Valérie Schermann is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

De beroemde bereninvasie van Sicilië

2019 | Animatie

Frankrijk 2019. Animatie van Lorenzo Mattotti.

Geanimeerde fabel over berenkoning Leonzio, die vanuit de bergen naar de mensenwereld gaat, op zoek naar zijn geroofde zoon Tonio. Adaptatie van het gelijknamige, geïllustreerde kinderboek uit 1945 van Dino Buzzati door onder meer de Franse scenarioschrijver Bidegain (De Rouille et d’Os, The Sisters Brothers). Het resultaat is een kleurrijke allegorie over macht, moed en trouw waarin de wendingen elkaar snel opvolgen. Mattotti’s symbolisme levert ritmische reeksen op met nogal hoekige, gestileerde beren in een fantastische familiefilm die als bespiegeling over de mensheid verwantschap vertoont met het uit dezelfde tijd stammende De Kleine Prins.

The Red Turtle

2016 | Animatie

Frankrijk/Japan 2016. Animatie van Michaël Dudok de Wit.

Man spoelt aan op onbewoond tropisch eiland en doet wanhopige pogingen daar weg te komen. Maar telkens als hij wil ontsnappen wordt hij tegengehouden door een enorme rode zeeschildpad. De magisch-realistische animatiefilm The Red Turtle is de eerste internationale co-productie van de gerenommeerde Japanse animatiestudio Ghibli (Prinses Mononoke, Spirited Away). Bedacht en gemaakt door de Nederlander Michaël Dudok de Wit, wiens Oscarwinnende Father & Daughter (2000) en grote hit was onder de oprichters van Ghibli. Net als in die korte animatiefilm (8 minuten) wordt er in The Red Turtle (80 minuten) geen woord gesproken. Maar de film verveelt geen seconde.

Zarafa

2012 | Animatie

Frankrijk/België 2012. Animatie van Rémi Bezançon en Jean-Christophe Lie.

Prachtig vormgegeven en elegant vertelde animatie gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de eerste giraffe die in 1827 naar Parijs kwam en voor een rage zorgde in de lokale dierentuin. De kleine Maki ontsnapt aan een Franse slavenhandelaar en beleeft vele avonturen voordat hij zijn belofte kan inlossen om de giraffe Zarafa terug te brengen naar Afrika. Zonder een moment opdringerig te zijn biedt Zarafa naast stilistisch meesterschap en Maki's spannende avontuur ook een blik op Frankrijks gewelddadige verleden en de koninklijke freakshow die toen de boel bestuurde. Met de stemmen van oa Max Renaudin Pratt, Simon Abkarian en François-Xavier Demaison (originele versie) / Nathan van der Horst en Hymke de Vries (Nederlandstalige versie).

Peur(s) du noir

2007 | Animatie

Frankrijk 2007. Animatie van Blutch, Marie Caillou, Pierre Di Sciullo, Jerry Kramski en Lorenzo Mattotti.

Zes visies van graphic artists op het thema angst.