Kitty Winn: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

The Eddie Capra Mysteries: Dying Declaration

1978 | Mysterie

Verenigde Staten 1978. Mysterie van William Wiard. Met o.a. Vincent Baggetta, Wendy Phillips, Ken Swoford, Michael Horton en Seven Ann McDonald.

Advocaat Eddie Capra (Baggetta) en zijn medewerkers hebben weer een succes geboekt in de rechtzaal. Hun feestje wordt echter onderbroken door een telefoontje van een politieman die Eddie meldt dat hij gaat sterven. Hij beschuldigt ex-prostitu[KA1]e Vanessa Trautman (Rush). Het gesprek eindigt op enkele revolverschoten. Eddie krijgt van zijn baas J.J. Devlin (Swofford) de opdracht om Vanessa aan de tand te voelen en hij raakt al vlug betrokken in een onwelriekend zaakje waarbij haar echtgenoot Duane (Donahue) betrokken is. Niet erg opwindende thriller over een speurder-advocaat die slimmer blijkt dan de politie. Baggetta is als acteur duidelijk geen grote toekomst weggelegd, maar de personages rondom hem worden vertolkt door veteranen die wel wat goed maken. Dit was na NIGHTMARE AT PENDRAGON CASTLE de tweede pilot voor een reeks die amper dertien afleveringen (van vijftig minuten) leefde. Peter S. Fischer schreef het routine-scenario. Achter de camera stond Mario DiLeo.

Mirrors

1978 | Thriller

Verenigde Staten 1978. Thriller van Noel Black. Met o.a. Kitty Winn, Peter Donat, William Swetland, Mary-Robin Redd en William Burns.

Op vakantie in New Orleans droomt Marian van gewelddadige sterfgevallen: spiegels reflecteren het gelaat van het slachtoffer en dat van een gestorven voodoo-koningin. Onduidelijk blijft tot en met het einde in hoeverre droom en werkelijkheid van elkaar verschillen. Een matige spanning, die veelal door de muziek moet worden opgewekt, omdat de inhoud riekt naar opgeklopte lucht.

The Last Hurrah

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Vincent Sherman. Met o.a. Carroll O'Connor, John Anderson, Dana Andrews, Jack Carter en Mariette Hartley.

O'Connor speelt niet alleen burgemeester Frank Skeffington, maar schreef ook de bewerking van de bestseller van Edwin O'Connor. Lang niet zo goed als de versie van John Ford uit 1958.

Exorcist II: The Heretic

1977 | Horror

Verenigde Staten 1977. Horror van John Boorman. Met o.a. Linda Blair, Richard Burton, Louise Fletcher, Max von Sydow en Kitty Winn.

Belachelijk vervolg op het enorme succes uit 1973. De effecten vormen het enige bekijkenswaardige in deze onzin rondom een priester (Burton) die probeert het mysterie van de nog steeds in Regan (Blair) voortlevende demon te ontsluieren.

Most Wanted

1976 | Misdaad

Verenigde Staten 1976. Misdaad van Walter Grauman en Walter E. Grauman. Met o.a. Robert Stack, Shelly Novack, Leslie Charleson, Tom Selleck en Sheree North.

Stack aan het hoofd van een speciale politie-eenheid op zoek naar een moordenaar van nonnen. De film leverde hem tevens een nieuwe tv-serie op.

Peeper

1975 | Mysterie, Drama

Verenigde Staten 1975. Mysterie van Peter Hyams. Met o.a. Michael Caine, Natalie Wood, Thayer David, Liam Dunn en Dorothy Adams.

Een matige imitatie van de detectivedrama's uit de jaren veertig, waarin Caine in aanraking komt met een vreemde familie, terwijl hij de lang vermiste dochter van zijn cliënt probeert te vinden.

Miles to Go Before I Sleep

1975 | Drama

Verenigde Staten 1975. Drama van Fielder Cook. Met o.a. Martin Balsam, MacKenzie Philips en Kitty Winn.

Een realistisch drama over bejaarden die jeugddelinquenten willen helpen. Sterk spel van Balsam en tegenspeelster Philips.

Marianne

1975 | Horror

Verenigde Staten 1975. Horror van Noel Black. Met o.a. Kitty Winn, Peter Donat, William Swetland, Mary-Robin Redd en Robin Keefer.

Een vrouw raakt in New Orleans gefascineerd door occulte groepen en vooral door het verhaal over Marie Laveau, de negentiende-eeuwse Voodoo-koningin wier geest nog steeds over de stad dwaalt. Mariannes leven begint parallellen te vertonen met dat van de koningin. Ook bekend als MIRRORS.

The Exorcist

1973 | Horror

Verenigde Staten 1973. Horror van William Friedkin. Met o.a. Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair, Jason Miller en Lee J. Cobb.

Een ­actrice zoekt hulp voor haar dochter Regan die zich steeds vreemder gaat gedragen. Omdat psychiaters geen soelaas bieden, vraagt ze een priester of hij een uitdrijvingsritueel wil uitvoeren. Baat het niet, dan schaadt het niet. In 1973 vielen bioscoopbezoekers, al in de stemming gebracht door geruchten over de door mysterieuze ongevallen geplaagde opnames, in katzwijm bij de film. Regisseur Friedkin (The French Connection) had dan ook een intens spannende, baanbrekende horrorfilm ­gemaakt. In 2000 verscheen een gerestaureerde, nóg engere versie van de klassieker, met enkele kippenvel­verwekkende toegevoegde scènes.

Message to My Daughter

1973 | Drama

Verenigde Staten 1973. Drama van Robert Michael Lewis. Met o.a. Martin Sheen, Bonnie Bedelia, Neva Patterson, Mark Slade en Lucille Benson.

Schrijnend melodrama over verwarde tiener (Winn), die emotionele kracht put uit geluidsbanden, ingesproken door haar moeder (Bedelia) toen zij nog klein was, die wist dat zij zou overlijden nog voordat haar kind opgegroeid zou zijn. Hoewel deze tranenperser niet eens zoveel verschillend is van SUNSHINE, maakt de kwaliteit van de spelers toch nog wel wat uit.

The Panic in Needle Park

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Jerry Schatzberg. Met o.a. Al Pacino, Alan Vint, Richard Bright, Kiel Martin en Michael McClanathan.

Helen (Winn), die afkomstig is uit een fatsoenlijk milieu, belandt vanwege een illegale abortus in het ziekenhuis. Na haar ontslag uit de kliniek komt ze geheel ontredderd terecht in de armen van de verslaafde kruimeldief Bobby (Pacino). Aanvankelijk is ze nieuwsgierig, maar langzamerhand raakt zij ook in de duivelsachtige cirkel van de verslaving verstrikt. Ze moet zich prostitueren met Hank (Bright), het inbreker-broertje van Bobby om aan geld voor stuff te komen. 'Needle Park' is de bijnaam van de kruising in West Manhattan, waar de heroïne verhandeld wordt en waar tijdens een bust Bobby gepakt wordt, en in de bak komt. Als Helen hem afhaalt nadat hij gezeten heeft, gaat het verder bergafwaarts met hen. Een uitstekende film over het drugsprobleem van toen met goede hoofdrollen van een regisseur die tot de nieuwe generatie van veelbelovende filmers gerekend wordt.

Man on a String

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Joseph Sargent. Met o.a. Christopher George, William Schallert, Joel Grey, Jack Warden en Kitty Winn.

Een geheim agent zet twee mafiafamilies tegen elkaar op en sterft bijna als zijn identiteit aan het licht komt. Voorspelbaar.