Lionel Soukaz

Regisseur, Acteur

Lionel Soukaz is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Maman que Man

1982 | Drama, Experimenteel

Frankrijk 1982. Drama van **½. Met o.a. Lionel Soukaz, Didier Hercend, Luc Bernard, Jean-Loup Jacobin en Sabine Morellet.

Terwijl zijn moeder aan kanker lijdt gaat Laurent in Parijs van disco naar disco en begint een relatie met een man. Als hij zijn moeder voor het laatst bezoekt krijgt hij al haar spaargeld dat hij direct aan heroïne uitgeeft. De film is een en al wanhoop, maar de wrede en sinistere werkelijkheid krijgt een heel ander aanzien door de bijna magische verfilming.

IXE

1980 | Experimenteel, Horror

Frankrijk 1980. Experimenteel van Lionel Soukaz. Met o.a. Philíppe Veschi, François Dantchev, Hervé Leymarie, Jean-Fran[KA12]cois B en Karin.

Deze film werd aanvankelijk verboden maar later toch uitgebracht door tussenkomst van minister van cultuur Jack Lang, echter verboden voor kijkers onder de achttien. IXE is een experiment over geweld. Een jongeman gebruikt drugs tot hij er zijn leven bij verliest teneinde al het gruwelijkste van de wereld uit een spuitje te kunnen voelen. Visuele en luide agressie. Duivelse, agressieve beelden en geluiden. Verschilt nauwelijks van het psychedelische delirium van de zestiger jaren behalve dat de maker een gevoel van welbehagen lijkt te hebben (eigenlijk een obsessie) voor pornografie en alles wat ongezond is.

La Race d'Ep

1979 | Drama, Documentaire

Frankrijk 1979. Drama van Lionel Soukaz. Met o.a. Elizar van Effenterre, Pierre Hahn, Piotr Stanlislas, Hunks Clements en Peter Vlaspolder.

Deze pamflettistische film laat de ontwikkeling van homoseksualiteit in 20e-eeuw zien, van besmuikt verstoppen achter een antiek schoonheidsideaal via campagnes van seksueloog Magnus Hirschfeld en de vervolging door nazi`s tot de bevrijding in de jaren zestig en zeventig. De film schiet zijn doel niet alleen voorbij door een ontoereikende vormgeving - die met amateuristisch, vriendelijk omschreven is - maar ook door het ontbreken van echte historische of sociologische informatie (hoewel de Franse activist Hocquenghem voor het scenario tekende) in vier willekeurig gekozen, geacteerde momentopnamen. Alleen de episode over Hirschfeld biedt enige informatie.

Le Sexe des Anges

1977 | Experimenteel

Frankrijk 1977. Experimenteel van Lionel Soukaz.

Al het nogal intieme en vertrouwelijke werk van deze regisseur draait om het experiment en is geheel gewijd aan de homoseksualiteit. Deze film is al even geëngageerd. Zijn aanpak is enigszins provocerend en wil de strijd voor het recht anders te zijn kracht bijzetten. Desondanks verdwijnen de onmiskenbare po ëtische kwaliteiten, die zijn dikwijls grillige en vlammende stijl kenmerken, niet op de achtergrond. LIONEL SOUKAZE is de schuilnaam van LIONEL SOUKAZ.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lionel Soukaz op televisie komt.

Reageer