Carlos Miranda is acteur en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Amor en concreto

2003 | Romantiek, Komedie, Drama

Venezuela/Duitsland 2003. Romantiek van Franco De Peña en Franco de Pena. Met o.a. Carlos Miranda, Carmen Landeta, Alejandro Chaban, Alejo Felipe en Eric Wildpret.

De Avenida Libertador in Caracas, de hoofdstad van Venezuela, is de belangrijkste verkeersslagader van de stad en tevens de weg waar `alles` gebeurt. De in Polen opgeleide regisseur De Pe[KA6]na, die met Andr[KA1]es Schaffer, Tomasz Kempski en Antoine Vivas het scenario schreef, laat hier een drietal bitterzoete liefdesgeschiedenissen op elkaar aansluiten. Terwijl taxichauffeur Carlos (Miranda) al twintig jaar over de Avenida rijdt en al die tijd een oogje heeft op serveerster Carmen (Landeta), heeft de negentien-jarige Tony (Chaban) voor de zoveelste keer onenigheid met zijn vader (Felipe) en vlucht na een fikse ruzie het huis uit. Hij ontmoet Clemencia (Wildpret), een travestiet die op straat wijs is geworden en het tweetal voelt zich tot elkaar aangetrokken en een romance bloeit op. H[KA1]ector (Milano) scheurt op dat moment met zijn vriendin Yamila (Espero) op een Yamaha 500 (cc) over de boulevard en het stel heeft zich voorgenomen de heksenketel van Caracas te verlaten, ieder alternatief is beter, maar ze hebben geen geld. H[KA1]ector stopt bij een bank, waar Claudia Perez (Valdez) binnenstapt, een arts, die al twintig jaar zowel haar werk als haar huwelijk een vreselijke sleur vindt. Héctor volgt haar, en wisselt een blik van verstandhouding met Claudia, die net heeft overwogen haar man definitief te laten zitten. Als ze de bank verlaat, grist Héctor haar tas uit haar handen, maar Claudia is nog sneller met haar gaspistool, waarop Héctor een astma-aanval krijgt, waarin hij lijkt te blijven. Claudia wil hem naar de spoedopname van een ziekenhuis brengen, maar Héctor vreest voor een arrestatie. In plaats daarvan gaan ze naar een hotel, waar ze de patiënt zelf zal behandelen. Al snel glijden ze tussen de lakens voor een eenmalige affaire. Heeft Claudia haar huwelijk gered? Carlos heeft besloten om Carmen eindelijk te vertellen wat hij voor haar voelt, maar zij neemt hem niet serieus en lacht hem uit. Zoals dit zo dikwijls het geval is met een film, die opgebouwd is uit diverse episodes, zijn deze ongelijk van lengte en kwaliteit. Niettemin een interessante kijk op de romantiek uit een land, waarvan er weinig films de zaal of de thuisbuis in Europa bereiken. De film werd geproduceerd met steun van de Frans-Duitse cultuurzender ARTE en de omroep ZDF nam de film op in zijn prestigieuze serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Liebesgeschichten aus Lateinamerika. De regie is heel behoorlijk en de spelprestaties zijn dit eveneens. De film ging in 'première' op het filmfestival van Cannes en heeft daarom bioscoopstatus verkregen, maar het is een rolprent, die eerder bedoeld is voor consumptie via het kleine scherm. Warm aanbevolen als hij door een omroep wordt uitgezonden, ook al is het geen grote film. Het camerawerk is van Antoine Vivas Denisov en Markus Stein. Dolby SRD.

Manhattan Merengue!

1995 | Komedie

Puerto Rico 1995. Komedie van Joseph B. Vasquez. Met o.a. George Perez, Lumi Cavazos, Marco Leonardi, Alyson Reed en Iraida Polanco.

Miguel (Perez), een jonge mambo-danser uit de Dominicaanse Republiek, slaagt erin via Puerto Rico illegaal Amerika binnen te dringen, nadat een vriend en diens zus (Cavazos) volgens berichten omgekomen zijn bij hun poging. Samen met de Italiaan Carmello (Leonardi) komt hij terecht in het wereldje der illegalen, allen mensen die droomden van rijkdom in Amerika maar bedrogen uitkwamen. Na veel moeite slaagt hij erin als schoonmaker te beginnen in de dansschool van Susan Kelly (Reed). Ondertussen vindt hij de doodgewaande Rosita terug en Kelly gaat zich bemoeien met zijn danscarrière. Schaamteloos plagiaat van THE MAMBO KINGS erg goedkoop gebracht. De dansscènes zijn het enige alibi om deze film toch te zien. Het scenario van Rae Kent Wildman en Vasquez, naar een verhaal van George Hernandez, Isela Vega en Juan C. Codazzi, bevat weinig opwindende gebeurtenissen. Choreografie van Miranda Garrison en de dansnummers werden gearrangeerd door Manuel Tejada. David Castillo stond achter de camera. Een zeldzaam voorbeeld van de Puerto Ricaanse cinema. In Amerika uitgebracht als RICE, BEANS AND KETCHUP. Dolby S.R. Digital.

Captain Ron

1992 | Avonturenfilm, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1992. Avonturenfilm van Thom Eberhardt. Met o.a. Kurt Russell, Martin Short, Mary Kay Place, Benjamin Salisbury en Meadow Sisto.

Short, een onbeduidend ambtenaartje, erft de boot van een oom die dertig jaar geleden verdween. Samen met vrouw en kinderen gaat hij het schip ophalen op het eiland St. Pomme de Terre om het naar Miami te brengen. Het vaartuig blijkt echter niet erg fraai te zijn en scheepshandelaar Anka die akkoord is om het te kopen, vraagt een plaatselijke kennis om als gezagvoerder te fungeren. De man in kwestie, Captain Ron (Russell), is echter een ongewone kerel door wiens onhandigheid ze onderweg zowel guerilla's als piraten achter zich aan krijgen. Vergezochte komedie waar maar sporadisch om gelachen kan worden. Russell en Short schmieren zo dat het vervelend is. Het scenario van Eberhardt en John Dwyer bevat meer gaten dan het schip in kwestie. Mooi-ogende fotografie van Daryn Okada. Dolby Stereo.

The House Of Bernarda Alba

1991 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Stuart Burge en Nuria Espert. Met o.a. Glenda Jackson, Joan Plowright, Deborah Findlay, Suzanna Hamilton en Gillian Hanna.

Sinds haar man gestorven is, leeft Jackson met haar vijf dochters in bijna totale afzondering. Ze hebben nauwelijks contact met de buitenwereld. Er heerst een beklemmende atmosfeer en de frustraties en spanningen stapelen zich op. Het komt tot een uitbarsting wanneer de verloofde van de oudste dochter een verhouding begint met haar jongere zus. Knap uitgewerkte tragedie, haast letterlijk verfilmd van het toneelstuk [KL]La casa de Bernarda Alba[KLE] van Federico Garcia Lorca, in een vertaling en aanpassing van Robert David Macdonald, maar dan opgenomen in re[KA3]ele decors. Toneelliefhebbers zullen smullen van de schitterende vertolking van beide doorgewinterde actrices. Het is als in een droom om de (niet eenvoudige) teksten door deze dames te horen declameren. Niet direct voor een avondje ontspanning, maar wie iets minder oppervlakkigs zoekt, zit hiermee zeker goed. Mooie fotografie van Simon Kossoff.