Michael Whalen: cast en muziek.
Er zijn 22 films gevonden.

Chasing Destiny

2001 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 2001. Romantiek van Tim Boxell. Met o.a. Casper Van Dien, Lauren Graham, Christopher Lloyd, Deborah Van Valkenburgh en Stuart Pankin.

Stolen from the Heart

2000 | Drama

Verenigde Staten 2000. Drama van Bruce Pittman. Met o.a. Tracey Gold, Lisa Zane, Robyn Adamson, Juan Diaz en Sarah Long.

'Breng mij een zoon of verhandel je lichaam,' luidt het commando van de korzelige echtgenoot van voormalig prostituee Karen (Lisa Zane). Karen opteert voor de zoon en steelt een pasgeboren baby. De moeder van het kind is in zak en as en is, aangespoord door haar dodelijk zieke moeder, vastbesloten haar zoon terug te krijgen. Actrice Tracey 'TV Movie Princess' Gold, het tienermeisje in de jaren 80 televisieshow Growing pains, trekt de tranen als radeloze, jonge moeder.

One Hell of a Guy

1998 | Fantasy, Komedie

Verenigde Staten 1998. Fantasy van James David Pasternak. Met o.a. Rob Lowe, Michael York, Alexandra Powers, Bruce Weitz en Eva LaRue.

Nick, een jonge afgezant van de duivel wordt verliefd op de engel Cassie Springer, en de rest van de film gaat erover of de liefde mag overwinnen of niet. Een tweederangs werkje, waarin Michael York zich zichtbaar vermaakt in de rol van de duivel.

It's Alive: The True Story of Frankenstein

1995 | Documentaire, Horror

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1995. Documentaire van Richard Brown.

Boeiend, informatief perspectief over het personage Frankenstein, van Mary Shelley`s oorspronkelijke roman uit 1818 tot de verfilming in 1994 van MARY SHELLEY`S FRANKENSTEIN (1994) door Kenneth Branagh. Er wordt gespeculeerd over de bron van Shelley`s verhaal, over het feit dat in die tijd ook de wetenschap in opkomst was en botste met de kerkelijke opvattingen. Er is commentaar van make-up virtuoos Rick Baker, Francis Ford Coppola, Mel Brooks, Roger Corman, actrices Helena Bonham Carter en Susan Strasberg, plus de acteurs John Cleese, Kenneth Branagh en Robert De Niro, die tot deze rolprent de laatste was die de rol van Frankenstein heeft ingevuld. Er zijn fragmenten uit films als GOTHIC (1986) van Ken Russell, THE BRIDE (1985) van Franc Roddam, FRANKENSTEIN UNBOUND (1990), FLESH FOR FRANKENSTEIN/ANDY WARHOL`S FRANKENSTEIN (1973) van Paul Morrissey en Antonio Margheriti, YOUNG FRANKENSTEIN (1974) van Mel Brooks, FRANKENHOOKER (1990) van Frank Henenlotter, Boris Karloffs onvergetelijke rol als het monster in FRANKENSTEIN (1931) van James Whale, en MARY SHELLEY'S FRANKENSTEIN. Er zijn voorts interviews met wetenschappers, priesters, auteurs en make- upmensen, en met toneelschrijfster Barbara Field. Ook aan de orde komen onderwerpen als genetische manipulatie en klonen, de mogelijkheid om een levend wezen te scheppen en de gevaren van het spelen voor God. Presentator Roger Moore vertelt met heldere stem, maar hij schiet af en toe wat door en vervalt dan in clichés. Het doorlopende commentaar is van Eli Wallach. Producent/schrijver/regisseur Richard Brown heeft zijn zaakjes goed voor elkaar en benadrukt de populariteit van de Frankenstein-figuur, zoals die tot uitdrukking komt in de meer dan honderd theaterproducties die rond dit fenomeen zijn opgevoerd. Hoewel de documentaire niet echt opzienbarende feiten uitdraagt, is hij best interessant.

Elmer Gantry

1960 | Drama

Verenigde Staten 1960. Drama van Richard Brooks. Met o.a. Burt Lancaster, Jean Simmons, Dean Jagger, Arthur Kennedy en Shirley Jones.

Charlatan Lancaster voegt zich bij de evangeliste Simmons om mee te profiteren van haar rondtrekkende show. Reporter Kennedy probeert hun hypocrisie aan de kaak te stellen. Lancaster won met zijn titelrol een Oscar, evenals Jones met haar rol van een in de steek gelaten meisje dat prostituée is geworden. Brooks kreeg een Oscar voor het scenario. Een energieke bewerking van de roman van Sinclair Lewis over het middenwesten van de jaren 1920- 1930, een film die je beslist moet zien. Camerawerk van John Alton.

Missile to the Moon

1959 | Avonturenfilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1959. Avonturenfilm van Richard Cunha. Met o.a. Richard Travis, Cathy Downs, K.T. Stevens, Tommy Cook en Laurie Mitchell.

Een volstrekt onzinnig low-budget SF-werkstuk over een maanexpeditie die op de plaats van bestemming een boosaardig ras van maanvrouwen aantreft. Lachen, gieren, brullen - overigens buiten de intentie van de makers om. Scenario van H.E. Barrie en V. Forte. Een hernieuwde verfilming van CAT WOMEN OF THE MOON, 1954.

The Silver Star

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Richard Bartlett. Met o.a. Edgar Buchanan, Marie Windsor, Lon Chaney jr, Earle Lyon en Richard Bartlett.

Een actieloze western naar een tam scenario van Richard Bartlett en Ian MacDonald. Lyon, die zijn rol slecht speelt, is tegen wil en dank gekozen tot sheriff. Hij verstopt zich zodra zijn verslagen tegenstander, Chaney, drie revolverhelden op zijn dak stuurt. Zijn voorganger Buchanan laat dan zien hoe je met dat soort om-gaat. Acteur Lyon was tevens de producent (of omgekeerd) en de twee Bartletts zijn ook dezelfde persoon. Guy Roe deed het camerawerk en ex-westernster Jimmy Wakely zong de titelsong.

Drama Classics: Family Lies

1954 | Drama

Verenigde Staten 1954. Drama van Robert Stevenson. Met o.a. Judith Anderson, Nancy Gates, George Macready, Donald Murphy en Ellen Corby.

Tot groot ongenoegen van de rijke, excentrieke en egoïstische mama Anderson kondigt Gates haar verloving aan met de financiëel niet erg begoede Murphy. Ze heeft er alles voor over om dit huwelijk te verhinderen, zelfs het simuleren van een beroerte. Familievriend Macready raadt de jongen aan het meisje mee te nemen en te verdwijnen. Maar dat is buiten de moeder gerekend. Ze kan de zaken zo regelen dat haar dochter ervan overtuigd is dat Murphy haar wil vermoorden. Uitstekend geacteerd melodrama waarin Anderson zich nog eens van haar duivelse kant kan tonen. Clock Dailey bewerkte het verhaal van W. Sommerset Maugham. Het fotografisch gedeelte was voor rekening van George E. Diskant.

Kentucky Jubilee

1951 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1951. Musical van Ron Ormond. Met o.a. Jerry Colonna, Jean Porter, James (Jimmy) Ellison, Fritz Feld en Raymond Hatton.

Een vrolijke film vol hillbilly- en country-muziek en dat alles ter gelegenheid van een groot buitenfeest. Er zijn nog wat nare mensen die proberen de zaak te verstoren maar zij krijgen er de kans niet toe. Ormond had net een Jimmy Ellison/Russell Hayden western-serie geproduceerd die geflopt was en met deze film probeerde hij in de buurt van de western te blijven, maar andere afnemers te vinden. Ellison speelt hier een journalist.

King of the Bullwhip

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Ron Ormond. Met o.a. Al 'Lash' LaRue, Al St. John, Jack Holt, Tom Neal en Anne Gwynne.

Dit is de eerste van zes nieuwe LaRue-westerns, zijn derde en laatste serie. Een slecht begin met een zwak scenario, een matige regie en een slechte technische afwerking; kortom zo goedkoop mogelijk gemaakt. LaRue en St.John komen in actie tegen Moore en de zijnen die de omgeving onveilig maken.

Tough Assignment

1949 | Mysterie, Misdaad

Verenigde Staten 1949. Mysterie van William Beaudine. Met o.a. Don Barry, Marjorie Steele, Steve Brodie, Marc Lawrence en Ben Welden.

Barry en Steele zijn getrouwd en vormen tevens een team als reporter en fotograaf. Ze stuiten op een bende die gestolen vlees aan kleine winkels verkoopt. Brodie is de slechterik. Deze film draagt het karakter van een western en is bezet met veel westernacteurs. Barry voelt zich duidelijk veel behaaglijker in cowboykledij. Het einde doet eveneens aan westerns denken: Barry en Steele worden net op tijd terzijde gestaan door de politie, die hier dus de plaats van de cavalerie inneemt.

Son of a Badman

1949 | Western

Verenigde Staten 1949. Western van Ray Taylor. Met o.a. Al 'Lash' LaRue, Al St. John, Michael Whalen, Noel Neill en Zon Murray.

De marshal met de zweep komt Neill te hulp. Hij rolt Whalen en zijn bende voor hem op. De concurrentie van Whip Wilson met zijn zweep deerde LaRue niet. Fuzzy hield zich bedaard zodat zijn humor geen kans kreeg. Taylor had al de eerste twee LaRue-series (van acht en zes afleveringen) geregisseerd. Met deze 14de LaRue-western kwam een einde aan zijn samenwerking met 'Lash'. Taylor regisseerde nog een paar Johnny Mack Brown-westerns alvorens zich terug te trekken. LaRue keerde een jaar later terug met de laatste serie van zes westerns.

She Shoulda Said No

1949 |

Verenigde Staten 1949. Sam Newfield. Met o.a. David Bolt, Mary Ellen Popel, Michael Whalen, Robert Kent en Alan Baxter.

De marshal met de zweep komt Neill te hulp. Hij rolt Whalen en zijn bende voor hem op. De concurrentie van Whip Wilson met zijn zweep deerde LaRue niet. Fuzzy hield zich bedaard zodat zijn humor geen kans kreeg. Taylor had al de eerste twee LaRue-series (van acht en zes afleveringen) geregisseerd. Met deze 14de LaRue-western kwam een einde aan zijn samenwerking met 'Lash'. Taylor regisseerde nog een paar Johnny Mack Brown-westerns alvorens zich terug te trekken. LaRue keerde een jaar later terug met de laatste serie van zes westerns.

Thunder In the Pines

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van Robert Edwards. Met o.a. George Reeves, Ralph Byrd, Gregg McClure, Michael Whalen en Denise Darcel.

Dit is een houthakkerswestern met een knipoog. Maurice Tombragel bewerkte het verhaal van Joe Pagano. Twee vrienden, Reeves en Byrd zijn houthakkers die, zonder het van elkaar te weten, de Française Darcel laten overkomen op hun kosten. Als ze er is moet ze tussen de heren kiezen. Darcel stelt voor te trouwen met de man die de meeste bomen weet om te hakken. Om snel weer te vergeten.

Blonde Ice

1948 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1948. Misdaad van Jack Bernard. Met o.a. Leslie Brooks, Robert Paige, Russ Vincent, Michael Whalen en James Griffith.

De scrupuleuze journaliste van een roddelrubriek trouwt een rijkaard om zijn geld, die zij vervolgens koelbloedig om zeep helpt. Als weduwe 'troost' ze zich vlotjes met een gefortuneerde politicus die zij ook de das om doet. Ze wordt dan het slachtoffer van chantage en ze raakt ook verstrikt in het net van een psychiater. De ijskoude heldin moordt dan één keer te veel. Charmante film noir à la Wilders DOUBLE INDEMNITY gebaseerd op het boek Once too often van Elwyn Whitman Chambers, die altijd boeit. Camerawerk van George Robinson.

Master Detective Ellery Queen

1940 |

1940. Kurt Neumann. Met o.a. Fred Niblo, Michael Whalen, James Burke, Margaret Lindsay en Charley Grapewin.

De scrupuleuze journaliste van een roddelrubriek trouwt een rijkaard om zijn geld, die zij vervolgens koelbloedig om zeep helpt. Als weduwe 'troost' ze zich vlotjes met een gefortuneerde politicus die zij ook de das om doet. Ze wordt dan het slachtoffer van chantage en ze raakt ook verstrikt in het net van een psychiater. De ijskoude heldin moordt dan één keer te veel. Charmante film noir à la Wilders DOUBLE INDEMNITY gebaseerd op het boek Once too often van Elwyn Whitman Chambers, die altijd boeit. Camerawerk van George Robinson.

Ellery Queen, Master Detective

1940 | Thriller

Verenigde Staten 1940. Thriller van Kurt Neumann. Met o.a. Ralph Bellamy, Margaret Lindsay, Charley Grapewin, James Burke en Michael Whalen.

In deze eerste film in de reeks wordt er van de 'meesterspeurder' een hansworst gemaakt. Het verhaal draait rond de moord op een miljonair in een kuuroord. Lindsay, in de rol van Nikki Dorter, heeft een paar goede momenten, maar de intrige is te karig en het gezwets te rijkelijk. Zie ook: 'Ellery Queen'- serie.

Wee Willie Winkie

1937 | Komedie

Verenigde Staten 1937. Komedie van John Ford. Met o.a. Shirley Temple, Victor McLaglen, C. Aubrey Smith, Cesar Romero en Constance Collier.

Het verhaal van Kipling werd aangepast voor Temple als het heldinnetje van een Brits regiment in India. Goede actiescènes. Temple en McLaglen vormen een prima duo. Oorspronkelijk uitgebracht in een lengte van 99 minuten.

White Fang

1936 | Western

Verenigde Staten 1936. Western van David Butler. Met o.a. Michael Whalen, Jean Muir, Slim Summerville, Charles Winninger en Jane Darwell.

Een verfilming van het boek van Jack London, opvolger van CALL OF THE WILD. Het speelt dus weer in de streek Klondike, rond 1890 en goud is het belangrijkste ingredi[KA3]ent. Muir en Beck erven een goudmijn; ze zijn broer en zus. Maar Beck is niet opgewassen tegen het ruige leven in die tijd en pleegt zelfmoord. Bandieten (met een perfecte rol van Carradine) willen nu Whalen, gids én geliefde van Muir, de schuld geven en hem moord in de schoenen schuiven. Het dagboek van Beck maakt echter alles duidelijk en niets staat het geluk van Whalen en Muir nog in de weg. Darryl F. Zanuck was de producent van deze western.

The Poor Little Rich Girl

1936 | Musical

Verenigde Staten 1936. Musical van Irving Cummings. Met o.a. Shirley Temple, Alice Faye, Jack Haley, Gloria Stuart en Michael Whalen.

Een van Shirleys beste films en in elk opzicht een prima musical. Temple loopt van huis weg, sluit zich aan bij het artiestenpaar Haley & Faye en steelt de show van de vastgeroeste Gillingwater. Ze keert tenslotte bij haar vader (Whalen) en de charmante Stuart terug. Beste nummer is 'Military Man' aan het slot.

Poor Little Rich Girl

1936 |

Verenigde Staten 1936. Irving Cummings. Met o.a. Alice Faye, Jack Haley, Jane Darwell, Shirley Temple en Claude Gillingwater.

Een van Shirleys beste films en in elk opzicht een prima musical. Temple loopt van huis weg, sluit zich aan bij het artiestenpaar Haley & Faye en steelt de show van de vastgeroeste Gillingwater. Ze keert tenslotte bij haar vader (Whalen) en de charmante Stuart terug. Beste nummer is 'Military Man' aan het slot.

Professional Soldier

1935 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1935. Avonturenfilm van Tay Garnett. Met o.a. Victor McLaglen, Freddie Bartholomew, Gloria Stuart, Constance Collier en Michael Whalen.

McLaglen wordt gehuurd om prins Bartholomew te ontvoeren, maar wederzijdse vriendschap komt ertussen. De goede rolverdeling verheft het middelmatig verhaal enigszins.