Gheorghe Dinica

Acteur

Gheorghe Dinica is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

L'homme pressé

2005 |

Frankrijk 2005. Sébastien Grall. Met o.a. Anthony Delon, Mathilda May, Sarah Grappin, Malcolm Conrath en Gheorghe Dinica.

Filantropica

2002 | Komedie

Roemenië/Frankrijk 2002. Komedie van Nae Caranfil. Met o.a. Mircea Diaconu, Gheorghe Dinica, Mara Nicolescu, Viorica Voda en Florin Calinescu.

Roemenië's prominente filmmaker Caranfil (Asphalt Tango) opent zijn Filantropica sarcastisch als een onverkwikkelijk post-communistisch sprookje: 'Er was eens een stad waarvan de inwoners ofwel prinsen ofwel bedelaars waren. Tussen deze werelden vond je slechts zwerfhonden. Die vormden de middenklasse.' In het moderne Boekarest van Caranfil draait alles om geld en heeft tot overmaat van ramp de mafia het meeste daarvan in handen. In diezelfde stad woont de fictieve leraar met schrijf-aspiraties Ovidiu. Om aan de eisen van zijn nieuwe vlam te voldoen, gaat hij op zoek naar geld en vindt de Filantropica organisatie, die hem in een bedelaarszwendel doet belanden waarvan hij de omvang niet overziet. Of je moet lachen of huilen, daar kom je vaak niet achter, maar dat lijkt met zigeunermuziek van cembalospeler Mihalache op de achtergrond nu juist de essentie van Roemenië. Volgens veel Roemenen is het de beste Roemeense film ooit. Een onvoorwaardelijk compliment is dat niet, want een Roemeense filmindustrie bestaat nog nauwelijks. De goede nationale en internationale ontvangst van Filantropica deed wel deuren opengaan voor meer Roemeense films, zoals Occident.

Explozia

1973 | Drama, Thriller

Roemenië 1973. Drama van Mircea Dragan. Met o.a. Gheorghe Dinica, Toma Caragin, Radu Beligan en Dem Radulescu.

Een Romeense rampenfilm over een met explosieven geladen Panamees vrachtschip dat in brand staat en een havenplaats aan de Zwarte Zee dreigt op te blazen. Spannend gefilmd en gebaseerd op een ware gebeurtenis. Hoewel maatschappij-kritisch, mist de rolprent (gelukkig) het gebruikelijke, monotone partijdogma van het Genie der Karpaten c.s.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gheorghe Dinica op televisie komt.

Reageer