Doris Duranti is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

La Divina creatura

1975 | Misdaad, Drama

Italië 1975. Misdaad van Giuseppe Patroni Griffi en Guiseppe Patroni Griffi. Met o.a. Laura Antonelli, Terence Stamp, Marcello Mastroianni, Michele Placido en Marina Berti.

Een door een aristocraat verleid en verlaten meisje heeft een ontspoord liefdesleven tot de neef van de vroegere verleider verliefd op haar wordt. Zijn jaloezie op het verleden drijft haar opnieuw in de armen van de aristocraat die uiteindelijk zelfmoord zal plegen, terwijl de neef toetreedt tot het leger van Mussolini. Romantisch melodrama uit 1920 kreeg esthetische en ingetogen filmvorm en plaatst het verhaal in een breder maatschappelijk kader met het naderende einde van de aristocratie. Antonelli is opnieuw ideaal als schijnbaar passief lustobject in het begin van de eeuw.

Francois il contrabbandiere

1953 | Romantiek, Misdaad

Italië 1953. Romantiek van Gianfranco Parolini. Met o.a. Doris Duranti, Roberto Mauri en Vira Silenti.

François blijft een paar jaar uit de buurt van de stad, waar hij ooit drugs verkocht. Als hij terugkomt wordt hij verliefd op de dochter van een grote drugshandelaar, die hun verhouding niet tolereert. Maar de liefde overwint, ondanks intrigues en moord. Een aardige film. Er wordt op een vooruitstrevende manier over drugs gepraat.

Tragico ritorno

1952 | Drama

Italië 1952. Drama van Pier Luigi Faraldo. Met o.a. Doris Duranti, Marcello Mastroianni, Dante Maggio, Franca Marzi en Benedetta Rulli.

Een doodgewaande krijgsgevangene vindt na de bevrijding zijn vrouw hertrouwd met een ander en raakt na een mislukte zelfmoordpoging steeds verder op drift. Een ex-medegevangene betrekt hem bij diefstallen om zijn emigratie te bekostigen en pleegt een roofmoord op de vader van de nieuwe vriendin van zijn makker. Dit barre melodrama verbeeldt de naoorlogse realiteit en verwarring in allerlei ongeloofwaardige verhaalswendingen, die door Mastroianni als een slaapwandelaar worden geacteerd.

La muta di Portici

1952 | Historische film, Romantiek, Drama

Italië 1952. Historische film van Giorgio Ansoldi. Met o.a. Floria Mariol, Paolo Carlini, Doris Duranti, Maurizio Di Nardo en Octavio Senoret.

In 1647 stond Napels onder Spaans gezag. Onderkoning Filippo IV wordt gesteund door de Graaf van Arcos en bestreden door de Napolitaanse oproerkraaier Tommaso Aniello Masaniello. Dat is het decor van de liefde tussen het zusje van Masaniello en de zoon van de Graaf van Arcos. Schitterende decors en kostuums, uitstekend spel en een intrigerend verhaal - liefhebbers van historische drama's kunnen hun hart ophalen.

La minute de vérité

1952 | Drama

Frankrijk/Italië 1952. Drama van Jean Delannoy. Met o.a. Michèle Morgan, Jean Gabin, Daniel Gélin, Doris Duranti en Denise Clair.

Op de dag dat arts Pierre en actrice Madeleine hun tienjarig huwelijk vieren, bekent Madeleine dat ze een affaire heeft met een jonge, getroebleerde kunstschilder. Ze probeert hem uit te leggen waarom. Regisseur Delannoy stond bekend als een groot vakman, die het als zijn taak zag om een scenario zo getrouw mogelijk op het doek te brengen. Dat leverde hem de minachting van de Nouvelle Vague-mannen op. De 21-jarige Truffaut schreef in Les cahiers du cinéma dat 'de slechtste film van Renoir nog altijd beter dan de beste van Delannoy was'. De carrière van de diep beledigde Delannoy raakte hierna in het slop.

I falsari

1950 | Misdaad

Italië 1950. Misdaad van Franco Rossi. Met o.a. Fosco Giachetti, Doris Duranti, Ernio Crisa, Mario Angelotti en Lianella Carell.

Fosco Giachetti is heel geloofwaardig als intellectuele politie-inspecteur. Zijn ongebruikelijke opsporingsmethoden bij het onderzoek naar criminele praktijken blijken erg succesvol. Hij is bezig met een onderzoek naar valsemunters, die een drukplaat gebruiken die ze uit de staatsmunt hebben gestolen. De inspecteur arresteert een jonge fabrieksarbeider die contact heeft met de valsemunters, maar laat hem vrij om hen in de val te lokken.

Tragica notte

1942 | Drama

Italië 1942. Drama van Mario Soldati. Met o.a. Doris Duranti, Carlo Ninchi, Fosco Giachetti, Guido Notari en Sergio Tofano.

Een stroper die net uit de gevangenis is ontslagen lokt met een paar vrienden de boswachter in een hinderlaag. Ze slaan de man, die hem achter de tralies heeft gebracht, in elkaar. De boswachter weet wie zijn aanvallers waren, maar hij houdt zich stil en zint op wraak. Op een nacht ziet hij zijn kans schoon... Prachtig gespeeld en uitstekend geregisseerd.

Giarabub

1942 | Romantiek, Oorlogsfilm

Italië 1942. Romantiek van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Carlo Ninchi, Doris Duranti, Mario Ferrari en Erminio Spalla.

Realistische film over liefdesperikelen en heldhaftig verzet van een Italiaans garnizoen in Libië tijdens WO II.

La figlia del Corsaro Verde

1940 | Avonturenfilm

Italië 1940. Avonturenfilm van Enrico Guazzoni. Met o.a. Doris Duranti, Camillo Pilotto, Mariella Lotti en Fosco Giachetti.

Fascinerende mantel-en-degenfilm. Vrouwelijke zeeroverskapitein, dochter van een beruchte piraat, overvalt met haar mannen Spaanse kolonies en nederzettingen. Avontuur en romantiek op volle zee.

È sbarcato un marinaio

1939 | Komedie

Italië 1939. Komedie van Piero Ballerini. Met o.a. Amedeo Nazzari, Doris Duranti en Germana Paolieri.

Nazzari is een zeeman die tijdens zijn verlof een aardig meisje ontmoet. Hij wordt krankzinnig verliefd op haar en als hij weer naar zee moet, weigert hij. Een aardige, onderhoudende komedie waarin, behalve enige actie, het sentiment niet wordt geschuwd.

Amazzoni bianche

1936 | Komedie

Italië 1936. Komedie van Gennaro Righelli. Met o.a. Paola Barbara, Enrico Viarisio, Luisa Ferida, Doris Duranti en Sandro Ruffini.

Een jonge, getrouwde vrouw wil meedoen aan een skiwedstrijd voor ongehuwde dames. Ze gebruikt de papieren van haar (vrijgezelle) zuster om zich in te schrijven. Haar man vindt het maar zo-zo. Mopperend belooft hij haar naar de plaats van de wedstrijd te brengen, waar hij zal figureren als haar jaloerse minnaar. Maar als een bevallige deelneemster verliefd wordt op meneer, moet mevrouw kiezen tussen de prijs en haar huwelijk. Aardige, vlotte komedie.