Miloš Kopecký is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Zkroceni zlého muže

1987 | Komedie, Sportfilm

Tsjechoslowakije 1987. Komedie van Marie Poled[KA5]naková. Met o.a. Magda Vášaryová, Karol Strasburger, Nelly Gaierová, Blanka Waleská en Stella Zázvorková.

Een komedie waarin een Finse ijshockeycoach, gespeeld door de Poolse acteur Strasburger, verliefd wordt op een mooie Tsjechische handelsagente. Het meisje weigert zich in Canada te vestigen. De film is zo voorspelbaar dat je er nauwelijks om kunt lachen.

Srdečný pozdrav ze zemékoule

1983 | Sciencefiction, Komedie

Tsjechoslowakije 1983. Sciencefiction van Oldřich Lipský, Vladimir Jiránik en Josef Hekrdla. Met o.a. Milan Lasica, Július Satinský, Jirí Menzel, Nada Konvalinková en Miloš Kopecký.

Een satirische science fiction film, waarin twee groteske buitenaardse wezens cartoon-rapporten naar hun planeet zenden over ecologie en menselijke zeden, waaronder de manieren van seks bedrijven. De cartoons van Jiránek zijn grappiger dan de episoden met acteurs, waarin te veel gepraat wordt.

Útěky domu

1980 | Drama

Tsjechoslowakije 1980. Drama van Jaromil Jireš. Met o.a. Jana Brejchová, Jan Kanyza, Tomàš Holý, Evald Schorm en Josef Somr.

Een psychologisch drama. Marie, een mode-ontwerpster, is bang haar veel jongere man te verliezen en verwaarloost hun aangenomen zoon die dan ook van huis wegloopt. Gelukkig overwint de vrouw de crisis en vindt er een familiereunie plaats. Dit moralistische verhaal is te conventioneel in de behandeling van het thema om te overtuigen.

Adéla ještě nevečeřela

1978 |

Tsjechoslowakije 1978. Oldřich Lipský. Met o.a. Michal Dočolomanský, Rudolf Hrusínský, Miloš Kopecký, Ladislav Pešek en Nada Konvalinková.

In deze parodie op de bekende held uit detectiveromans, Nick Carter, wordt zijn hulp ingeroepen een verdwenen hond in Praag op te sporen. De sleutel blijkt de vleesetende plant van een zich als baron voordoende misdadiger. Heel secuur is de sfeer van Praag aan het begin van deze eeuw nagemaakt. Ook de trucs die Carter gebruikt zijn in stijl, maar ondanks deze uiterlijke perfectie kan de film niet echt boeien.

Šest medvědu s cibulkou

1972 | Familiefilm

Duitsland/Tsjechoslowakije/Tsjechië 1972. Familiefilm van Oldřich Lipský, Milos Macourek en Oldrich Lipsky. Met o.a. Lubomír Lipský, Jiři Sovák, Miloš Kopecký, Jan Libíček en František Filipovský.

Een door kinderen op handen gedragen clown en zijn zes beren krijgen ontslag uit het circus na een ruzie met de directeur. Ze worden vervangen door een nummer met varkens. Drie kinderen helpen hem verkleed als vrouw aan een nieuwe job als kokkin op hun school. Op een boze dag legt de schoolinspecteur een bezoek af, en kort daarop komen ook de zes beren de school binnengewandeld! Een uiterst plezierige film met een schitterende clown en een onuitputtelijke reeks van gags. Miloš Macourek schreef samen met regisseur Lipský het scenario. Achter de camera stond Vladimír Novotný. De zes beren zijn: Valos, Másá, Mána, Jenny en Ilona.

Baron Prášil

1961 | Familiefilm, Sciencefiction, Avonturenfilm

Tsjechoslowakije 1961. Familiefilm van Karel Zeman. Met o.a. Miloš Kopecký, Jana Brejchová, Jan Werich en Rudolf Jelinik.

Karel Zeman heeft de avonturen van de opschepperige Baron von Münchhausen opgevat als de hallucinaties van een moderne astronaut. Hij heeft daarvoor op een perfecte manier gebruik gemaakt van velerlei trucage-technieken. De handeling brengt de held, van de ingewanden van een walvis naar de maan vrijelijk geïnspireerd naar het boek van Gottfried Bürger en voorstellingen van Gustave Doré. Zeman heeft er alles aan gedaan om de sfeer van de oorspronkelijke illustraties van Doré te behouden. Ook bekend als THE FABULOUS BARON MUNCHHAUSEN.