksels uit verslagen, dagboeken en andere nota's ingesproken worden door Edward Asner, Sean Astin, Martin Landau, Miriam Margolyes, David Paymer, Nina Siemaszko, Helen Slater en Michael York. Regisseur Harris schreef het scenario en maakte de documentaire in opdracht van het Simon Wiesenthal Center. Commentaar wordt gesproken door Morgan Freeman. Kate Amend stond in voor de montage en nieuw filmmateriaal werd geschoten door Don Lenzer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mark Jonathan Harris op televisie komt.

Reageer