Simon Oakland: cast.
Er zijn 26 films gevonden.

West Side Story

1961 | Musical, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1961. Musical van Jerome Robbins en Robert Wise. Met o.a. Natalie Wood, Richard Beymer, George Chakiris, Rita Moreno en Russ Tamblyn.

Prachtig, deze musicalvariatie op Romeo en Julia. Wood, Moreno en ­Chakiris spelen voortreffelijk, en de sha­kespea­reaanse noodlotsdreiging is continu aanwezig, zodat de spanning overeind blijft. De rivaliserende families Montague en Capulet zijn vervangen door de witte straatbende The Jets en de Puerto Ricaanse Sharks. Maria, de zus van de leider van de Sharks (Wood) wordt verliefd op de voormalige Jet Tony (Beymer), maar dat zien de bendeleiders niet zitten. De liedjes van Leonard Bernstein zijn briljant. Tien Oscars - destijds een record - waaronder die voor beste film, regie en de muziek.

Evening in Byzantium

1978 | Actiefilm

Verenigde Staten 1978. Actiefilm van Jerry London. Met o.a. George Lazenby, Glenn Ford, Eddie Albert, Vince Edwards en Shirley Jones.

Een oudere filmproducent, gespeeld door Glenn Ford, regelt de zaken op het Filmfestival van Cannes, wanneer het door terroristen bezet wordt. Een betere bewerking van de bestseller van Irwin Shaw dan men zou verwachten. Oorspronkelijk bestond deze film uit twee delen.

Young Joe, The Forgotten Kennedy

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Richard T. Heffron. Met o.a. Peter Strauss, Barbara Parkins, Stephen Elliott, Darleen Carr en Simon Oakland.

Strauss speelt een ernstige rol in dit sentimentele drama dat probeert te voldoen aan de nimmer eindigende behoefte van het publiek alles te willen weten over het legendarische Kennedy- gezin. Scenario van M. Charles Cohen, naar de roman The lost Prince: Young Joe, the forgotten Kennedy van Searls Hank.

The Forgotten Kennedy Young Joe

1977 |

1977. Richard T. Heffron. Met o.a. Simon Oakland, Darleen Carr, Barbara Parkins, Stephen Elliott en Peter Strauss.

Strauss speelt een ernstige rol in dit sentimentele drama dat probeert te voldoen aan de nimmer eindigende behoefte van het publiek alles te willen weten over het legendarische Kennedy- gezin. Scenario van M. Charles Cohen, naar de roman The lost Prince: Young Joe, the forgotten Kennedy van Searls Hank.

Toma

1973 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Richard T. Heffron. Met o.a. Tony Musante, Simon Oakland, Susan Strasberg, Nicholas Colasanto en Robert Yuro.

Een bendeleider wordt bedreigd door een politieman die zich perfect weet te vermommen. Een goede hoofdrol van Musante die minder door zijn meerderen op de vingers gekeken wil worden en het voor zijn kiezen krijgt als zijn gezin gegijzeld wordt door de bende. Het was een pilot voor de tv-serie.

Happy Mother's Day, Love George

1973 | Horror

Verenigde Staten 1973. Horror van Darren McGavin. Met o.a. Patricia Neal, Cloris Leachman, Bobby Darin, Ron Howard en Simon Oakland.

Ongeloofwaardig griezelverhaal ondanks enige knappe pogingen van regisseur McGavin om er nog iets van te maken. Vreemde gebeurtenissen in een huis aan de zee leveren twee bloederige moorden op, maar verder is het zwak. Hertiteld als RUN, STRANGER, RUN.

Emperor of the North

1973 | Misdaad, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Robert Aldrich. Met o.a. Lee Marvin, Ernest Borgnine, Keith Garradine, Charles Tyner en Malcolm Atterbury.

In Oregon in 1933 trekken zwervers clandestien per trein door de staat. De sadistische Borgnine bezit zijn eigen trein en schiet de zwartrijders koelbloedig neer. Marvin, de keizer van de zwervers, daagt Borgnine uit en sluit met vrienden een weddenschap af dat hij een lange reis zal maken op diens trein. Spectaculaire actiefilm, waarin Aldrich van hobo's, werklozen zonder enig bezit, helden maakt. Een spannende dramatische film, sterk vertolkt door meesterlijk gekozen acteurs. Geen personages om bevriend mee te raken, toch winnen ze ieders sympathie. Christopher Knopf schreef het scenario dat prachtig verfilmd werd door Joseph Biroc. Ook bekend als EMPEROR OF THE NORTH POLE.

The Night Strangler

1972 | Horror, Komedie

Verenigde Staten 1972. Horror van Dan Curtis. Met o.a. Darren McGavin, Simon Oakland, Jo Ann Pflug, Richard Anderson en John Carradine.

In dit vervolg op THE NIGHT STALKER krijgt Kolchack (McGavin) het aan de stok met een eeuwenoude alchemist (Anderson), die onsterfelijk werd door het drinken van vers bloed. 's Nachts vermoordt hij vrouwen en tapt hun bloed af. Uiteraard gelooft niemand de reporter, maar uiteindelijk zal hij de schuilplaats weten te vinden van het wezen, dat huist in een verborgen ondergrondse stad. In dezelfde trant als zijn voorganger, brengt deze film verdere griezelavonturen van journalist Kolchack. Ook ditmaal was Richard Matheson verantwoordelijk voor het scenario, waarvoor hij nu ook zelf het verhaal schreef. Enkele huiveringwekkende scènes worden verluchtigd door niet altijd even fijnzinnige humor. Robert Hauser stond deze keer achter de camera. Gevolgd door een tv-serie.

Chato's Land

1972 | Western

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1972. Western van Michael Winner. Met o.a. Charles Bronson, Jack Palance, Richard Basehart, James Whitemore en Simon Oakland.

Bronson speelt in deze goedgemaakte western een halfbloed Indiaan die uit zelfverdediging een US marshal doodt. Dit is de aanleiding om een posse op zijn spoor te zetten, maar hoe verder de achtervolgers het indianengebied binnendringen, hoe meer zij de opgejaagden worden. Daarbij valt de groep steeds meer uit elkaar door onderlinge onenigheid en strijd. Nadat zij Bronsons vrouw verkracht hebben, rust deze niet voor de laatste man van de posse de dood heeft gevonden. De film is met Brits geld gemaakt, in Spanje opgenomen, en was in Europa een succes, in tegenstelling tot Amerika. Scenario van Gerald Wilson. Camerawerk van Robert Paynter.

The Night Stalker

1971 | Horror, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1971. Horror van John Llewellyn Moxey. Met o.a. Darren McGavin, Carol Lynley, Simon Oakland, Ralph Meeker en Claude Akins.

Kolchack is een eigenzinnige reporter die doorlopend in conflict ligt met zijn hoofdredacteur Oakland. Bij een onderzoek naar een aantal vreemde moorden in Las Vegas, krijgt hij het vermoeden dat ze het werk zijn van een vampier. Maar wie gelooft er nu nog in vampiers in de twintigste eeuw? Schitterende mengeling van griezel, actie en humor, overdreven maar functioneel in de verf gezet door McGavin als Kolchack. Richard Matheson heeft in zijn scenario alles onder controle en maakt er nergens een poppenkast van. Iedereen is ernstig, behalve de hoofdpersoon. Atwater is de bloeddorstige vampier. Verschillende oude rotten in het genre zien we in bijrolletjes. Gebaseerd op een roman van Jeff Rice. Dan Curtis produceerde en Michel Hugo was verantwoordelijk voor de fotografie. Gevolgd door THE NIGHT STRANGLER en een tv-serie.

The Hunting Party

1971 | Western

Verenigde Staten 1971. Western van Don Medford. Met o.a. Oliver Reed, Candice Bergen, Gene Hackman, Simon Oakland en Ronald Howard.

Wanneer deze afschuwelijke western over verkrachting, overspel en een trein met een bordeel aan boord door de censuur ingekort zou worden wegens de ongelofelijke wreedheden die erin voorkomen, zou de film nog minder voorstellen dan daarvoor, voor zover dat nog mogelijk is. Verspilling van talent.

Scandalous John

1971 | Western

Verenigde Staten 1971. Western van Robert Butler. Met o.a. Brian Keith, Alfonso Arau, Michele Carey, Rick Lenz en Harry Morgan.

Keith speelt een glansrol in deze Disney-western. Hij zal alles kwijtraken aan Oakland als hij niet tijdig een lening terug kan betalen. Hij wordt geholpen door zijn dochter Carey en Oaklands zoon Lenz en wil zijn enige koe verkopen om de schuld te betalen. Ondertussen leeft hij als een soort Don Quichotte, en Arau is zijn Pancho. Het had allemaal vermakelijk kunnen zijn indien Butlers regie beter was geweest en er geen liedjes van Rod McKuen in de film haden gezeten. Ritter, zoon van Tex, maakte zijn filmdebuut. Scenario van Don DaGradi, die het verhaal van Richard Gardner bewerkte. Camerawerk van Frank Phillips. Geproduceerd door Bill Walsh.

Crosscurrent

1971 | Misdaad

Verenigde Staten 1971. Misdaad van Jerry Thorpe. Met o.a. Robert Hooks, Jeremy Slate, Robert Wagner, Carol Lynley en Simon Oakland.

Twee agenten in San Francisco gaan achter de moordenaar van een kabeltrampassagier aan. Juiste acteurs in goede thriller; ook bekend als: CABLE CAR MURDER.

On a Clear Day You Can See Forever

1970 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1970. Musical van Vincente Minnelli. Met o.a. Barbra Streisand, Yves Montand, Bob Newhart, Larry Blyden en Simon Oakland.

Kleurrijk amusement uit de Alan Jay Lerner-Burton Lane show over een meisje (Streisand), wier psychiater (Montand) ontdekt dat ze al eerder heeft geleefd in Engeland omstreeks 1850. De grote hoeveelheid scènes in flashback overtreffen het fragmentarische verhaal dat in het heden speelt en waarvan veel materiaal blijkbaar is blijven liggen op de snijtafel. Glanzend maar nimmer diepgaand.

Chubasco

1968 | Drama

Verenigde Staten 1968. Drama van Allen H. Miner en Allen Miner. Met o.a. Richard Egan, Christopher Jones, Susan Strasberg, Ann Sothern en Simon Oakland.

Een jonge hulp op een tonijnenvisser kan het goed vinden met zijn schipper tot deze ontdekt dat de jongen met zijn dochter is getrouwd; te lange, maar wel aardige lopende-bandfilm, opgenomen in de tijd dat Jones en Strasberg echt met elkaar getrouwd waren.

Bullitt

1968 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1968. Thriller van Peter Yates. Met o.a. Steve McQueen, Robert Vaughn, Jacqueline Bisset, Don Gordon en Robert Duvall.

Een bevredigende anti-heldenrol van McQueen. Een rechercheur voelt aan zijn klompen dat er iets mis is met zijn opdracht om een kroongetuige te bewaken en te beschermen. Deze spannende actiefilm maakt optimaal gebruik van locaties van San Francisco; de inmiddels klassiek geworden auto-achtervolging is iets bijzonders, en met recht een van de beste uit de historie van de film. Frank Keller kreeg een Oscar voor de montage.

Tony Rome

1967 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1967. Mysterie van Gordon Douglas en Gordon M. Douglas. Met o.a. Jill St. John, Sue Lyon, Jeffrey Lynn, Lloyd Bochner en Lloyd Gough.

De niet bepaald orthodoxe priv[KA1]e-detective Tony Rome (Sinatra) staat erom bekend dat hij alle opdrachten aanneemt, op voorwaarde dat hij verliest op de paardenwedrennen. Miljonair Oakland roept zijn hulp in om een waardevolle broche terug te vinden die zijn dochter Lyons in een dronken bui verloor. Hij vindt het sieraad terug, maar de diamanten zijn vervangen door waardeloze stenen. Actie en spanning wisselen elkaar af, terwijl er ook een vleugje humor te vinden is in deze eerste filmzaak van Tony Rome. De goede vertolking maakt het routine-scenario dat Richard L. Breen putte uit de roman Miami Moghem van Marvin H. Albert nog best verteerbaar. De sfeer van de goede oude série noire is in elk geval ver te zoeken. Fotografie is van Joseph Biroc. Nancy Sinatra zingt de titelsong van Lee Hazlewood. Gevolgd door LADY IN CEMENT.

The Sand Pebbles

1966 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1966. Oorlogsfilm van Robert Wise. Met o.a. Steve McQueen, Richard Attenborough, Richard Crenna, Candice Berger en Simon Oakland.

In 1926 is China in volle beroering. Op de Yangtse Kiang liggen talrijke buitenlandse schepen om hun landgenoten tijdig te kunnen evacueren. Zeeman McQueen van de USS San Pablo is niet erg geliefd bij zijn kapitein Crenna en de rest van de bemanning. Met zijn enige vriend (Attenborough) gaat hij aan de wal stappen. In een bordeel leren ze een beeldschone Chinese kennen. Zo belanden zij in heel wat moeilijkheden. Langdradig oorlogsepos met veel verwijzingen naar Vietnam. Er was duidelijk een gigantisch budget en Wise kreeg een fantastische cast, maar hij slaagde er niet in het scenario van Robert Anderson, naar een roman van Richard McKenna, als film boeiend te maken. McQueen is zeer goed en hield er een Oscarnominatie aan over, evenals cameraman Joseph MacDonald en componist Jerry Goldsmith. Een kortere speelduur en wat minder ambitie hadden beslist een betere film opgeleverd.

The Plainsman

1966 | Western

Verenigde Staten 1966. Western van David Lowell Rich. Met o.a. Don Murray, Guy Stockwell, Abby Dalton, Bradford Dillman en Henry Silva.

Herverfilming van een De Mille-produktie uit 1936 - en niet best gedaan. Dat werd voornamelijk veroorzaakt door de slechte keus waarmee de rollen waren bezet. Murray is Bill Hickok, Stockwell Buffalo Bill en Dalton Calamity Jane, en om het historische rijtje af te maken: Nielsen speelt kolonel George Custer. Scenarist Michael Blankfort veranderde niet zo veel aan het origineel. Bud Thackery - voormalige Republic-man - deed het camerawerk van dit doorsnee produkt, dat door Richard Lyons geproduceerd werd.

The Raiders

1964 | Western

Verenigde Staten 1964. Western van Herschel Daugherty. Met o.a. Robert Culp, Brian Keith, James McMullan, Judy Meredith en Alfred Ryder.

Deze weinig opwindende western speelt in Texas, vlak na de Burgeroorlog. De ranchers zijn ontevreden omdat er alsmaar geen spoorwegverbinding tot stand komt. De lange tochten die zij moeten maken om hun vee te verkopen eindigen vaak in veediefstallen. Er moet dus een spoorweg komen. Als dat geweigerd wordt komen de ranchers onder Keith in actie. Ze vallen de spoorweg aan. Wild Bill Hickok (Culp) en Buffalo Bill (McMullan) gaan bemiddelen en de ranchers krijgen hun spoorweg. Meredith speelt Calamity Jane en zo is het befaamde trio weer eens samen. Gene Coon schreef het verhaaltje en Bud Thackery bracht het in beeld voor producent Howard Christie.

Wall of Noise

1963 | Drama

Verenigde Staten 1963. Drama van Richard Wilson. Met o.a. Suzanne Pleshette, Ty Hardin, Dorothy Provine, Ralph Meeker en Simon Oakland.

Een gezwollen drama op de racebaan met overspel (niet de paarden) in het centrum van de handeling.

Hemingway's Adventures of a Young Man

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van Martin Ritt. Met o.a. Richard Beymer, Diane Baker, Paul Newman, Eli Wallach en Arthur Kennedy.

Overdreven en oudbakken film waarmee de herinnering aan de befaamde schrijver bezoedeld wordt; pretentieus en te lang. Losjes gebaseerd op autobiografische elementen in de verhalen van de auteur. Verspilde moeite van de goede acteurs. Ook bekend als ADVENTURES OF A YOUNG MAN. Gefilmd in CinemaScope.

Follow That Dream

1962 | Komedie, Muziek, Musical, Drama

Verenigde Staten 1962. Komedie van Gordon Douglas. Met o.a. Elvis Presley, Arthur O'Connell, Anne Helm, Joanna Moore en Jack Kruschen.

De woest aantrekkelijke maar niet erg wereldwijze jongeman Toby (Elvis) strandt met zijn oude vader en pleegbroers en -zussen in Florida. Ze krijgen het te stellen met een sheriff, een welzijnswerker en een paar gangsters. Gelukkig kan Toby niet alleen mooi zingen, maar is hij ook erg handig met conflictoplossing. Nogal suf Elvis-vehikel, maar wel met een paar aardige liedjes, waaronder het titelliedje ‘Follow That Dream’. Vooral leuk voor de fans, dus. Naar de satirische roman Pioneer, Go Home! (1959) van Richard P. Powell.

The Rise and Fall of Legs Diamond

1960 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Budd Boetticher. Met o.a. Ray Danton, Karen Steele, Elaine Stewart, Jesse White en Warren Oates.

In 1925 vestigen Jack Diamond (Danton) en zijn broer Eddie (Oates) zich in New York. De charmante Jack windt iedereen om zijn vinger. Na enkele kleine diefstallen en een poging zich met Alice Schiffer (Steele) op te werken in de entertainment-wereld, besluit hij toch lijfwacht te worden van gangsterbaas Arnold Rohstein (Lowery). De weg van daar naar de top, midden in de drooglegging, was niet moeilijk. Dramatisch verslag van de carrière van een van de legendarische Amerikaanse gangsterbazen uit die tijd. Danton is subliem als Jack 'Legs' Diamond, en tussen 'zijn meisjes' herkennen we Elaine Stewart en Dyan Cannon. Het documentaire scenario is van Joseph Landon. Sfeervolle zwart-wit-fotografie van Lucien Ballard.

Inc. Murder

1960 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Burt Balaban en Stuart Rosenberg. Met o.a. Stuart Whitman, May Britt, Henry Morgan, Peter Falk en David J. Stewart.

Een verzengende revolveractie, terzake kundige regie en onstuimig acteerwerk verheffen deze gangstersage beduidend boven de middelmaat. Later hertiteld als MURDER INCORPORATED. GB-titel: SHADOW OF FEAR.

I Want to Live!

1958 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1958. Biografie van Robert Wise. Met o.a. Susan Hayward, Simon Oakland, Virginia Vincent, Theodore Bikel en Wesley Lau.

De kijker wordt niet gespaard in I Want to Live! Het gaat van kwaad tot erger met Barbara Graham (Hayward); regisseur Wise zorgt ervoor dat geen naar moment aan de kijker voorbij gaat en Hayward pompt zo veel gevoel, leven en realisme in haar rol dat haar aanschouwen bijna ondraaglijk wordt. Niemand vond het gek dat Hayward de Oscar won. In 1958 was het publiek bekend met het echte leven van Barbara Graham, maar met I Want to Live! valt tijdloos mee te leven. Barbara, product van een gebroken gezin, laat zich in met de verkeerde mensen, wordt moeder en drugsverslaafde en raakt betrokken bij moord.