Horst Schön is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Geld macht nicht glücklich

1989 | Komedie

Duitsland 1989. Komedie van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Carl Heinz Schroth, Klausjürgen Wussow, Hans Clarin, Jutta Speidel en Simon Jacombs.

De al aardig grijze schoenmaker Schroth uit een provinciegat beschikt plotseling over een vermogen van honderdduizend mark en hoort toevallig in een gesprek dat hij nog maar kort te leven heeft. Hij gaat naar Berlijn om het geld snel uit te geven en zelfs met de hulp van bankier Wussows slaagt hij daar maar nauwelijks in. Een sleetse formule die vaker en beter vertoond is en doet denken aan BREWSTERS MILLIONS (uit 1945 en 1980). Schroth`s laatste (tv-)film; hij stierf kort na de opnamen. Regisseur Gottlieb zou er eens over moeten nadenken om met pensioen te gaan. De leeftijd heeft hij al ruimschoots bereikt. Scenario van Krystian Martinek en Neithardt Riedel.

Tatort - Schuldlos schuldig

1988 | Mysterie

Duitsland 1988. Mysterie van Thomas Engel. Met o.a. Heinz Drache, Jürgen Kluckert, Maximilian Wigger, Horst Schön en Almut Eggert.

Hauptkommissar B[KA3]ulow (Drache) onderzoekt de zaak van het lijk van een vrouw, dat aangetroffen werd in een container voor giftig afval. Het verhaal gaat over industriële spionage, illegale hightech transfers, overspel en nog het een en ander. Een zwak scenario van Peter Scheibler, slap spel en een saai, bovendien zeer gekunsteld verhaal. Michael Marzsalek zorgde voor de beelden. Bülows vierde zaak, aflevering 202.

Tatort - Tödliche Blende

1987 | Mysterie

Duitsland 1987. Mysterie van Horst Flick. Met o.a. Heinz Drache, Peter Aust, Jürgen Kluckert, Maximilian Wigger en Horst Schön.

Kommissar B[KA3]ulow (Drache) krijgt ongewone opdracht. Hij fungeert als raadgever bij opnamen van politiefilm. Kort voor het einde van de opnamen wordt het echter menens wanneer een kleedster vermoord wordt. Eerste TATORT-film van verdienstelijk regisseur Flick waarin met verdachten vaardig over en weer geschoven wordt. Scenario van ervaren regie-rot Rolf von Sydow houdt zich vooral bezig met dramaturgie van het krimi-genre, minder met de inhoud.

Zwei auf der Kippe

1978 | Drama

Duitsland 1978. Drama van Thomas Fantl. Met o.a. Angelika Bender, Claus Theo Gärtner, Gisela Dreyer, Karin Mumm en Joseline Gassen.

Een drama over twee zwakken in de maatschappij: hij neemt het niet zo nauw met de waarheid, en zij een alcoholiste (genezen verklaard) met een kind in een tehuis. Samen willen ze een bestaan opbouwen en het kind in huis halen, maar algauw glijden beiden af in een diepe put. Een sterke film omdat hij dicht bij de werkelijkheid staat en een nauwkeurige studie is van de problematiek, vakkundig gedramatiseerd door een ervaren tv- regisseur; naar een script van Wolfgang Mühlbauer.

Polonia-Express

1957 | Avonturenfilm

Oost Duitsland 1957. Avonturenfilm van Kurt Jung-Alsen. Met o.a. Horst Schön, Alice Graf en Gerhard Biener.

Duitsland in de jaren twintig. Arbeiders zorgen ervoor dat een wapentransport, bestemd voor contra-revolutionaire krachten in Rusland, niet plaatsvindt.