Thomas Tielsch

Regisseur, Acteur

Thomas Tielsch is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Neubau - VW in Dresden

2003 | Documentaire

Duitsland 2003. Documentaire van Thomas Tielsch en Niels Bolbrinker.

In 1999 begon VW met de bouw van een assemblagehal voor de luxe auto's uit het concern in Dresden, niet ver van het oude stadscentrum dat gekenmerkt wordt door de prachtige barokstijl. De makers van deze documentaire volgen het project vanaf de dag dat de eerste paal in de grond werd geslagen tot aan zijn feestelijke opening. Het geheel is voorzien van commentaar door de architect Gunter Henn uit München, die een dergelijk bouwwerk bedacht voor VW in Wolfsburg dat per jaar 1,2 miljoen bezoekers trekt, en de gebouwen ontwierp voor BMW in de Beierse hoofdstad, voor Porsche in Leipzig en voor Mercedes in Stuttgart. Verder geven de omwonenden hun mening en filosofeert de hedendaagse Duitse denker Peter Sloterdijk over het geheel. Ook bondskanselier Gerhard Schröder, jarenlang lid van de raad van bestuur van VW namens de staat Nedersaksen en ex-VW directeur Ferdinand Piëch, de kleinzoon van Ferdinand Porsche, leggen het belang van dit project uit. De auto-industrie speelt nog steeds een zeer grote rol in de wereldeconomie. Dat maakt deze boeiende film belangrijk, en het inzicht dat de makers geven is interessant. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks New Economy.

Komplizinnen

1988 | Drama

Duitsland 1988. Drama van Margit Czenki. Met o.a. Pola Kinski, Therese Affolter, Gerlinde Eger, Marianne Rosenberg en Ilse Pagé.

Barbara is wegens een bankoverval tot zeven jaar gevangenis veroordeeld. De film schildert het leven in een vrouwengevangenis, gezien door haar ogen. Hij vertelt over het verblijf in een éénpersoonscel, de vernedering en dwang, maar ook over vriendschap en solidariteit tussen de gevangen vrouwen. Een geëngageerde film, die authentiek wordt door de eigen gevangeniservaring van de regisseuse.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thomas Tielsch op televisie komt.

Reageer