Marcello Aliprandi

Regisseur

Marcello Aliprandi is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Prova di memoria

1993 | Film noir, Thriller

Italië 1993. Film noir van Marcello Aliprandi. Met o.a. Franco Nero, Karin Giegerich, Lino Patruno, Ivano Marescotti en Venantino Venantini.

Een schrijver, gespeeld door Nero, keert terug naar Praag. Hij heeft daar eerder gewoond en had er een zeer tragische romance die eindigde met de zelfmoord van de vrouw van wie hij hield. Binnen een paar uur na zijn terugkomst begint hij te vermoeden dat de vrouw niet gestorven is. Geobsedeerd door deze gedachte, gaat hij naar haar op zoek. De toestand wordt gecompliceerd als hij verliefd wordt op de zus van de vrouw. Een thriller over angstaanjagende liefde, waarin goed geacteerd wordt, met de juiste mengeling van mysterieuze sfeer, hoewel het vrij lang duurt tot de climax bereikt wordt.

Quando ancora non c'erano i Beatles

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Marcello Aliprandi. Met o.a. Gianluigi Fogacci, Nicola Salerno, Lucrazia Lanta Dalla Rovers, Alessandro Ragazzini en Anita Ekberg.

Italiaanse jeugd in het begin van de jaren zestig en de gebeurtenissen uit die tijd: de moord op Kennedy, Paus Johannes, de Cubaanse crisis, de linkse politieke ideologie en het effect daarvan op de Italiaanse jeugd kort voor de Beatles hun opwachting maken en een hele generatie wakker schudden. De film is helaas niet bij machte enige opwinding te veroorzaken. Sommige acteurs zijn gewoon slecht.

Un sussurro nel buio

1976 | Horror, Thriller

Italië 1976. Horror van Marcello Aliprandi. Met o.a. John Phillip Law, Nathalie Delon, Joseph Cotten, Lucrezia Love en Olga Bisera.

Een jonge knul woont met zijn ouders in een villa even buiten Venetië. De eenzame jongen bedenkt een vriendje waarmee hij kan spelen, maar deze imaginaire figuur begint het hele gezin te terroriseren. Bij vlagen echt angstig en huiveringwekkend, maar het geheel is niet erg geslaagd.

Corruzione al palazzo di giustizia

1975 | Misdaad

Italië 1975. Misdaad van Marcello Aliprandi. Met o.a. Franco Nero, Martin Balsam, Fernando Rey en Gabriele Ferzetti.

Het vrij onbekende vervolg op UN DETECTIVE. Nero speelt eens te meer de rol van Inspecteur Beli. Ook nu krijgt hij geen ondersteuning van zijn meerderen en daarom gaat Nero de bende alleen te lijf. Video-titel: STREETS OF ETERNITY.

La Ragazza di latta

1970 | Sciencefiction

Italië 1970. Sciencefiction van Marcello Aliprandi. Met o.a. Sydne Rome, Roberto Antonelli, Elena Persiani, Umberto d' Orsi en Adriano Amidei Mogliano.

In een steriele toekomststaat weet de held alleen in zijn fantasieën aan indoctrinatie te ontsnappen. Zijn fantasieën concentreren zich steeds meer rond een toevallig gezien meisje, tot ze een robot blijkt te zijn. Zijn rebellie tegen het systeem blijkt dan voor datzelfde systeem nuttig te kunnen worden gemaakt. Deze pretentieuze sf-film heeft een verward scenario, waar de regisseur onvoldoende greep op krijgt, zodat de opmerkelijke fotografie de voornaamste kwaliteit is van deze filmische brij, waarin ook de geslaagde ideeën en scènes pruttelend verzinken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marcello Aliprandi op televisie komt.

Reageer