Katsumi Nishikawa

Regisseur

Katsumi Nishikawa is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Yottsu no koi no Monogatari

1966 | Komedie

Japan 1966. Komedie van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Izumi Ashikawa, Chishû Ryû en Mitsuo Hamada.

Een welgestelde man besluit zijn vier dochters uit huis te sturen om ze te laten leren voor zichzelf te zorgen. Zwakke komedie die qua moraal te conformistisch is.

Kikyo

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Masayuki Mori, Sayuri Yoshinaga, Mieko Takamine en Shinsuke Ashida.

Een Japans meisje ontdekt dat haar vader niet is gestorven zoals de hele familie denkt. Verfilmde versie van de roman van Jiro Osaragi, één van de eerste na-oorlogse komedies, die in Europa en de Verenigde Staten uitkwam in vertaling. Goed gemaakt en een prima rol van Mori, één van de hoofdrolspelers uit RASHOMON.

Aoi Sanmyaku

1964 | Komedie

Japan 1964. Komedie van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Hideki Takahashi en Izumi Ashikawa.

De adolescente Shinko komt op een instituut dat naast een kasteel aan zee ligt. Haar vrolijke karakter brengt een ommekeer teweeg in de denkbeelden van leraren en medescholieren. Ondaks de forse knipoog naar westerse voorbeelden, is het een zeer onbenullige komedie.

Wakaihito

1963 | Komedie

Japan 1963. Komedie van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Shiro Osaka en Mitsuko Miura.

Op een meisjesschool in een dorpje in Zuid-Japan komt een nieuwe wiskundeleraar. Onschuldige en ongenietbare Japanse komedie, gevormd naar Westerse voorbeelden.

Izu no Odoriko

1963 | Romantiek

Japan 1963. Romantiek van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Hideki Takahashi, Sayuri Yoshinaga, Shiro Osaka en Chieko Naniwa.

De jonge student Kawasaki wordt verliefd op een meisje dat behoort tot een reizend dansgezelschap. In elk opzicht een oninteressante liefdesfilm.

Akai Tsuborni to Shiroi Hana

1963 | Komedie

Japan 1963. Komedie van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Nobuo Kaneko, Mieko Takamine en Tanie Kitabayashi.

Shigeo en Tomiko, twee klasgenoten die onafscheidelijke vrienden zijn, zorgen ervoor dat hun beide vaders een zelfde soort vriendschap ontwikkelen. Een vrij onbeduidende film, duidelijk bestemd voor de huiskamer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Katsumi Nishikawa op televisie komt.

Reageer