Oh Jeong-wan

Producer

Oh Jeong-wan is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Untold Scandal

2003 | Drama, Historische film

Zuid-Korea 2003. Drama van E J-Yong. Met o.a. Lee Mi-suk, Jeon Do-yeon, Bae Yong-jun en Lee So-yeon.

De spraakmakende Franse roman Les liaisons dangereuses uit 1782 is al vaak verfilmd - het bekendst zijn de getrouwe versies Dangerous Liaisons en Valmont uit respectievelijk 1988 en 1989, maar er zijn oa ook een tiener- en gay-variant, een versie die zich in het Witte Huis afspeelt en diverse Franstalige adaptaties. Untold Scandal is de tweede Koreaanse verfilming, waarin het verhaal over de manipulatieve relatiespelletjes van twee decadente aristocraten wordt verplaatst naar 18de-eeuws Korea. E J-Yong houdt de toon tamelijk licht en afstandelijk, met mooie settings, broeierige erotische scènes en een paar aardige toevoegingen aan de plot.

A Tale of Two Sisters

2003 | Horror, Thriller

Zuid-Korea 2003. Horror van Kim Jee-woon. Met o.a. Kim Kap-su, Yum Jung-ah, Lim Su-jeong en Mun Geun-yeong.

In het begin lijkt de familie in de film nog redelijk normaal: een man, een vrouw, twee dochters. Maar de vader staat onverschillig tegenover de anderen en de stiefmoeder kan geen contact maken met de zojuist uit een psychiatrische inrichting ontslagen meisjes, die zich ziekelijk aan elkaar vastklampen. De reden daarvoor wordt tergend langzaam onthuld. Het is vooral door de extreme traagheid dat de film zo bewonderenswaardig en gekmakend wordt. De effectieve soundtrack, het sterke spel en het zorgvuldige camerawerk maken van A Tale of Two Sisters een indrukwekkende nachtmerrie.

H

2002 | Thriller, Misdaad

Zuid-Korea 2002. Thriller van Lee Jong-hyeok. Met o.a. Yum Jung-ah, Ji Jin-heui, Jo Seung-woo en Seong Ji-ru.

Liefhebbers van The Silence of the Lambs en Se7en kunnen hun lol op met deze Zuid-Koreaanse politiethriller, die duidelijk leentjebuur speelt bij die recente klassiekers. Nadat een beruchte seriemoordenaar achter slot en grendel is gezet gaan de moorden in zijn stijl gewoon door. Twee rechercheurs houden zich intensief met de zaak bezig maar kunnen het ondertussen slecht met elkaar vinden. Steeds wanneer de oplossing lijkt te zijn gekomen wordt er weer een lijk (veelal van een jonge zwangere vrouw) gevonden. Niet erg origineel voor wie het genre kent, maar evengoed sfeervol en spannend. Op de achtergrond zien we Busan en Seoul.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Oh Jeong-wan op televisie komt.

Reageer