Aldo Giuffrè (1924-2010): cast.
Er zijn 34 films gevonden.

Scugnizzi

1989 | Drama, Muziek

Italië 1989. Drama van Nanni Loy. Met o.a. Leo Gullotta, Aldo Giuffrè, Pino Caruso, Claudia Muzil en Piero Pepe.

Originele, musical-achtige film over straatkinderen in Napels. Een acteur wordt gestrikt om een musical in te studeren in een tehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen. Hij doet het alleen voor het geld, maar hij raakt gecharmeerd van de kinderen die zoveel talent hebben en zo weinig kans dat te laten zien. Ellende van het straatleven wordt handig vermengd met de voorbereidingen voor de show, en dat is de verdienste van deze film: er is een onderhoudende vorm gevonden om sociale wantoestanden te laten zien.

Mortacci

1989 | Komedie

Italië 1989. Komedie van Sergio Citti. Met o.a. Carol Alt, Malcolm McDowell, Vittorio Gassman, Mariangela Melato en Aldo Giuffrè.

Een komedie vol gags en verbaal geweld waarin de meeste 'personen' geesten zijn, die zich bevinden ergens tussen de werelden van de levenden en de doden. Een acteur treurt om de dood van zijn geliefde, een Amerikaanse actrice. Verder zijn er de belevenissen van de bewaker van de begraafplaats en de geesten van een Italiaanse soldaat, een schrijver, een Chinees, een bruid met een baby, en nog veel meer. Niet bijzonder, maar zeker onderhoudend.

L'Ultima scena

1989 | Drama, Komedie

Italië 1989. Drama van Nino Russo. Met o.a. Marina Suma, Aldo Giuffrè en Vittorio Caprioli.

Op een nacht repeteert een toneelgezelschap in een Napolitaans theater. Het wordt een nacht vol intriges, theatrale gebeurtenissen en misverstanden op en achter het toneel. De film gaat over het verband tussen realiteit en wat als realiteit gepresenteerd wordt. Kunst als imitatie van het leven. Hier en daar mooi spel.

Where's Picone?

1984 |

1984. Nanni Loy. Met o.a. Clelia Rondinelli, Lina Sastri, Aldo Giuffrè en Giancarlo Giannini.

Op een nacht repeteert een toneelgezelschap in een Napolitaans theater. Het wordt een nacht vol intriges, theatrale gebeurtenissen en misverstanden op en achter het toneel. De film gaat over het verband tussen realiteit en wat als realiteit gepresenteerd wordt. Kunst als imitatie van het leven. Hier en daar mooi spel.

Mi manda Picone

1984 | Misdaad, Drama

Italië 1984. Misdaad van Nanni Loy. Met o.a. Giancarlo Giannini, Carlo Croccolo, Lina Sastri en Aldo Giuffrè.

Een man gaat op zoek naar de echtgenoot van de vrouw van wie hij houdt, zonder zich te realiseren dat haar echtgenoot lid is van de misdaadorganisatie Camorra. Blijkbaar weet de vrouw niet dat haar man de prostitutiewereld in Napels leidt; ze neemt aan dat hij in de metaalindustrie werkt. De man ontdekt dat de echtgenoot van de vrouw vermoord is en in de verwarring wil de Camorra dat hij de prositutiewereld overneemt, in de veronderstelling dat hij bij de bende hoort. Een verwarrende film met slechte dialogen. Ook bekend als PICONE SENT ME.

Per favore, occupati di Amelia

1981 | Komedie, Erotiek

Spanje​/​​Italië 1981. Komedie van Flavio Mogherini. Met o.a. Barbara Bouchet, Renzo Montagnani, Gianni Cavina, Leopoldo Mastelloni en Mario Carotenuto.

Een verstokte vrijgezel moet huwelijksplannen voorwenden om een erfenis te kunnen incasseren en veroorzaakt met zijn zogenaamde aanstaande steeds meer uit de hand lopende verwarring. De structuur en vindingrijkheid van Feydeaus roestvrije klucht occupe toi de Amelie tilt deze eigentijdse bewerking uit boven de gemiddelde Italiaanse sekskomedie, al is de invulling ongeremd als vanouds. Veel letterlijke onderbroekenlol naast bizarre karikaturen die tot bijna anarchistische humor leidt. Door het vlotte tempo worden de grappen niet uitgemolken.

Zappatore

1980 | Drama

Italië 1980. Drama van Alfonso Brescia. Met o.a. Mario Merola, Aldo Giuffrè en Gerardo Amato.

Een jonge boerenzoon wordt door de dochter van een industrieel gevolgd naar Amerika, waar ze zich samen vestigen en hij een fortuin vergaart. Trots op zijn succes en status verloochent hij zijn nederige afkomst, maar hij wordt met zijn geweten geconfronteerd als hij verneemt dat zijn moeder stervende is en zijn vader hem smeekt naar huis te komen. Goede regie, en Amato speelt geloofwaardig. Verdienstelijke bijrollen.

O Serafina!

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Alberto Lattuada. Met o.a. Renato Pozzetto, Dalila di Lazzaro, Angelica Ippolito, Gino Bramieri en Lilla Brignone.

Een natuurliefhebber (Pozzetto) is eigenaar van een knopenfabriek. Hij weigert knopen van plastic te maken vanwege het ecologisch evenwicht met de omgeving. Zijn ambitieuze echtgenote laat hem in een inrichting opnemen waar hij verliefd wordt op een natuurkind met wie hij op een onbewoond eiland gaat wonen. Lattuada verwaarloost de satire op de consumptiemaatschappij voor amoureuze perikelen en vooral de fysieke charme van Di Lazzaro in de titelrol, die als actrice deze aandacht nog niet verdient.

Colpo in canna

1976 | Avonturenfilm

Italië 1976. Avonturenfilm van Fernando Di Leo. Met o.a. Ursula Andress, Lino Banfi, Marc Porel, Maurizio Arena en Woody Strode.

Een fraai gevormde gastvrouw raakt betrokken bij een aantal dramatische avonturen, die misschien te maken hebben met de mafia, verdovende middelen en andere smokkelwaar, maar je komt er nooit helemaal achter. Andress is sexy als altijd. Een onderhoudende film, die je niet al te serieus moet nemen. Ook bekend als STICK 'M UP DARLINGS!

La violenza - quinto potere

1975 | Drama

Italië 1975. Drama van Florestano Vancini. Met o.a. Michele Abruzzo, Mario Adorf, Maria Grazia Buccella, Silvia Dionsio en Turi Ferro.

Speelt in een rechtszaal in Sicilië, en gaat over een zaak tussen twee rivaliserende mafiabendes. De film is lachwekkend want alleen de kleine criminelen komen in moeilijkheden en de grote bazen gaan onderuit. Interessant voor de kijkers die de Italiaanse cultuur, de politiek en de wetgeving een beetje kennen. Goed spel.

Gente di rispetto

1975 | Drama, Misdaad

Italië 1975. Drama van Luigi Zampa. Met o.a. Franco Nero, Jennifer O'Neill, James Mason, Orazio Orlando en Aldo Giuffrè.

Een jonge onderwijzeres wordt bij haar aankomst in een Siciliaans dorp lastiggevallen door een stoere bink, die de volgende dag vermoord wordt gevonden, evenals later ook anderen die haar tegenwerken. Ze zoekt steun bij wat geciviliseerder notabelen en zet zich in voor sociale verbeteringen, die alleen ten goede van de grootgrondbezitters blijken te komen. Deze niet geheel evenwichtige combinatie van misdaadfilm met sociaal drama steunt in beide opzichten op al te bekende elementen, zodat de interesse gaande wordt gehouden door de merkwaardige rolbezetting.

Pasqualino Cammarata...capitano di fregata

1974 | Komedie

Italië 1974. Komedie van Mario Amendola. Met o.a. Aldo Giuffrè, Agata Flori en Ninetto Davoli.

Een van de vele slappe, grove Italiaanse komedies vol vuilbekkende, sekshongerige mafketels. Hier gaat het over de kapitein van een Italiaans marinefregat dat dienst doet op zee, bemand door hoofdzakelijk stompzinnige matrozen. Zij vinden twee gestrande dames. Voorspelbare situaties, vaker lullig dan leuk.

Il testimone deve tacere

1974 | Misdaad, Mysterie

Italië 1974. Misdaad van Giuseppe Rosati. Met o.a. Bekim Fehmiu, Rosanna Schiaffino, Aldo Giuffrè, Elio Zamuto en Barbara Betti.

Twee mannen zullen op het strand over zaken praten. Maar het blijkt een val: één van hen wordt door een sluipschutter doodgeschoten. Een inspecteur van politie onderzoekt de zaak, waarbij sprake is van chantage en opdracht tot moord. Er valt algauw een tweede dode. Soms spannend en interessant, maar de regie is inconsistent en het plot chaotisch.

Furto di sera bel colpo si spera

1974 | Komedie

Italië 1974. Komedie van Mariano Laurenti. Met o.a. Pippo Franco, Giancarlo Prete, Aldo Giuffrè, Piero Vida en Costanza Spada.

Quinto (Franco) is een dief, wiens dagelijkse bezigheid uit het stelen van auto's bestaat. Uiteindelijk komt hij echter in de gevangenis terecht. Hierdoor raakt hij niet ontmoedigd, en eenmaal weer op vrije voeten formeert hij een bende, bestaande uit een mechanicus, een slager, een smid en zelfs een krankzinnige, voor het plegen van een grote roofoverval. Het plan is een schilderij te stelen, dat miljoenen dollars waard is. Ze bemerken al gauw dat het om een vervalsing gaat en ook op andere punten verloopt hun plan niet naar wens, zodat ze eerst in het ziekenhuis belanden en daarna direct de gevangenis in gaan. Maar Quinto is een onverbeterlijke dief en denkt alweer aan een nieuwe overval. Een absurde klucht, niet echt grappig en slecht geregisseerd.

Gli Eroi

1973 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm, Komedie

Duitsland​/​​Spanje​/​​Frankrijk​/​​Italië 1973. Oorlogsfilm van Duccio Tessari. Met o.a. Rod Steiger, Rosanna Schiaffino, Rod Taylor, Claude Brasseur en Terry-Thomas.

In 1943 associeert een Franse zwarthandelaar (Brasseur) zich met een Amerikaanse luitenant (Taylor) om een geldsmokkel door de woestijn vanuit Oran te organiseren waar ze echter gevangen worden genomen door een Duits detachement. De Duitse kapitein (Steiger) hecht meer aan de geldbuit dan aan nazi-ideologie, maar een Rode-Kruisverpleegster en vervolgens een Brits hoofd van inlichtingendienst zijn iedereen te slim af. Een komedie waar hebzucht alle tegenstanders gelijkschakelt, kreeg een langademige regie, met ongehinderde schmiere van ster-bezetting. Ook bekend als LES ENFANTS DE CHOEUR en THE HEROES.

No desearás la mujer del vecino

1971 | Komedie

Italië​/​​Spanje 1971. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Alfredo Landa, Sylva Koscina, Ira von Fürstenberg en Aldo Giuffrè.

Twee vrienden worden gekweld door hun vrouwen. De meest luxueuze onder de imitaties van NO DESEARAS AL VECINO DEL 5°.

Quando le donne avevano la coda

1970 | Erotiek, Actiefilm, Fantasy

Italië 1970. Erotiek van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Giuliano Gemma, Senta Berger, Lando Buzzanca, Frank Wolff en Lino Toffolo.

In het stenen tijdperk komt een geïsoleerd levende mannengemeenschap voor het eerst in aanraking met een vrouw, die hen bliksemsnel inwijdt in de seksuele geneugten. Een uiterst curieuze komedie, die alleen in het begin even aardig wil worden om dan in een niet aflatende reeks herhalingen te vallen. Lina Wertmuller schreef mee aan het scenario; Gemma staat op de titelrol als Montgomery Wood.

Con quale amore, con quanto amore

1969 | Romantiek, Komedie

Italië 1969. Romantiek van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Catherine Spaak, Aldo Giuffrè, Lou Castel en Erika Blanc.

Een jonge architect probeert op alle manieren de liefde van zijn mooie vrouw terug te winnen, die er met zijn beste vriend en zakenpartner van door is. Middelmatige film, niet zonder humor, maar de vrouwen zijn de moeite waard. Geen buitengewoon spel.

Certo, certissimo, anzi... probabile

1969 | Komedie, Drama

Italië 1969. Komedie van Marcello Fondato. Met o.a. Claudia Cardinale, Catherine Spaak, Robert Hoffmann, Nino Castelnuovo en Alberto Lionello.

Slecht geregisseerde maar overigens interessante sentimentele komedie over een jonge vrouw (Cardinale), die zonder veel succes een interessante baan en de ware Jacob probeert te vinden. Ze woont samen met een meisje (Spaak) dat in een schoonheidssalon werkt. Elke keer als ze een man uitnodigt voor een romantisch afspraakje, loopt het op niets uit, maar haar vriendin probeert de mannen op haar eigen manier te verleiden. Deze situatie duurt voort, totdat elk de juiste man ontmoet. Cardinale en Spaak zijn goed in vorm en Law zet een overtuigende sukkel neer. Ook bekend als CRAZY DAYS.

Questi fantasmi

1967 | Komedie, Horror

Italië 1967. Komedie van Renato Castellani. Met o.a. Sophia Loren, Vittorio Gassman, Mario Adorf, Margaret Lee en Aldo Giuffrè.

Een berooid jong echtpaar krijgt na veel tegenslag een ruime woning waarvan gezegd wordt dat het er spookt. Het lijkt waar te zijn, maar het spook is in werkelijkheid de aanbidder van de vrouw. Het sterduo biedt weinig soelaas in deze zouteloze filmbewerking van een toneelklucht waarin de vrouw wél overspelig was. In de film blijft ze - omwille van Lorens ster- imago - onberispelijk. De regisseur, Adriano Barraco, Leo Benvenuti, en Piero De Bernardi bewerkten het toneelstuk van Eduardo De Filippo tot scenario. Camerawerk van Tonino Delli Colli.

The Good, the Bad and the Ugly

1966 | Western, Actiefilm

Italië​/​​Spanje 1966. Western van Sergio Leone. Met o.a. Clint Eastwood, Lee Van Cleef, Eli Wallach, Mario Brega en Aldo Giuffrè.

Laatste en beste deel van Leone's Dollars-trilogie (na For a Fistful of Dollars en For a Few Dollars More) die hiermee de spaghettiwestern definieerde. Het verhaal dat zich afspeelt tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog draait rond drie mannen (de goede: Eastwood, de slechte: Van Cleef en de lelijke: Wallach) die ieder voor zich op zoek zijn naar een goudschat. Sublieme westernklassieker, opgenomen in Spanje, met een geweldig script, een score van Ennio Morricone die je niet meer uit je hoofd krijgt en fenomenaal camerawerk van Tonino Delli Colli. Het leverde een van de mooiste finales uit de filmgeschiedenis op.

Totò. gli amanti latini

1965 | Romantiek

Italië 1965. Romantiek van Mario Costa. Met o.a. Totò, Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Aldo Giuffrè.

Een satire op de BOCCACCIO-mode: een vijfluik, die de draak steekt met de Italiaanse houding ten opzichte van het diepere gevoelsleven. Niet een van Totò's beste films, maar het is evenwel grappig en onderhoudend. Het spel is toneelmatig en overdreven komisch gebracht.

Totò contro il pirata nero

1964 | Komedie, Avonturenfilm

Italië 1964. Komedie van Fernando Cerchio. Met o.a. Totò, Mario Petri, Aldo Giuffrè, Pietro Carloni en Mario Castellani.

In deze vrolijke avonturenfilm heeft Totò het aan de stok met de Zwarte Piraat, de schrik van de zeven zeeën.Totò, altijd de kruimeldief, werkt zich voortdurend in de nesten. Het gevaar loert, maar door zijn slimheid weet hij de Zwarte Piraat te verslaan en hij wordt de held.

Letti sbagliati

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Steno. Met o.a. Ingheborg Shoener, Lando Buzzanca, Raimondo Vianello, Margaret Lee en Aldo Giuffrè.

Een vierluik van min of meer leuke, maar niet erg opzienbarende verhalen, die twee dingen gemeen hebben: seks en erotiek. Het gaat over de verleidingskunsten van verlegen of brutale rondneukers. Een middelmatige film, al ligt dat zeker niet aan de acteurs.

Ercole sfida sansone

1964 | Avonturenfilm, Fantasy, Animatie

Italië 1964. Avonturenfilm van Pietro Francisci. Met o.a. Kirk Morris, Richard Lloyd, Liana Orfei, Enzo Ceruscio en Andrea Fantasia.

De mythologische held en oersterke Hercules (Morris) ontmoet samen met de onvermoeibare reiziger Odysseus de bijbelse spiermassa Samson (Lloyd) in een krachtmeting. Geweld van krachtpatsers gefilmd door een der koningen van spektakelfilm, die het niet zo nauw nam met de historische verbanden en juistheid der feiten. Onderhoudend echter en in prachtige tinten en kleurige décors, gefilmd door Silvano Ippoliti. Het scenario is door de regisseur geschreven.

Due mafiosi nel far west

1964 | Western

Italië​/​​Spanje 1964. Western van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Arnoldo Tieri, Helene Chanel en Anna Casares.

De neven Capone vertrekken naar Colorado om hun fortuin te maken. Dat lukt ze, maar dan worden ze door de bende van Rio (Sancho) vermoord zonder eerst verteld te hebben waar ze hun goud verborgen hebben. Rio laat hun beide zonen (Franchi Ingrassia) uit Italië overkomen in de hoop via hen het goud in handen te krijgen. Het lijkt allemaal serieus, maar op de gebruikelijke slapstick toer van het komisch duo gaat de film volledig ten onder en staat Sancho alleen voor de spanning en de actie. In Zuid-Europa vonden ze het echter prachtig en het duo zou nog een paar keer richting wilde westen vertrekken.

Ieri, oggi, domani

1963 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1963. Komedie van Vittorio De Sica. Met o.a. Sophia Loren, Marcello Mastroianni, Tina Pica, Aldo Giuffrè en Armando Trovajoli.

Napels, Milaan en Rome zijn de fraai in beeld gebrachte plaatsen van handeling in dit lichtvoetige drieluik van de Italiaanse regisseur De Sica. Loren is op d'r best in het laatste deel als de Romeinse prostituee Mara die een week van kuisheid betracht na een korte 'relatie' met een verliefde seminariestudent (Ridolfi). Mara's gefrustreerde minnaar Rusconi (Mastroianni) mag hunkerend toekijken bij een inmiddels fameuze striptease (een scène die nog eens dunnetjes werd overgedaan in Altmans Prêt-à-porter, 1994). Ieri, oggi, domani kreeg Oscar voor de Beste Buitenlandse Film.

I cuori infranti

1963 | Drama, Romantiek

Italië 1963. Drama van Gianni Puccini en Vittorio Caprioli. Met o.a. Nino Manfredi, Norma Bengel, Franca Valeri, Aldo Giuffrè en Paola Quattrini.

Twee verhalen in een film: LA MANIA DI FATMA gaat over Carlo, die wil trouwen met Lisa, de dochter van Kapitein Von Tellen. Fatma, zijn vroegere minnares, probeert een stokje te steken voor dat huwelijk. Ze weet Lisa bang te maken en Carlo komt in de gevangenis vanwege een valse beschuldiging. ...E VISSERO FELICI gaat over een gelukkig getrouwd stel met een kind van zes. Hij zorgt voor het huishouden, terwijl zij geld verdient met prostitutie. Als zij, na een dagje aan het strand, door de zon verbrand is, neemt haar hij werk over.

Le Quattro giornate di Napoli

1962 | Drama, Oorlogsfilm

Italië 1962. Drama van Nanni Loy. Met o.a. Charles Belmont, Regina Bianchi, Aldo Giuffrè, Pupella Maggio en Lea Massari.

Terwijl de Amerikaanse legers optrekken komt de uitgehongerde bevolking van Napels in 1943 in opstand tegen de Duitse bezetters die onvoorbereid en in de minderheid zich na vier dagen moeten terugtrekken. Overtuigende reconstructie van gebeurtenissen in bijna documentaire stijl.

Accroche-toi, y a du vent

1962 | Komedie

Frankrijk 1962. Komedie van Bernard Roland. Met o.a. Henri Salvador, Francis Blanche, Valeri Fabrizi en Aldo Giuffrè.

Een detective krijgt het aan de stok met twee bendes die elkaar uitmoorden om een doos verdovingsmiddelen. Achtervolgingen, schietpartijen, verkleedpartijen en spectaculaire scènes, enkel en alleen om het publiek aan het lachen te krijgen.

Il Re di Poggioreale

1961 | Drama, Misdaad

Italië 1961. Drama van Duilio Coletti. Met o.a. Ernest Borgnine, Yvonne Sanson, Keenan Wynn, David Opatoshu en Lino Ventura.

In het naoorlogse Napels is een gangster de ongekroonde koning van een volkswijk en spreekbuis van de minder bedeelden, waardoor hij het respect afdwingt van de politie en de geallieerden, al zijn zijn praktijken niet te tolereren. Pas als zijn zoon bij een roofoverval wordt neergeschoten, valt de bestaansreden van zijn misdaadimperium weg. Deze interessante combinatie van een sociaal-historische schets en een misdaadmelodrama is al te langgerekt om boeiend te blijven en ontspoort soms ook in al te heftige en holle emotionaliteit.

I Magliari

1959 | Drama

Italië​/​​Frankrijk 1959. Drama van Francesco Rosi. Met o.a. Alberto Sordi, Renato Salvatori, Belinda Lee, Linda Vandal en Aldo Giuffrè.

Een Italiaanse gastarbeider in Duitsland verliest zijn werk en komt via een landgenoot nietsvermoedend bij de 'Magliari', reizende verkopers wier werk een dekmantel is voor oplichting. Deze vroege poging van Rosi om sociale problematiek in een toegankelijke filmvorm te verpakken is interessanter als situatieschildering van gastarbeiders -inclusief hun succes bij de Fräuleins - dan als misdaad-intrige. Scenario van regisseur Rosi, Suso Cecchi d'Amico en Giuseppe Patroni Griffi. Camerawerk van Gianni Di Venanzo.

Il Medico dei pazzi

1954 | Komedie

Italië 1954. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Totò, Franca Marzi, Tecla Scarano en Aldo Giuffrè.

De burgemeester van een klein stadje gaat met zijn vrouw en dochter naar Napels om zijn neef, een psychiater, op te zoeken. Deze blijkt een nietsnut te zijn, die zijn oom zelfs geld afhandig maakt en hem doet geloven dat het pension tevens dient als kliniek. Niet de beste film van Totò, maar wel met enkele komische scènes.

Guardie e ladri

1951 | Komedie, Drama

Italië 1951. Komedie van Mario Monicelli en Steno. Met o.a. Totò, Steno, Aldo Fabrizi, Ove Ninchi en Pina Piovani.

Kleine oplichter Ferdinando Esposito (Tot[KA2]o) wordt gearresteerd maar weet te ontsnappen, waardoor politieman Bottoni (Fabrizi) met ontslag wordt bedreigd. In burger weet deze het gezin van de dief binnen te dringen. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de beide mannen en hun families. De agent ziet van arrestatie af, maar de dief geeft zich omwille van zijn vriend zelf aan. Deze vroege voorloper van de commedia all'Italiana plaatst satirische kanttekeningen bij de toenmalige rooskleurigheid van het neorealisme en laat door middel van alle grappen Totò en Fabrizi genuanceerde rollen spelen als vertegenwoordigers van de arbeiders- en middenklasse, die ontdekken dat hun overeenkomsten groter zijn dan hun verschillen. Bekroond op Festival met de prijs voor het Beste Scenario van Piero Tellini en Steno. De dialogen zijn van Vitaliano Brancati, Aldo Fabrizi, Ennio Flaiano, Mario Monicelli en Ruggero Maccari. Het camerawerk is van Mario Bava. Mono.