Irma Münch: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

Maihime

1989 | Drama, Romantiek, Historische film

Japan​/​​Duitsland 1989. Drama van Masahiro Shinoda. Met o.a. Hironi Go, Lisa Wolf, Brigitte Grothum, Haruko Kato en Mareike Carrière.

Een jonge Japanse militaire arts (Go) krijgt in 1885 een beurs om zijn kennis te verbreden in het Westen en hij gaat onder het wakend oog van de militaire attach[KA1]e studeren in Berlijn bij de vermaarde professor Robert Koch (Hoppe). Daar ontmoet Oost West in de vorm van hartstocht, romantiek en armoede, die hem doen besluiten het leger te verlaten en met een westerse vrouw (het danseresje, Wolf) te gaan samenleven totdat hij na veertien jaar terugkeert naar zijn vaderland, omdat hij een aanbod heeft gekregen dat hij niet kon weigeren. Mooi kijkspel dankzij de internationale produktie en dito vertolking. Gebaseerd op het autobiografische verhaal van Ogai Mori door Hans Borgelt, Tsutomu en regisseur Shinoda tot scenario bewerkt. De fotografie is van Jürgen Jürges.

Polizeiruf 110: Still wie die Nacht

1988 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1988. Misdaad van Hans Joachim Hildebrandt en Hans-Joachim Hildebrandt. Met o.a. Friedhelm Eberle, Karin Düwel, Andreas Schmidt-Schaller, Jürgen Zartmann en Gert Gütschow.

Hauptmann Reichenbach (Eberle) moet een serie woninginbraken ophelderen. Hij verzamelt met Leutnant Sabine Baumert (D[KA3]uwel) en Leutnant Grawe (Schmidt-Schaller) allerlei materiaal dat naar de dader moet leiden. Inderdaad is er een spoor en het voert naar een zekere Horst Plessow (Zartmann), die in een kuurplaats in Thüringen zijn brood verdient als pianoleraar. Hij is een krachtige vijftiger met originele ideeën, waardoor niemand van het speurderstrio hem kan vastpinnen, want Horst beschikt steeds weer over een alibi. Totdat de leden van de Vopo de trucendoos doorkrijgen en hem een val zetten. Het scenario van regisseur Hildebrandt is tamelijk ongeïnspireerd en de DDR-kijker liet het afweten. Nog een jaartje en dan zou de maatschappij grondig veranderen. De belangstelling voor deze serie zou daardoor danig tanen. De ARD die de nalatenschap overnam, liet de serie niet doodgaan. Er kwamen nieuwe afleveringen en toen men zo'n tien jaar later met de herhalingen van de oudjes begon, herleefde de belangstelling, zij het vanuit een totaal andere invalshoek. Het was geenszins nostalgie, maar eerder nieuwsgierigheid van nieuwe kijkers. Aflevering 119.

Polizeiruf 110: 'Ihr faßt mich nie!'

1988 | Misdaad

Oost Duitsland 1988. Misdaad van Gerald Hujer. Met o.a. Peter Borgelt, Lutz Riemann, Andreas Schmidt-Schaller, Ralf Kober en Irma Münch.

Het scenario van Thomas Steinke bevat [KA1]e[KA1]en keer een nog niet vertoond idee in de serie. Technisch tekenaar - CADCAM design had Honeckers paradijs nog niet bereikt - Norbert Schumann (Kober) slaat door en breekt in tegen het ochtendgloren in een postkantoortje, overvalt de twee niets vermoedende postbeambten en smeert hem met een heleboel oostmarken (die in het vrije Westen geen enkele waarde hadden totdat bondskanselier Helmut Kohl ze in 1990 tegen de koers van [KA1]e[KA1]en op [KA1]e[KA1]en inruilde; een fatale beslissing waar herenigd Duitsland vijftien jaar later economisch nog niet van hersteld was). Vervolgens - en dat is het nieuwe element - daagt Norbert uit z.g. geldingsdrang de Vopo uit door hen brieven te sturen en plakkaten aan te plakken met de kreet uit de titel. Hij had pech want dienstklopper en trouw SED- lid per traditie Oberleutnant Zimmermann (Riemann) is niet van plan zich door een opgeschoten knul te laten kisten. Oudgediende Hauptmann Fuchs (Borgelt) geeft vaderlijk advies, terwijl Leutnant Grawe (Schmidt-Schaller) het verneukeratieve veldwerk verricht. In de achtergrond het gepruttel van Trabis en Wartburgs, ook van de heren, maar niet meer voor lang. De Muur van Berlijn zou het jaar daarop vallen en de officiële kijkdichtheid van meer dan vijftig procent lijkt meer dan fictief, net zo als de rest van de statistieken in de DDR. Aflevering 117.

Sachsens Glanz und Preußens Gloria - Aus dem Siebenjährige Krieg

1987 | Drama, Oorlogsfilm, Historische film

Oost Duitsland 1987. Drama van Hans-Joachim Kasprzik. Met o.a. Ezard Haußmann, Jitka Molavcová, Rolf Hoppe, Irma Münch en Eberhard Esche.

Laatste deel uit de historische trilogie. Pruisen heeft zich onder Friedrich de Tweede (Wyzniewski) ontwikkeld tot een machtig land dat Sachsen naar de kroon steekt en probeert voorbij te streven. Max de Simonis (Meincke) wordt door Pruisen naar het Saksische hof in Dresden gestuurd met een diplomatieke missie, maar in werkelijkheid moet hij spioneren en berichten over de zwakte en de sterkte van het rijk van August de Derde (Hoppe). De gevreesde Br[KA3]uhl (Haus[KL29]mann) heeft een geducht politieapparaat opgebouwd en beschikt over informanten, verraders en spionnen. Max maakt in Dresden kennis met de knappe barones Pepita von Nostitz (Kunze) op wie hij verliefd wordt. Om haar in te palmen loopt hij over en wordt als het ware dubbelspion. Inmiddels woedt de zevenjarige oorlog in alle hevigheid en laat Friedrich de Tweede Sachsen brandschatten. Ook Br[KA3]uhl ontkomt niet aan zijn lot, maar gravin Franziska (Molavcová) en Pepita ontpoppen zich als superintriganten. Friederich zal tenslotte overwinnen. Deze aflevering wordt meestal in twee delen uitgezonden. Het scenario is van Albrecht Börner en regisseur Kasprzik naar de roman van Josef I. Kraszewski. Het camerawerk is van Horst Hardt.

Sachsens Glanz und Preußens Gloria - Brühl

1985 | Drama, Historische film

Oost Duitsland 1985. Drama van Hans-Joachim Kasprzik. Met o.a. Ezard Haußmann, Gunter Schoß, Rolf Hoppe, Irma Münch en Jitka Molavcová.

In 1733 sterft August de Sterke (Hoppe), die wordt opgevolgd door August de Derde (wederom Hoppe). Omdat hij een zwak figuur is, ontbrandt er een machtsstrijd. Eerst werkt Graf von Br[KA3]uhl (Hau[KL29]mann) zich op en krijgt grote invloed op de keurvorst August de Derde. Hij huwt uit politieke overwegingen gravin Franziska von Kolowrath (Molavcov[KA1]a) en ontdekt achteraf dat zij de ma[KA4]itresse van graaf Christian von Watzdorf (Weber) is. Tegelijkertijd probeert ook Graf Joseph von Sulkowski (Schoß) in de gunst van de koning te komen. Brühl, die alleen op zijn eigen belang uit is, probeert hem met de laagste middelen verdacht te maken. Sulkowski zet zich schrap, maar Brühl geeft voortdurend stoten onder de gordel. Nu dreigt Sachsen betrokken te raken bij de zevenjarige oorlog. Deze aflevering wordt meestal in twee delen uitgezonden. Het scenario is van Albrecht Börner en regisseur Kasprzik naar de roman van Josef I. Kraszewski. Het camerawerk is van Horst Hardt. Vervolg: SACHENS GLANZ UND PREUßENS GLORIA - AUS DEM SIEBENJÄHRIGEN KRIEG.

Die schwarze Mühle

1975 | Familiefilm, Fantasy

Oost Duitsland 1975. Familiefilm van Celino Bleiweiß. Met o.a. Leon Niemczyk, Klaus Brasch, Wolfgang Penz, Irma Münch en Monika Woytowiez.

Film over een boosaardige molenaar, die door iedereen behalve een vrolijke zwerver gevreesd wordt; maar ook deze kan aan zijn magische krachten geen einde maken, totdat wegens bouwwerkzaamheden de beek wordt drooggelegd en zijn molen komt stil te staan. Lijkt enger dan het is: al geschikt voor eerste klassertjes. Tamelijk fantasieloos DDR-produkt met veel gepraat.

Das Kaninchen bin ich

1965 | Drama

Oost Duitsland 1965. Drama van Kurt Maetzig. Met o.a. Angelika Waller, Alfred Müller, Irma Münch, Ilse Voigt en Wolfgang Winkler.

Na vijfentwintig jaar op de plank te hebben gelegen wegens verraad aan de communistische partij ging de film onopgemerkt in premi[KA2]ere op het filmfestival van Berlijn. De handeling betreft een ouderloos jong stel mensen, broer en zus. Hij zit in de gevangenis vanwege staatsondermijnende activiteiten waardoor zij geen carri[KA2]ere kan maken. Als zuslief een verhouding begint met de scrupuleuze rechter die broerlief veroordeelde, komt ze toch niet verder, terwijl de rechter voortgaat de maatschappelijke ladder te beklimmen. Om ook zijn carri[KA2]ere niet in het geding te laten komen betuigde regisseur Maetzig (wellicht weinig principieel) openlijk spijt over zijn film. Gebaseerd op het boek van Manfred Bieler (die ook het scenario schreef) Maria Morzeck oder das Kaninchen bin ich.

Sachsens Glanz und Preußens Gloria

-1 |

Oost Duitsland. Hans-Joachim Kasprzik. Met o.a. Rolf Hoppe, Gunter Scho§, Ezard Haußmann, Irma Münch en Ezard Hau?mann.

Na vijfentwintig jaar op de plank te hebben gelegen wegens verraad aan de communistische partij ging de film onopgemerkt in premi[KA2]ere op het filmfestival van Berlijn. De handeling betreft een ouderloos jong stel mensen, broer en zus. Hij zit in de gevangenis vanwege staatsondermijnende activiteiten waardoor zij geen carri[KA2]ere kan maken. Als zuslief een verhouding begint met de scrupuleuze rechter die broerlief veroordeelde, komt ze toch niet verder, terwijl de rechter voortgaat de maatschappelijke ladder te beklimmen. Om ook zijn carri[KA2]ere niet in het geding te laten komen betuigde regisseur Maetzig (wellicht weinig principieel) openlijk spijt over zijn film. Gebaseerd op het boek van Manfred Bieler (die ook het scenario schreef) Maria Morzeck oder das Kaninchen bin ich.