Heidemarie Schneider: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Die Polizistin

2000 | Drama, Thriller

Duitsland 2000. Drama van Andreas Dresen. Met o.a. Axel Prahl, Jevgenij Sitochin, Katrin Saß, Horst Krause en Martin Seifert.

Fremde Freundin

1999 | Drama

Duitsland 1999. Drama van Anne Høegh Krohn. Met o.a. Karoline Eichhorn, Inga Busch, Birol Ünel, Antonio Wannek en Mario Mentrup.

Neben der Zeit

1996 | Drama, Romantiek

Oostenrijk​/​​Zwitserland​/​​Duitsland 1996. Drama van Andreas Kleinert. Met o.a. Julia Jäger, Michael Poretschenkow, Sylvester Groth, Rosel Zech en Christine Schorn.

Sophie woont samen met haar moeder en haar broer Georg in een klein stadje. Wanneer het station waar Sophie werkt gesloten wordt, verdwijnt ook het stationscafeetje, waar haar enige vriendin als serveerster werkte. Deze vriendin stelt voor om samen naar de grote stad te gaan om werk en het grote geluk te vinden. Sophie is echter heinelijk verliefd op de illegaal in Duitsland wonende Rus Serge en ze besluit hem aan haar familie voor te stellen in de hoop dat hij bij hen kan komen wonen. Moeder en broerlief reageren echter zo op hun eigen manier op Serge.

Cosimas Lexikon

1991 | Komedie

Duitsland 1991. Komedie van Peter Kahane. Met o.a. Iris Berben, Ralf Richter, Karin Baal, Sebastian Koch en Tilly Lauenstein.

Kort na de val van de Muur van Berlijn houdt Cosima Richter (Berben) zich in leven met het schrijven van rijmregels voor een radiozender. In haar vrije tijd werkt ze aan de Grote Encyclopedie der Volkswijsheden (zie de titel). Omdat haar inkomen heel bescheiden is, woont ze in een afgetrapte woonkazerne, maar dat kan haar geen lor schelen. Juist als haar naslagwerk zijn voltooiing nadert, besluit de hufterige huismeester (Stier) een graantje mee te pikken van het nieuwe kapitalisme dat hij altijd partijgetrouw gehaat had, door de huren drastisch op te schroeven onder het mom van een verhoogd woongenot. De bewoners zijn dermate geschrokken dat ze de eigenaar opsporen. Het is de drankzuchtige zwerver Klaus Borgmann (Richter), die zich niet bewust is van zijn bezit, omdat zijn zakkenvullende neef Heinz (Mannkopf) onder één hoedje speelt met de schofterige huismeester. Cosima neemt Klaus onder haar hoede, krijgt hem droog, maakt hem gelukkig, maar dan wordt Klaus door de geldzucht behept... Het scenario van regisseur Kahane is een vrolijke satire op de nieuwe rijkdom die in zicht kwam toen het arbeidersparadijs DDR eindelijk ophield te bestaan. Berben is heerlijk en krijgt een uitstekende ondersteuning van de bijrollen. Het camerawerk is van Andreas Köfer. Al met al heerlijke onzin.

Der kleine Staatsanwalt

1990 | Misdaad

Duitsland 1990. Misdaad van Hark Bohm. Met o.a. Hark Bohm, Martin Lüttge, Corinna Harfouch, Michael Gwisdek en Alexander Radszun.

Bouwkundig ingenieur (L[KA3]uttge) wordt door promotor (Radszun) aangesteld om een belangrijk project tot een goed einde te brengen. Al vlug vermoedt hij dat er flink wordt gesjoemeld met geld. Harfouch, die het bouwproject coördineert ruikt onraad. Ze is ervan overtuigd dat Lüttge en Radszun plannen hebben om het geld voor de bouw achterover te drukken. Ze tracht procureur Bohm achter zich te krijgen, maar hij kan niets doen zonder harde bewijzen. Niet erg spannende krimi over corruptie in de bouwwereld, bevolkt door goed uitgetekende karakters. Het scenario van regisseur/hoofdrolspeler Bohm zit goed in elkaar maar is te lang. Goede fotografie van Klaus Brix.

Das Fahrrad

1981 | Drama

Oost Duitsland 1981. Drama van Evelyn Schmidt. Met o.a. Heidemarie Schneider en Roman Kaminski.

Een vrouw staat alleen voor de opvoeding van haar kind, ze ontmoet een man waar ze een relatie mee begint, die onder druk komt te staan wanneer ze van oplichting wordt beschuldigd. Weinig belangwekkend.

Polizeiruf 110: Walzerbahn

1979 | Misdaad

Oost Duitsland 1979. Misdaad van Hans-Joachim Hildebrandt. Met o.a. Jürgen Frohriep, Günter Wolf, Heidemarie Schneider, Rüdiger Joswig en Bernd Storch.

Een kruimeldief breekt in op campings en in vakantiehuisjes; hij kraakt auto`s en lijkt ongrijpbaar. De sterke mannen van de lokale politie kunnen hem niet pakken en vragen `Berlijn` om ondersteuning. De aalgladde Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep) die eigenlijk wel eens in hemdsmouwen en met een vlotte zonnebril binnen handbereik dienst wil doen, komt met een Wartburg namens de Vopo versterking bieden, maar het lukt zelfs hem niet de slimme vogel te vangen. Dan komt er een spoor dat in verband staat met de titel. De film schept een zeker beeld van de zomervakantie aan de Oostzeekust in de DDR. Kermis is het volksvermaak en voor een keer is er met mooi weer gedraaid. Irritant zijn de voortdurende `voorbij razende` Trabants-met- tweetakt-sound, die moesten laten zien hoe welvarend men in het boeren- en arbeidersparadijs wel was. Het scenario van regisseur Hildebrandt ademt bekrompen partij-politieke opvattingen van de SED uit en laat ons de DDR-sfeer flink proeven. Verbazingwekkend is n.l. de gemakzucht, waarmee een kermisklant, een humeurige, bejaard lijkende baardaap, zijn veel jongere vrouw wegens vermeend overspel midden in de nacht `de deur uitzet` (hij laat haar niet meer binnen en heeft haar koffers buiten gezet met daarbij een `Vorladung` om op het politiebureau gehoord te worden). Voor het zo ver kwam, had hij de kijker al getracteerd op een aardig staaltje van vooroordeel: zijn hulpje heeft een strafblad en was daarom volgens hem de gezochte dief en de verleider van zijn vrouw. (Later blijkt dat de jongen 'toch niet helemaal deugt', maar hij krijgt de grote slachtoffersrol). Een politieman op nachtpatrouille houdt een bestelwagen op een bosweg aan en vraagt of hij de vergunning om een rit te mogen maken mag zien. Nog belachelijker is de achtervolgingsjacht op de dief- hartenbreker die zich dan wel heel slecht gedraagt, en met een bestelbusje van de wasserij, waar hij werkt, met een zwaar gewonde door bos en duin raast, achtervolgd door een belachelijk Warschaupact helicoptertje. Aflevering 57.