Brenda De Banzie (1915-1981): cast.
Er zijn 19 films gevonden.

Pretty Polly

1968 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1968. Komedie van Guy Green. Met o.a. Hayley Mills, Trevor Howard, Sashi Kapoor en Brenda De Banzie.

Lelijk eendje (Mills) reist met haar tante naar Singapore, heeft wat met euraziaat Kapoor en Wordt Vrouw. Banale smartlap met een ongewone rol voor de beminnelijke Howard, naar het verhaal Pretty Polly van Noel Coward.

The Pink Panther

1963 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1963. Komedie van Blake Edwards. Met o.a. Peter Sellers, David Niven, Robert Wagner, Claudia Cardinale en Capucine.

Levendige komedie introduceert het personage Jacques Clouseau (Sellers), de vriendelijke maar klunzige Parijse politie-inspecteur die overal waar hij komt de grootst mogelijke chaos veroorzaakt. Hij zit achter de mysterieuze dief aan die een onschatbare edelsteen, de 'roze panter' heeft gestolen. Vooral memorabel vanwege het inmiddels overbekende muzikale thema van Henry Mancini en natuurlijk de schitterende, geanimeerde openingstitels waarin een roze panter tussen de letters doorspringt. Malle misverstanden, charmante slechteriken, mooie vrouwen en exotische Europese locaties keerden steevast terug in de vele vervolgen, oa A Shot in the Dark en The Return of the Pink Panther.

A Pair of Briefs

1962 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1962. Romantiek van Ralph Thomas. Met o.a. Michael Craig, Mary Peach, Brenda De Banzie, James Robertson Justice en Roland Culver.

Tony Stevens (Craig), net afgestudeerd, en Frances Pilbright (Peach), het nichtje van Tony`s baas Sir John Pilbright (Culver), zijn twee nog onervare advocaten, die zich bezighouden met echtscheidingszaken. De broekies komen tegenover elkaar te staan in de zaak van Gladys Pudney (De Banzie) en Sidney Pudney (Moody). Oorlogsbruidje Gladys wil haar aanspraken op het huwelijk met Sidney gehonoreerd zien, maar Sidney beweert zich niet te herinneren met haar in het huwelijk te zijn getreden. Het jonge stel pleiters vliegt elkaar eerst flink in de haren en daarna hartstochtelijk in de armen (als ze getroffen zijn door Cupido`s pijlen), hetgeen niet bevorderlijk is voor een betamelijke procesgang. Strak kijkende, bijna humorloze rechter Haddon (Justice) moet hen tot de orde roepen en leert hen het een en ander over de beroepsethiek. Flauwe, voorspelbare comedy met sporadische Britse humor en een zwakke satire op het Engelse huwelijksrecht. De titel bevat enkele woordspelingen, die als kwinkslagen zijn bedoeld. Nicholas Phipps (die in de film te zien is in de rol van Peter Sutcliffe) baseerde zijn scenario op het toneelstuk How Say You van Harold Brooke en Kay Bannerman. Het camerawerk is van Ernest Steward. Mono.

The Mark

1961 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1961. Drama van Guy Green. Met o.a. Stuart Whitman, Maria Schell, Rod Steiger, Donald Houston en Maurice Denham.

Whitman speelt een geestelijk gebroken seksueel delinquent die zijn straf heeft uitgezeten en nu opnieuw wil beginnen. Uitstekend geacteerd en geregisseerd.

Flame in the Streets

1961 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1961. Drama van Roy Ward Baker. Met o.a. John Mills, Brenda De Banzie, Sylvia Syms, Earl Cameron en Johnny Sekka.

Mills is een progressieve vakbondsman die voor emancipatie van de zwarten is. Hij raakt van slag als zijn dochter met een kleurling wil trouwen. Voorspelbaar drama, naar het televisiespel Hot Summer Night van Ted Willis. Niet goed in beeld gebracht en vervelend.

Flame in the Streets

1961 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1961. Drama van Roy Ward Baker. Met o.a. Brenda De Banzie, Sylvia Syms en John Mills.

Mills is een progressieve vakbondsman die voor emancipatie van de zwarten is. Hij raakt van slag als zijn dochter met een kleurling wil trouwen. Voorspelbaar drama, naar het televisiespel Hot Summer Night van Ted Willis. Niet goed in beeld gebracht en vervelend.

The Entertainer

1960 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1960. Drama van Tony Richardson. Met o.a. Laurence Olivier, Brenda De Banzie, Roger Livesey, Joan Plowright en Alan Bates.

Archie Rice was ooit een succesvol vaudeville entertainer, nu heeft hij moeite om aan inkomsten te komen. Met schulden, drankgebruik en overspelig gedrag sleept hij zijn naasten mee in misère. Op verzoek van Laurence Olivier, algemeen gezien als de grootste Britse Shakespeare-acteur, schreef nieuwe generatie- theatermaker John Osborne een stuk, dat vervolgens ook naar Broadway ging. Olivier kreeg er een nominatie voor een Tony voor, en een Oscarnominatie voor deze filmbewerking. Niet lang na de première trouwde Olivier met tegenspeelster Plowright, hier te zien als zijn dochter.

The 39 Steps

1959 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1959. Misdaad van Ralph Thomas. Met o.a. Kenneth More, Taina Elg, Brenda De Banzie, Barry Jones en Reginald Beckwith.

Jongeman raakt per ongeluk betrokken bij moord en spionage en raakt letterlijk geketend aan een ongelovige, jonge vrouw. More en Elg zijn verrukkelijk in dit duplicaat van de klassieke film uit 1935. Deze remake levert, hoewel half zo goed, toch vertier.

Too Many Crooks

1958 | Komedie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1958. Komedie van Mario Zampi. Met o.a. George Cole, Brenda De Banzie, Sydney Tafler, Bernard Bresslaw en Terry-Thomas.

Iets in de klank van de namen van de dieven doet al vermoeden dat het hier niet om feilloze profs gaat: Fingers (Cole), Snowdrop (Bresslaw), Sid (James) en Whisper (Melia) willen miljonair Gordon (Terry-Thomas) beroven maar falen. Dan maar zijn dochter kidnappen voor losgeld; blijken ze Gordon's vrouw in handen te hebben, voor wier leven Gordon geen penny over heeft. Louter bekende gezichten (in die tijd) spelen een kluchtige misdaadkomedie die onevenwichtig is, maar genoeg vondsten en gekkigheden bevat om te amuseren.

Passport To Shame

1958 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1958. Misdaad van Alvin Rakoff. Met o.a. Odile Versios, Diana Dors, Herbert Lom, Eddie Constantine en Brenda De Banzie.

Een jonge vrouw die naar Londen gelokt is wordt uit handen van pooiers gered door de taxichauffeur, met wie ze getrouwd is om het Engelse staatsburgerschap te krijgen. Jammer van de vaak belachelijk slechte dialogen, want Dors is verbazingwekkend goed en de regie durft stylistische risico's te nemen. Ook bekend als ROOM 43.

As Long As They're Happy

1957 | Komedie, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1957. Komedie van J. Lee Thompson. Met o.a. Janette Scott, Jean Carson, Diana Dors, Hugh McDermott en Jack Buchanan.

Minimusical met de dochter van een bezadigde Britse aandeelhouder die valt voor een zanger-danser die langskomt.

The Man Who Knew Too Much

1956 | Thriller

Verenigde Staten 1956. Thriller van Alfred Hitchcock. Met o.a. James Stewart, Doris Day, Daniel Gélin, Brenda De Banzie en Bernard Miles.

Remake van een van Hitchcocks meest geliefde thrillers uit de jaren '30, waarin een onschuldige man toevallig informatie over een internationaal complot krijgt toegespeeld. Niemand is meer geknipt voor die rol dan Stewart, die overigens ook voor hilariteit zorgt in een Marokkaans restaurant waar hij geen raad weet met zijn lange lijf. Klassiek is de climax in de Londense Albert Hall, waar de aanslag op een staatsman zal plaatsvinden. De muziek met de fameuze cimbaalslag is van Hitchcocks huiscomponist Bernard Herrmann. Day zingt de met een Oscar bekroonde meedeiner 'Que sera, sera'.

House of Secrets

1956 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1956. Misdaad van Guy Green. Met o.a. Michael Craig, Julia Arnall, Brenda De Banzie, Geoffrey Keen en Eric Pohlmann.

Als gevolg van een identiteitsverwisseling raakt een Engelse zeeman in Frankrijk betrokken bij een bende valsemunters, die Engeland willen overspoelen met briefjes van vijf pond. Ter plekke in Frankrijk opgenomen - van Parijs to Marseille - met uitstekend gebruik van de locaties. Een sterke film met Craig als een sluwe misdadiger die tenslotte in zijn zelf gegraven kuil valt. Ook bekend als TRIPLE DECEPTION.

A Kid for Two Farthings

1956 | Mysterie, Drama, Komedie, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1956. Mysterie van Carol Reed. Met o.a. Celia Johnson, Diana Dors, David Kossoff, Brenda De Banzie en Primo Carnera.

Een origineel verhaal over een Londens jochie dat een kleine geit koopt op de markt van Petticoat Lane en denkt dat het een eenhoorn is die wensen kan vervullen. Dit alles leidt tot enkele heerlijke scènes over de menselijke natuur. Het verhaal en scenario is afkomstig van Wolf Mankowitz. De oorspronkelijke duur van de film is 96m.

Doctor at Sea

1955 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1955. Komedie van Ralph Thomas. Met o.a. Dirk Bogarde, Brigitte Bardot, James Robertson Justice, Maurice Denham en Michael Medwin.

Tweede in de Doctor-serie toont opnieuw Bogarde als de jeugdige dokter Simon Sparrow. Simon zoekt als scheepsarts in deze aflevering respijt van het ingewikkelde romantische leven in Londen. Maar dan moet je natuurlijk niet op dezelfde boot terechtkomen als de aantrekkelijke Franse zangeres Helene (Brigitte Bardot).

Wishing Well

1954 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1954. Komedie van Maurice Elvey. Met o.a. Brenda De Banzie, Donald Houston en Petula Clark.

Drie vrouwen gaan naar een wensbron en hopen dat hun verlangens uitkomen. Een goed geacteerde kleine tragikomedie.

The Purple Plain

1954 | Oorlogsfilm, Drama, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1954. Oorlogsfilm van Robert Parrish. Met o.a. Gregory Peck, Win Min Than, Bernard Lee, Maurice Denham en Brenda De Banzie.

Na een bombardement op Londen en de dood van zijn toekomstige vrouw wordt de Canadese piloot Bill Forrester (Peck) naar Birma gestuurd, waar hij opvalt door roekeloosheid. Wanneer zijn vliegtuig neerstort moeten hij en twee maten weer in de beschaafde wereld zien te komen. Boeiend en intigrerend scenario van Eric Ambler, naar de roman van H.E. Bates, werkt niet helemaal, aangezien het gelijktijdig een psychologische studie en een actiefilm wil opleveren. De film werd opgenomen in Sri Lanka. Prachtige fotografie van Geoffrey Unsworth.

Hobson's Choice

1954 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1954. Komedie van David Lean. Met o.a. Charles Laughton, John Mills, Brenda De Banzie, Daphne Anderson en Prunella Scales.

Laughton is de arrogante eigenaar van een laarzenwinkel in de late jaren negentig van de vorige eeuw. Hij besluit met wie zijn dochters trouwen, ondanks hun eigen mening. Deze knappe produktie is heerlijk goed gespeeld.

Never Look Back

1952 | Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van Francis Searle. Met o.a. Rosamund John, Hugh Sinclair, Guy Middleton, Henry Edwards en Terence Longdon.

Twee scenarioschrijvers, Guy Morgan en John Hunter, en regisseur Searle kwamen eraan te pas om dit verhaal over advocate John, die een oude vlam moet verdedigen om de strop te ontlopen wegens moord tot een geloofwaardig draaiboek te maken. Het werd echter geen meesterwerk, maar dat kan je ook niet verwachten van een Hammer-produktie. Reginald Wyer was verantwoordelijk voor de fotografie en werd daarin bijgestaan door Ken Hodges.