Thom Yorke

1968 Acteur, Componist

Thom Yorke (1968) is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Betty Fisher et autres histoires

2001 | Thriller, Misdaad, Drama

Frankrijk/Canada 2001. Thriller van Claude Miller. Met o.a. Sandrine Kiberlain, Nicole Garcia, Mathilde Seigner, Luck Mervil en Edouard Baer.

Millers fascinatie met de - al dan niet traumatische - kinderjaren staat weer centraal in Betty Fisher et autres histoires, een indringend werk dat de nadruk legt op het psychologische geweld tussen drie vrouwen. Ogenschijnlijk zachtaardige moeder Margot (Garcia) ontvoert het zoontje van een Parijse serveerster (Seigner) om dochter Betty (Kiberlain) over de dood van haar zoontje heen te helpen. Miller sleurt de kijker diep in de gevoelswereld van de complexe personages. Magistraal acteerwerk van het trio met sterke bijrollen van oa Stéphane Freiss, Luck Mervil en Edouard Baer. Gebaseerd op de roman 'The tree of hands' van Ruth Rendell.

Meeting People Is Easy - Radiohead

1998 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1998. Documentaire van Grant Gee. Met o.a. Thom Yorke, Jonny Greenwood, Ed O'Brien, Colin Greenwood en Philip Selway.

Promotiefilm over de popgroep Radiohead. We volgen de wereldtoer die deze Britse groep ondernam in 1997. Onderweg wordt een portret geschilderd van de vijf leden van de groep aan de hand van diverse interviews, repetities, optredens en contacten met hun fans. Er wordt vanzelfsprekend geen verkeerd woord over hen gezegd en Thom Yorke, Jonny Greenwood, Colin Greenwood, Ed O'Brien en Philip Selway tonen zich langs hun beste en aangenaamste kant. Hun fans hebben er waarschijnlijk iets aan, maar andere toeschouwers krijgen geen diepere inzichten in hun werk. Regisseur Gee was tevens verantwoordelijk voor het scenario en de fotografie. Voor de montage werd beroep gedaan op Jerry Chater. Dolby Digital.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thom Yorke op televisie komt.

Reageer