James Stevens

Acteur, Componist

James Stevens is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Sky High

1991 | Actiefilm, Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van James Whitmore, Jr. en James Whitmore Jr. Met o.a. Damon Martin, Anthony Rapp, James Whitmore, Ian Black en Anthony Holland.

Familiefilm over twee jonge vliegtuigfanaten die onder het wakende oog van oude stuntvlieger Whitmore, een vliegtuig uit WO II leren besturen. Als ze eenmaal het avontuur van hun vlucht hebben geproefd, beseffen ze dat er meer problemen dan plezier in het verschiet liggen. Een vlot scenario van Rueben Gordon en Steven Schoenberg wordt gehinderd door een opvallende oppervlakkigheid, waarschijnlijk bewust omdat de film in de eerste plaats voor jonge kijkers bedoeld werd. De vliegfragmenten werden echter adembenemend in beeld gebracht door John Bartley, maar de scènes op de grond zijn minder boeiend. Whitmore is weer uitstekend, ditmaal onder leiding van zijn zoon. De film werd oorspronkelijk in drie delen uitgezonden.

Sparrows Can't Sing

1962 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1962. Drama van Joan Littlewood. Met o.a. James Booth, Barbara Windsor, Roy Kinnear, George Sewell en Avis Bunnage.

Een zeeman komt thuis in Londen en ontdekt dat zijn vrouw samenwoont met een buschauffeur. Een memorabel filmdebuut van het non-conformistische theaterdier Joan Littlewood. Ze is weliswaar niet helemaal op het niveau van haar toneelwerk, maar het is toch een leuke, goedgespeelde film geworden. Naar het gelijknamige toneelstuk van Stephen Lewis. De enige film die toneelregisseur Littlewood ooit draaide.

Haanstra: Strijd zonder einde

1955 | Documentaire

Nederland/Zuid-Afrika 1955. Documentaire van Bert Haanstra.

Insecten. Ze zijn ouder dan de mensheid en ze komen over de hele wereld voor. Ze ontstonden twintig miljoen jaar voor het tijdperk van de Farao's. Vier-vijfde van alle dierlijk leven op aarde bestaat uit insecten. Maar het zijn ook dragers van ziektekiemen, denken we maar aan de slaapziekte, blindheid, olifantsziekte, malaria. In Afrika zijn ze een ware pest. De natuur zorgt voor een evenwicht, maar de mens verbreekt deze delicate balans, o.a. door bosontginning. Een indrukwekkende documentaire gemaakt in opdracht van Shell. Haanstra filmt de insecten op vaak gruwelijke wijze en de toeschouwer wordt midden in een sprinkhanenplaag geplaatst in een afschuwelijk, maar onvergetelijk filmfragment. Gevoelige zielen houden er gewaarborgd een nachtmerrie aan over. Voor scenario en commentaar zorgden Haanstra, Ronald Whitehouse en Han van Gelder. Sidney Beadle is verantwoordelijk voor de schitterende fotografie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer James Stevens op televisie komt.

Reageer