Merry Anders is acteur.
Er zijn 25 films gevonden.

Blood Legacy

1971 | Horror

Verenigde Staten 1971. Horror van Carl Munson en Carl Monson. Met o.a. John Carradine, Faith Domergue, John Russell, Merry Anders en Jeff Morrow.

Om aanspraak te kunnen maken op de erfenis moeten de erfgenamen een nacht doorbrengen in een spookhuis. Overbekende stof met hier en daar een goede scène. De bezetting van oudgedienden helpt. Ook bekend als LEGACY OF BLOOD.

Lassie: Flight of the Cougar

1967 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1967. Familiefilm van Jack Hively, Dick Moder en William Beaudine. Met o.a. Robert Bray, Merry Anders, Les Browns Jr. en Burt Douglas.

De super collie Lassie redt een gewonde die onterecht van kippediefstal beschuldigd werd, en ook nog een zwangere poema. Lassie doodt de ware dader (een wolf), voedt de inmiddels geboren poemaatjes en temt terloops een wild paard. De dieren zetten duidelijk de beste acteerprestatie neer. Het geheel is echter sentimenteel en moralistisch, en soms zelfs wreed.

Women of the Prehistoric Planet

1966 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1966. Sciencefiction van Arthur C. Pierce en Arthur Pierce. Met o.a. Wendell Corey, Keith Larsen, John Agar, Paul Gilbert en Adam Roarke.

Deze SF-film, die ruikt naar de studio, gaat over een ruimteschip dat overweldigd wordt door bewoners van een andere planeet, waarna een noodlanding volgt op een onbekende wereld. Slechts weinig in deze film is de moeite waard.

Tickle Me

1965 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1965. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Jocelyn Lane, Julie Adams, Jack Mullaney en Merry Anders.

De titel geeft de enige manier aan om nog wat plezier van deze film te hebben. Elvis werkt op een boerderij, geheel bemand door meisjes en draait zijn repertoire van liedjes af.

The Time Travelers

1964 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1964. Sciencefiction van Ib Melchior. Met o.a. Preston Foster, Philip Carey, Marry Anders, John Hoyt en Merry Anders.

Geïnspireerde scènes vol verbeelding maken iets speciaals van deze sf-film over een voorbestemde reis in verleden en toekomst.

The Quick Gun

1964 | Western

Verenigde Staten 1964. Western van Sidney Salkow. Met o.a. Audie Murphy, Merry Anders, James Best en Ted de Corsia.

Geijkte Murphy-western, waarin hij zich van blaam zuivert door een stadje van bandieten te verlossen. Gefilmd in Techniscope.

House of the Damned

1963 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1963. Horror van Maury Dexter. Met o.a. Ron Foster, Merry Anders, Richard Crane, Erika Peters en Georgia Schmidt.

Joseph Schiller (Crane), een advocaat uit Californi[KA3]e, geeft zijn vriend architect Scott Campbell (Foster) een interessante opdracht om een leegstaand kasteel te renoveren. Als Scott er met zijn vrouw Nancy (Anders) is aangekomen, krijgen ze het gevoel dat iets hen bespionneert en bedreigt, maar ze weten niet wat het is en waarom. Later voegen Schiller en zijn vrouw Loy (Peters) zich bij hen. In plaats dat ze gekalmeerd worden, zijn ze het erover eens dat een vrouw zonder hoofd en een monster er moeten ronddolen. In een rap tempo wordt de spanning opgebouwd en al is de climax niet het einde van de wereld, er zijn best een aantal aardige verrassingen. De rollen zijn geloofwaardig. Het scenario is van Harry Spalding. Het camerawerk is van John M. Nickolaus, Jr. Genreliefhebbers mogen deze hocus pocus niet overslaan.

The Case of Patty Smith

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van Leo Handel. Met o.a. Dina Lynn, Merry Anders en J. Edward McKinley.

Destijds een opzienbarende film vanwege zijn pleidooi voor het legaliseren van abortus. Het slachtoffer van een aanranding, die geen hulp vindt, gaat over tot illegale abortus met alle gevolgen van dien. Regisseur schreef zelf het scenario en produceerde de film ook. De spelprestaties zijn niet al te hoog.

Beauty and the Beast

1962 | Fantasy

Verenigde Staten 1962. Fantasy van Edward L. Cahn. Met o.a. Joyce Taylor, Mark Damon, Eduard Franz, Michael Pate en Merry Anders.

Er rust een vloek op de beeldschone prins en daarom verandert hij iedere nacht in een weerwolf-achtig beest. Een usurpator heeft het op zijn troon voorzien, maar hij wordt verdedigd door de prinses. Kleurrijke doch bombastische herverfilming van het beroemde sprookje, dat speelt in de tijd van ridders en kastelen. De fabuleuze Jack P. Pierce verzorgde de grime. Het scenario is van George Bruce en Orville H. Hampton. Het camerawerk is van Gilbert Warrenton.

Air Patrol

1962 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1962. Misdaad van Maury Dexter. Met o.a. Willard Parker, Merry Anders, Robert Dix, John Holland en Russ Bender.

Goed gemaakte B-film over het stelen van een schilderij. De eigenaar wordt vervolgens slachtoffer van afpersing. Een 'reepje' van het kunstobject wordt opgestuurd om deze praktijken kracht bij te zetten. De climax met helikopters boven de top van een dam doet deze kleine thriller boven de middelmaat uitstijgen.

The Gambler Wore A Gun

1961 | Western

Verenigde Staten 1961. Western van Edward L. Cahn. Met o.a. Jim Davis, Mark Allen, Addison Richards, Merry Anders en Don Dorrell.

E[KA1]en van de zwart-wit-westerns die Cahn regisseerde en Robert Kent produceerde in de periode 1960/61 met [KA1]of Jim Davis [KA1]of James Brown in de hoofdrol. Het waren de laatste films die Cahn zou doen v[KA1]o[KA1]or zijn dood in 1963. Befaamd werd hij met LAW AND ORDER in 1932: dertig jaar western- geschiedenis. In deze door Owen Harris geschreven western naar een verhaal van L.L. Foreman is Jim Davis de eerlijke gokker, die een ranch koopt en dan ontdekt dat de saloon-eigenaar deze gebruikt om er gestolen vee heen te brengen. Floyd Crosby was de man achter de camera. Het is een herverfilming van THE LONE GUN met George Montgomery uit 1954. Hierin de voorlaatste rol (in 1962 de laatste in THE WILD WESTERNERS) van Joe McGuinn (1904- 1971), die sinds eind jaren dertig dozijnen schurkenrollen had gespeeld.

20,000 Eyes

1961 | Misdaad

Verenigde Staten 1961. Misdaad van Jack Leewood. Met o.a. Gene Nelson, Merry Anders, John Banner en James Brown.

Slordig roofovervalverhaal verfilmd met minder dan een low-budget.

Young Jesse James

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van William Claxton. Met o.a. Ray Stricklyn, Willard Parker, Merry Anders, Robert Dix en Emile Meyer.

Dit is een matige western over een episode uit het leven van de befaamde outlaw, door Stricklyn gespeeld. Dix is zijn broer Frank. Ze sluiten zich aan bij Quantrill (Meyer), ontmoeten Cole Younger (Parker) en Belle Starr (Anders) en starten hun bandietenleventje. Orville Hampton en Jerry Sackheim bedachten het allemaal en Carl Berger nam het op.

Walking Target

1960 | Misdaad, Film noir

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Edward L. Cahn. Met o.a. Ronald Foster, Merry Anders, Joan Evans, Robert Christopher en Harp McGuire.

Als Nick Harbin (Foster) na vijf jaar wegens goed gedrag de gevangenis mag verlaten, houdt iedereen hem angstvallig in de gaten, want de buit van de overval is nooit gevonden. De politie, zijn hebzuchtige ex-vriendin Susan (Anders), de dubieuze detective Dave (Christopher) en de pers zitten hem op de hielen en hij is op die manier tot het doelwit uit de titel gemaakt. Nick die zich achter de tralies positief ontwikkeld heeft, wil eigenlijk niets anders dan een normaal leven als eerlijke burger. Bij de overval was zijn maat Sam doodgeschoten en Dave vindt dat zijn weduwe Gail (Evans) recht heeft op de helft van de buit. Als hij haar een bezoekje brengt, ziet hij ongekende mogelijkheden, bovendien voelt hij zich tot haar aangetrokken. De vraag is of men hem de gelegenheid wel wil bieden - de maatschappij is als het op geld aankomt, onvergeeflijk: halsmisdrijven verjaren na twintig jaar, maar schulden pas na dertig jaar. Vlot gemaakte, snel in het vergeetboek geraakte B-film van vakman Cahn. Adequate spelprestaties. Het scenario is van Stephen Kandel. Het camerawerk is van Maury Gertsman.

The walking target

1960 | Thriller

Verenigde Staten 1960. Thriller van Edward L. Cahn. Met o.a. Joan Evans, Merry Anders en Ronald Foster.

Nick Harbin wordt, na vijf jaar gevangenis, vrijgelaten. Hij alleen weet waar het geld van de overval is waarvoor hij werd veroordeeld. De politie, de pers en een schimmige detective zitten hem op de hielen. Nick daarentegen droomt van een fatsoenlijk leven met het gestolen geld

The Hypnotic Eye

1960 | Horror

Verenigde Staten 1960. Horror van George Blair. Met o.a. Jacques Bergerac, Merry Anders, Marcia Henderson en Allison Hayes.

Een gedeeltelijk succesvolle griezelthriller over een theatrale hypnotiseur die de neiging heeft om vrouwelijke slachtoffers zichzelf te laten verminken.

Five Bold Women

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van Jorge Lopez-Portillo. Met o.a. Jeff Morrow, Merry Anders, Jim Ross, Guinn 'Big Boy' Williams en Irish McCalla.

Vreemde western, in die zin dat deze tot het groepje behoort van dubieuze produkties die best wel eens eerder gemaakt zouden kunnen zijn. De oorsprong is vaag, een echte release-datum is er ook niet en opeens circuleert zo'n film in enkele bioscoopjes, om daarna voor eens en voor altijd te verdwijnen. Een niemendalletje, dat men ook inderdaad dadelijk vergeten kan.

Violent Road

1958 | Actiefilm

Verenigde Staten 1958. Actiefilm van Howard W. Koch. Met o.a. Brian Keith, Dick Foran, Efrem Zimbalist jr en Merry Anders.

Een goed geregisseerde lopende-bandfilm over mannen die explosieven vervoeren over een slechte weg zodat zij de kans krijgen terug te kijken op hun manier van leven.

The Night Runner

1957 | Misdaad

Verenigde Staten 1957. Misdaad van Abner Biberman. Met o.a. Ray Danton, Colleen Miller, Merry Anders en Eddy Waller.

Een gewelddadige B-film rond Danton die als waanzinnige killer her en der moordend huishoudt en zijn eigen wapen tenslotte op eigen vriendin richt.

The Dalton Girls

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Reginald LeBorg. Met o.a. Merry Anders, Penny Edwards, Sue George, John Russell en Lisa Davis.

Het trucje om vrouwelijke bandieten te gebruiken in deze luchtige western over de familieleden van de Daltons die de traditie voortzetten. Het scenario is van Maurice Tombragel. Het camerawerk is van Carl Guthrie.

No Time to Be Young

1957 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1957. Drama van David Lowell Rich. Met o.a. Robert Vaughn, Roger Smith, Merry Anders, Kathy Nolan en Tom Pittman.

Dit standaardwerkje betreft een overval op een supermarkt en repercussies die daaruit voor de betrokkenen ontstaan. Vier van de optredende vertolkers leveren hier een prille poging in de speelfilmsector; later in het tv-werk doen ze het beter.

Hear Me Good

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Don McGuire. Met o.a. Hal March, Joe E. Ross, Merry Anders en Jean Willes.

Trivialiteit over een schoonheidswedstrijd.

Escape From San Quentin

1957 | Misdaad

Verenigde Staten 1957. Misdaad van Fred F. Sears en Fred Sears. Met o.a. Johnny Desmond, Merry Anders, Richard Devon en Roy Engel.

Slonzig prul met Desmond als schurk op de vlucht die besluit zichzelf en zijn maat aan te geven bij de politie.

Death in Small Doses

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Joseph M. Newman. Met o.a. Peter Graves, Mala Powers, Chuck Connors en Merry Anders.

Goedkoop gemaakt drama over het gebruik van narcotica onder vrachtwagenchauffeurs; vervelend gebracht.

Calypso Heat Wave

1957 | Muziek, Romantiek

Verenigde Staten 1957. Muziek van Fred F. Sears en Fred Sears. Met o.a. Johnny Desmond, Merry Anders, Paul Langton, Michael Granger en Meg Myles.

Afgezaagde intrige - doortrapte Granger neemt Langton's platenmaatschappij over - ondergeschikt aan muziek en dans, uitgevoerd door Desmond, Grey, The Hi-Lo's, etc. Een unieke bezetting. Alan Arkin is een van de Tarriers.