John Davey

Cameraman

John Davey is cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

La danse - Le ballet de l'Opéra de Paris

2009 |

Frankrijk 2009. Frederick Wiseman.

Portret van het befaamde ballet van de Parijse opera in La danse -- The Paris Opera Ballet.

Domestic Violence 2

2002 | Documentaire

Verenigde Staten 2002. Documentaire van Frederick Wiseman.

Documentaire over huiselijk geweld. Deze documentaire portretteert vrouwen en kinderen die jarenlang door hun man of vader geestelijk en lichamelijk zijn mishandeld en eindelijk de stap hebben durven zetten naar het gerecht, om precies te zijn in Tampa, Florida. De film is een vervolg op een vergelijkbaar eerder project van Frederick Wiseman, waarin de nadruk lag op het leven en de begeleiding van de slachtoffers in een opvangtehuis. In deze documentaire gaat het vooral over de manier waarop het gerecht omgaat met slachtoffers, daders en feiten.

Belfast, Maine

1999 | Documentaire

Verenigde Staten 1999. Documentaire van Frederick Wiseman.

Documentaire van Frederick Wiseman over een stadje in Maine, waarbij hij vooral de lower class bewoners en de senior citizens portretteert.

Zoo

1993 | Documentaire

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1993. Documentaire van Frederick Wiseman.

Documentaire van specialist Wiseman over een van Amerika`s grootste dierentuinen, in Miami, Florida, waar de biotoop van de dieren zoveel mogelijk is nagebootst. Een ongewone dierenfilm. Zonder gesproken commentaar (zoals gebruikelijk bij Wiseman) geeft hij een haarscherpe analyse van de moderne Amerikaanse maatschappij. Hij toont aan dat het menselijke gezicht en gelaatsuitdrukkingen heel dom kunnen overkomen en dat dieren er veel intelligenter uit kunnen zien. De geboorte van een neushoornbaby behoort tot een der hoogtepunten van de film.

The Store

1983 | Documentaire

Verenigde Staten 1983. Documentaire van Frederick Wiseman.

Kerstperiode in het Nieman-Marcus grootwarenhuis in Dallas. In zijn bekende cinéma vérité-stijl ontrafelt Wiseman alle aspecten van de handel: selectie, presentatie, marketing, prijsbeleid, advertenties en verkoop. Zoals een verkoopster in de film zegt: bij Nieman-Marcus werken is geen job maar een geloofsbelijdenis. Wiseman voert ons langs het ruim assortiment consumptie-artikelen die hier te vinden zijn, zoals design-kledij, juwelen, parfums en schoenen, maar ook sportbenodigdheden, elektronica, porselein, enz. Hij eindigt zijn film met de luxueuse viering van de 75ste verjaardag van Stanley Marcus, een van de oprichters van het bedrijf dat filealen heeft in alle Amerikaanse staten. Een indringende blik achter de schermen van het management van een superwinkel, zoals steeds gebracht zonder een woord commentaar. Wiseman stond in voor scenario en montage. Fotografie is van John Davey.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Davey op televisie komt.

Reageer